Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Ταξιδεύοντας στον κόσμο με κλασσικά cocktails
κλασσικά cocktails

Ταξιδεύοντας στον κόσμο με κλασσικά cocktails

Panagiotis StathoulisBy Panagiotis Stathoulis ΜΠΑΡ 4 Mins Read

Τα κλασσικά cocktails είναι μια τάση που ξεκίνησε πριν πολλές δεκαετίες και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό μέχρι τις μέρες μας. Χωρίζονται σε αρκετές κατηγορίες και σε αυτό το άρθρο θα δούμε κάποιες από αυτές.

Επιλογή μας για να δροσιστούμε, επιλογή μας για να γλυκαθούμε ακόμα και ορισμένες φορές επιλογή μας για να ζεσταθούμε, με λίγα λόγια επιλογή για να κάνουμε τον κόσμο μας ομορφότερο!! Επιλογή μας να πίνουμε cocktails!!!

Σήμερα πολλά από αυτά τα συναντάμε με όλα τα αποστάγματα, με διαφορετικές γλυκαντικές ουσίες όπως μαρμελάδα, μέλι ακόμα και στέβια, σε διαφορετικά ποτήρια με διαφορετικούς τρόπους παρασκευής. Αλήθεια όμως ποια cocktails είναι πρόγονοι των τωρινών, ποια cocktails είναι η βάση των σημερινών. Ποιες οικογένειες cocktails έχουν την τιμή να λέγονται CLASSICS!!!

Πάμε λοιπόν να δούμε παραδείγματα που βρίσκονται σε αυτές τις «οικογένειες».

1. Champagne Cocktails

κλασσικά cocktails - champagne-cocktail

Cocktails με βάση την σαμπάνια. Σερβίρονται σε ποτήρι της σαμπάνιας και παρασκευάζονται κατ’ ευθείαν στο ποτήρι (build-up).

✅ CHAMPAGNE COCKTAIL

◉ 1 κύβος ζάχαρη
◉ 2-3 σταγόνες Angostura
◉ Fill up with Champagne
◉ Decoration cherry, orange

2. Crustas

κλασσικά cocktails - Brandy-Crusta-Cocktail

Παρασκευάζονται με βάση οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό στο σέικερ (shaked) και σερβίρονται σε ζαχαρωμένο ποτήρι (ζιβρέ) και συνήθως , μπαίνει σε ποτήρι goblet.

✅ BRANDY CRUSTA

◉ 50ml Brandy
◉ 5ml Maraschino
◉ 15ml Triple sec
◉ 10ml lemon juice
◉ Decoration cherry, lemon

3. Cobblers

κλασσικά cocktails - claret-cobler

Τα cobblers είναι αμερικάνικα δροσιστικά cocktails, με βάση ένα αλκοολούχο ποτό ή κρασί . Παρασκευάζονται build up σε ποτήρι συνήθως κρασιού με θρυμματισμένο πάγο.

✅ CLARET COBBLER

◉ 150ml κρασί
◉ 30ml triple sec
◉ 15ml σιρόπι ζάχαρης
◉ Decoration spearmint, orange

Μπορεί να σας αρέσει:  Μια Margarita και πολλοί μνηστήρες να τη διεκδικούν

4. Daiquiris

κλασσικά cocktails - frozen-daiquiri

Είναι δροσιστικά ποτά στην κατηγορία short drink. Παρασκευάζονται στο blender με θρυμματισμένο πάγο σε ποτήρι martini ή margarita.

✅ FROZEN DAIQUIRI

◉ 30ml λευκό ρούμι
◉ 30ml σιρόπι ζάχαρης
◉ 30ml χυμό lime
◉ Decoration lime

5. Daisies

κλασσικά cocktails - gin-daisy

Παρασκευάζονται με βάση οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό και σερβίρονται σε ποτήρι κρασιού, συνήθως με θρυμματισμένο πάγο στο shaker.

✅ GIN DAISY

◉ 50ml gin
◉ 30ml χυμό λεμόνι
◉ 10ml γρεναδίνη
◉ Decoration δυόσμο, λεμόνι

6. Fixes

κλασσικά cocktails - brandy-fix

Παρασκευάζονται με βάση οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό και σερβίρονται κατευθείαν σε ποτήρι κρασιού ή old-fashioned, συνήθως με θρυμματισμένο πάγο.

✅ BRANDY FIX

◉ 50ml brandy
◉ 30ml χυμό λεμόνι
◉ 10ml σιρόπι ζάχαρης
◉ Decoration Κερασάκι, πορτοκάλι

7. Fizzes

κλασσικά cocktails - gin-fizz

Παρασκευάζονται στο shaker με βάση οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό, χυμό λεμόνι και ζάχαρη. Σερβίρονται σε ποτήρια long drink και απογεμίζοντα με σόδα . Όταν σερβίρονται με ασπράδι αυγού λέγονται Silver, όταν περιέχουν κρόκο λέγονται Golden.

✅ GIN FIZZ

◉ 50ml gin
◉ 15ml χυμό λεμόνι
◉ 15ml σιρόπι ζάχαρης
◉ Decoration λεμόνι

8. Juleps

κλασσικά cocktails - bourbon-julep

Cocktail που παρασκευάζεται σε ποτήρι short drink και περιέχει εκτός από το ποτό της βάσης, μέντα και σιρόπι ζάχαρης.

✅ BOURBON JULEP

◉ 50ml bourbon
◉ 10ml σιρόπι ζάχαρη
Τοποθετούμε φύλλα μέντα στο ποτήρι μαζί με το σιρόπι και ανακατεύουμε προσθέτουμε το ουίσκι και θρυμματισμένο πάγο μαζί με φύλλα δυόσμου για στολισμό.

9. Sours

κλασσικά cocktails - amaretto-sour

Τα sours παρασκευάζονται στο shaker με ποτό της επιλογής μας με χυμό λεμόνι και σιρόπι ζάχαρης.

✅ AMARETTO SOUR

◉ 30ml amaretto
◉ 30ml σιρόπι ζάχαρης
◉ 30ml χυμό λεμόνι
◉ Decoration λεμόνι, κεράσι

Μπορεί να σας αρέσει:  Πως να γίνεις ο Bar Manager που όλοι θα θέλουν να προσλάβουν

10. Eggnogs

κλασσικά cocktails - eggnog

Είναι παραδοσιακά αμερικάνικα ποτά. Σερβίρονται σε ποτήρι goblet ή long drink. Πίνονται το πρωί ή πριν κοιμηθούμε το βράδυ . Πολλά από αυτά παρασκευάζονται όχι μόνο ατομικά αλλά και σε punch.

✅ AMBASSADOR’S MORNING LIFT

◉ 1 αυγό
◉ 50ml brandy
◉ 25ml ρούμι
◉ 25ml crème de cacao
◉ Decoration μοσχοκάρυδο

11. Grogs

κλασσικά cocktails - hot-buttered-rum

Είναι hot drinks που έχουν σαν βάση εκτός από το αλκοολούχο ποτό, ζάχαρη ή μέλι με καυτό υγρό( νερό, γάλα, τσάι, καφέ) και σερβίρεται σε ποτήρι old-fashioned ή mug.

✅ HOT BUTTERED RUM

◉ 1 κύβο ζάχαρη
◉ 1 κύβο βούτυρο
◉ 2-3 γαρύφαλλα
◉ 50ml ρούμι
◉ Απογεμίζουμε με καυτό νερό

12. Martinis

κλασσικά cocktails - martini-cocktail

Short drink cocktails σε ποτήρι martini. Έχει ένα αλκοολούχο ποτό, ένα ή περισσότερα vermouth και ενδεχομένους διαφορετικό στολισμό.

✅ DRY MARTINI

◉ 90ml gin
◉ 10ml dry vermouth
◉ Ελιά

13. Punches

κλασσικά cocktails - plunters-punch

Ποτά για πάρτυ ή συγκεντρώσεις που παρασκευάζονται σε μεγάλες ποσότητες

✅ PLANTER’S PUNCH (για ένα άτομο)

◉ 50ml ρούμι
◉ 50ml χυμό λεμόνι
◉ 20ml grenadine
◉ 2-3 angostura

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΑνάλυση κόστους εστιατορίου – Οι 4 κύριες πηγές δαπανών
Next Article Ένα Μοναδικό Ξενοδοχείο-Ζυθοποιείο Για Τους Φανατικούς της Μπύρας
Panagiotis Stathoulis

Ο Παναγιώτης Σταθούλης είναι εκπαιδευτής ενηλίκων στην σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στον "ΟΜΙΛΟ ΟΜΗΡΟΣ" και δημιουργός του κύκλου σπουδών Bar Management. Επίσης παραδίδει μαθήματα Coaching Bar και είναι εισηγητής διαδικτυακών σεμιναρίων. Τα τελευταία είκοσι έτη έχει εργαστεί σαν στέλεχος στον επισιτιστικό τομέα σε διεθνείς και εγχώριες αλυσίδες ξενοδοχείων με εξειδικευμένο αντικείμενο τη Διοίκηση του Bar και την Εξυπηρέτηση Πελατών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

3 Mins Read

Απλοί τρόποι ελέγχου αποθεμάτων σε μικρές επιχειρήσεις Bar

6 Mins Read

Βήματα και στάδια στην επαγγελματική εξέλιξη του Bar

5 Mins Read

Πως να μην σε βλάψει η δουλειά του Bartender

3 Mins Read

Tiki Cocktails με άρωμα Πολυνησίας

2 Mins Read

Mai Tai original από τον Trader Vic

2 Mins Read

Tequila Seltzer, το καλοκαιρινό έπος

3 Mins Read

Ρούμι – Μια πρόποση στο πνεύμα της Καραϊβικής

3 Mins Read

Single Malt Whisky – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

3 Mins Read

IPA και APA Ποια η διαφορά ανάμεσα τους;

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
  • Η γλώσσα του σώματος στο τραπέζι
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.