• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter LinkedIn
Facebook Twitter Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Black Russian – από το μυαλό του Gustave Tops στην παγκόσμια κατανάλωση
black-russian

Black Russian – από το μυαλό του Gustave Tops στην παγκόσμια κατανάλωση

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ

Όπως τα περισσότερα cocktails έχουν μια ιστορία πίσω τους, έτσι και το Black Russian έχει τη δική του.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1940, ο Perle Mesta, ο Αμερικανός πρέσβης στο Λουξεμβούργο, έμενε στο Hotel Metropole στις Βρυξέλλες. Ο μπάρμαν του ξενοδοχείου, Gustave Tops, αποφάσισε να φτιάξει ένα μοναδικό ποτό γι ‘αυτόν, το οποίο ήταν το Black Russian.

Ο Ψυχρός Πόλεμος μόλις είχε ξεκινήσει, οπότε η δημιουργία ενός σκούρου, μυστηριώδους ποτού αναμειγνύοντας τη ρωσική βότκα με την Kahlúa ήταν trend για την εποχή. Το έφτιαξε με δύο μέρη vodka και ένα μέρος Kahlua. Τα τελευταία χρόνια το συναντάμε και σε πιο δυνατές εκδόσεις με αναλογία 3 προς 1

Δεν έχω ιδέα ποιος πρόσθεσε γάλα ή κρέμα στο Black Russian για να το μετατρέψει σε White Russian, αλλά συνέβη στα μέσα της δεκαετίας του 1960 από όσο βρήκα μετά από αρκετό ψάξιμο.

Αυτό το ποτό, έγινε trend το 1998 όταν ο Jeff Bridges, παίζοντας το Dude στην ταινία “The Big Lebowski” ήπιε οκτώ τέτοια, κατά τη διάρκεια της ταινίας. (Βασικά έβαλε εννέα αλλά το ένα έπεσε στο πάτωμα.)

Εχω πλήρη άγνοια για τον δημιουργό του Mudslide, αλλά σίγουρα έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 1974, για να βγει το Baileys Irish Cream, ώστε κάποιος Bartender να αποφασίσει να προσθέσει Bailey’s αντί για κρέμα και να φτιάξει το Mudslide.

Φαντάζομαι ότι ο Gustave Tops δεν φανταζόταν οτι πάνω σε αυτή την απλή συνταγή των δύο συστατικών με τα οποία φτιάχτηκε το Black Russian, θα στηρίζονταν δύο επιπλέον παγκόσμιας φήμης cocktails.

Η συνταγή του Black Russian όπως μας τη δίνει ο ίδιος ο Gustave Tops

◎ 6 cl Vodka, κατά προτίμηση γνήσια Ρώσικη
◎ 3 cl Λικέρ καφέ , κατά προτίμηση Kahlua

Τεχνική ανάμειξης: Ανάδευση
Ποτήρι : Κοκτέιλ ή old-fashioned
Διακόσμηση: Καμία κατά τον Tops

Μέθοδος: Αναδεύστε τη βότκα και το λικέρ καφέ με παγάκια και στραγγίστε σε ένα παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ ή προαιρετικά σε ένα old-fashioned ποτήρι γεμάτο με θρυμματισμένο πάγο.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΠοια υπέρβαση θα κάνεις σήμερα για πετύχεις το Όραμα σου
Next Article Πώς να χειριστείτε ένα παράπονο στο εστιατόριο
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι στέλεχος στον κλάδο του F&B με ισχυρό γνωσιακό υπόβαθρο στον τομέα των τροφίμων και ποτών. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση ομάδων, στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO). Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του F&B Management Diploma του IST College. Εργάζεται στο La Marquise Luxury Resort Complex στη Ρόδο ως Food & Beverage Director.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By John Protopapadakis

Angostura – Το ιδιότυπο branding που την ξεχώρισε

By Vassilios Canellos

Τρόποι που βοηθούν τον έλεγχο του κόστους στο bar

By Panagiotis Stathoulis

Μαυροδάφνη – Η πιο μαύρη ρομαντική ιστορία

By Panagiotis Stathoulis

Ταξιδεύοντας στον κόσμο με κλασσικά cocktails

By Greg Michopoulos

4 από τα πιο πιο αγαπημένα κλασσικά cocktail

By Panagiotis Stathoulis

Οι αλήθειες της πράσινης νεράιδας και τα ψέματα της μπλε αγαύης

By Panagiotis Stathoulis

Drinks Made in Greece

By Vassilios Canellos

Μια Margarita και πολλοί μνηστήρες να τη διεκδικούν

By Vassilios Canellos

Απλοί τρόποι ελέγχου αποθεμάτων σε μικρές επιχειρήσεις Bar

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
  • Restaurant Captain Job Description

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.