Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Black Russian – από το μυαλό του Gustave Tops στην παγκόσμια κατανάλωση
black-russian

Black Russian – από το μυαλό του Gustave Tops στην παγκόσμια κατανάλωση

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ ΜΠΑΡ 2 Mins Read

Όπως τα περισσότερα cocktails έχουν μια ιστορία πίσω τους, έτσι και το Black Russian έχει τη δική του.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1940, ο Perle Mesta, ο Αμερικανός πρέσβης στο Λουξεμβούργο, έμενε στο Hotel Metropole στις Βρυξέλλες. Ο μπάρμαν του ξενοδοχείου, Gustave Tops, αποφάσισε να φτιάξει ένα μοναδικό ποτό γι ‘αυτόν, το οποίο ήταν το Black Russian.

Ο Ψυχρός Πόλεμος μόλις είχε ξεκινήσει, οπότε η δημιουργία ενός σκούρου, μυστηριώδους ποτού αναμειγνύοντας τη ρωσική βότκα με την Kahlúa ήταν trend για την εποχή. Το έφτιαξε με δύο μέρη vodka και ένα μέρος Kahlua. Τα τελευταία χρόνια το συναντάμε και σε πιο δυνατές εκδόσεις με αναλογία 3 προς 1

Δεν έχω ιδέα ποιος πρόσθεσε γάλα ή κρέμα στο Black Russian για να το μετατρέψει σε White Russian, αλλά συνέβη στα μέσα της δεκαετίας του 1960 από όσο βρήκα μετά από αρκετό ψάξιμο.

Αυτό το ποτό, έγινε trend το 1998 όταν ο Jeff Bridges, παίζοντας το Dude στην ταινία “The Big Lebowski” ήπιε οκτώ τέτοια, κατά τη διάρκεια της ταινίας. (Βασικά έβαλε εννέα αλλά το ένα έπεσε στο πάτωμα.)

Εχω πλήρη άγνοια για τον δημιουργό του Mudslide, αλλά σίγουρα έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 1974, για να βγει το Baileys Irish Cream, ώστε κάποιος Bartender να αποφασίσει να προσθέσει Bailey’s αντί για κρέμα και να φτιάξει το Mudslide.

Φαντάζομαι ότι ο Gustave Tops δεν φανταζόταν οτι πάνω σε αυτή την απλή συνταγή των δύο συστατικών με τα οποία φτιάχτηκε το Black Russian, θα στηρίζονταν δύο επιπλέον παγκόσμιας φήμης cocktails.

Η συνταγή του Black Russian όπως μας τη δίνει ο ίδιος ο Gustave Tops

◎ 6 cl Vodka, κατά προτίμηση γνήσια Ρώσικη
◎ 3 cl Λικέρ καφέ , κατά προτίμηση Kahlua

Μπορεί να σας αρέσει:  4 από τα πιο πιο αγαπημένα κλασσικά cocktail

Τεχνική ανάμειξης: Ανάδευση
Ποτήρι : Κοκτέιλ ή old-fashioned
Διακόσμηση: Καμία κατά τον Tops

Μέθοδος: Αναδεύστε τη βότκα και το λικέρ καφέ με παγάκια και στραγγίστε σε ένα παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ ή προαιρετικά σε ένα old-fashioned ποτήρι γεμάτο με θρυμματισμένο πάγο.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΠοια υπέρβαση θα κάνεις σήμερα για πετύχεις το Όραμα σου
Next Article Πώς να χειριστείτε ένα παράπονο στο εστιατόριο
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου. Έχει παρακολουθήσει το "Psychology Of Leadership" μέσω του eCornell - Cornell University. Διαθέτει ακαδημαϊκό τίτλο στο Food & Beverage Management αλλά και στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing. Είναι Director of Food & Beverage και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση και εκπαίδευση επαγγελματικών ομάδων, στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων HACCP & ISO. Έχει συμμετάσχει στην ομάδα εισηγητών του Diploma in Food & Beverage Management του IST College. Έχει εργασθεί και συνεχίζει να εργάζεται σε μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

3 Mins Read

Επικίνδυνα συστατικά στα ποτά – Μήπως τα περιέχει το αγαπημένο σου;

3 Mins Read

Απλοί τρόποι ελέγχου αποθεμάτων σε μικρές επιχειρήσεις Bar

6 Mins Read

Βήματα και στάδια στην επαγγελματική εξέλιξη του Bar

5 Mins Read

Πως να μην σε βλάψει η δουλειά του Bartender

3 Mins Read

Tiki Cocktails με άρωμα Πολυνησίας

2 Mins Read

Mai Tai original από τον Trader Vic

2 Mins Read

Tequila Seltzer, το καλοκαιρινό έπος

3 Mins Read

Ρούμι – Μια πρόποση στο πνεύμα της Καραϊβικής

3 Mins Read

Single Malt Whisky – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Επικίνδυνα συστατικά στα ποτά – Μήπως τα περιέχει το αγαπημένο σου;
  • Συμβουλές για να γίνεις ακόμα καλύτερος σερβιτόρος.
  • Customer service Ο δεκάλογος των λαθών
  • Η Διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα
  • Ανάπτυξη ή απόρριψη; Πότε αξίζει να επενδύεις στους ανθρώπους σου;
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Επικίνδυνα συστατικά στα ποτά – Μήπως τα περιέχει το αγαπημένο σου;
  • Συμβουλές για να γίνεις ακόμα καλύτερος σερβιτόρος.
  • Customer service Ο δεκάλογος των λαθών
  • Η Διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.