• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter LinkedIn
Facebook Twitter Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Επικίνδυνα συστατικά σε ποτά – Περιέχει το αγαπημένο σας ποτό αυτά;
Επικίνδυνα συστατικά σε ποτά

Επικίνδυνα συστατικά σε ποτά – Περιέχει το αγαπημένο σας ποτό αυτά;

Eva MakriBy Eva Makri HACCP

Επικίνδυνα συστατικά σε ποτά – Περιέχει το αγαπημένο σας ποτό αυτά; Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος κίνδυνος που να κρύβεται στο αγαπημένο τους ποτό. Εδώ είναι μερικοί από τους κινδύνους που πρέπει να προσέξετε.

Πάγος

Ο πάγος είναι από τα πιο επικίνδυνα συστατικά σε ποτά. Εάν ο πάγος παράγεται από μολυσμένο νερό, μπορεί να απελευθερώσει επικίνδυνα παθογόνα στο ποτό σας καθώς αρχίζει να λιώνει. Επιπλέον, ο πάγος μπορεί να πάρει παθογόνα από τις σέσουλες αν δεν φυλάσσονται σωστά, από την παγομηχανή ή από τα χέρια του παρασκευαστή. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι το 67% των τεστ που έγιναν σε πάγο, είχε κάποιο μικροβιακό φορτίο.

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό σε αναπτυσσόμενες χώρες ότι πρέπει να αποφεύγουν τον πάγο σε ποτά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να αγνοήσετε τον κίνδυνο στην Ελλάδα και σε άλλες δυτικές χώρες.

Μία από τις χειρότερες περιπτώσεις που καταγράφηκαν ήταν σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι στις ΗΠΑ, το οποίο προκάλεσε σε 5000 άτομα μόλυνση από τον λεγόμενο Norovirus.

Γαρνιτούρες ποτών

Παρά την οξύτητα των λεμονιών και των λάιμ (τα βακτήρια αναπτύσσονται καλύτερα σε ουδέτερα περιβάλλοντα οξύτητας), τα βακτήρια μπορούν εύκολα να μεταφερθούν από το ένα μέρος στο άλλο με τις φέτες αυτών των φρούτων.

Σε ένα πείραμα που διεξήχθη στον Καναδά από ερευνητές, διαπιστώθηκε ότι όταν τα χέρια των μπάρμαν μολύνθηκαν με e.Coli, το παθογόνο αυτό μεταφέρθηκε σε βρεγμένα λεμόνια στο 100% των περιπτώσεων και σε στεγνά λεμόνια στο 30% των περιπτώσεων.

Φρούτα και λαχανικά

Ποιος δεν λατρεύει ένα smoothie φρέσκων φρούτων ή ένα κοκτέιλ φτιαγμένο από φρέσκα φρούτα; Ωστόσο, τα φρούτα στα ποτά μπορούν επίσης να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση. Τα βακτήρια μπορούν εύκολα να μεταφερθούν από τα μαχαίρια και τις σανίδες κοπής στα φρούτα. Τα άπλυτα φρούτα μπορούν να φιλοξενήσουν βακτήρια.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με φρούτα με χαμηλή οξύτητα, όπως πεπόνια και μούρα, καθώς παρέχουν το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων.

Γάλα

Ένα ποτήρι παστεριωμένο γάλα κατευθείαν από το ψυγείο είναι απίθανο να προκαλέσει βλάβη (υπό την προϋπόθεση ότι είναι εντός της ημερομηνίας λήξης), αλλά τα κοκτέιλ που παρασκευάζονται με λίγο γάλα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή. Το γάλα που βγαίνει έξω από το ψυγείο για περισσότερο από 2 ώρες συνολικά θα πρέπει μετά να απορρίπτεται καθώς τα βακτήρια θα μπορούσαν να έχουν φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα.

Προσέξτε τον μπάρμαν μήπως αφήνει το γάλα στο πλάι του και δεν το βάζει πάλι στο ψυγείο αμέσως, καθώς θα μπορούσε εύκολα να φτάσει το όριο των 2 ωρών και μετά να το ξαναβάλει στο τέλος της βάρδιας μέσα στο ψυγείο για να το ξαναχρησιμοποιήσει.

Το αλκοόλ σκοτώνει παθογόνα;

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το αλκοόλ στα ποτά σκοτώνει τα παθογόνα, αλλά αυτό έχει αποδειχθεί λανθασμένο. Στην πραγματικότητα, ένα πείραμα διαπίστωσε ότι τα παθογόνα στον πάγο δεν θανατώθηκαν ακόμη και όταν διαλύθηκαν μέσα σε ποτά των 40 – 45 βαθμών αλκοόλ.

Όπως συμβαίνει με όλους τους κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων, είναι καλύτερο να εφαρμόζετε τους κανόνες υγιεινής κατά την παραγγελία ή την προετοιμασία ποτών που περιέχουν τα παραπάνω συστατικά. Με λίγη προσοχή και καλή υγιεινή, η απειλή μπορεί εύκολα να μετριαστεί. Και να θυμάστε πάντα τον χρυσό κανόνα της ασφάλειας των τροφίμων – σε περίπτωση αμφιβολίας, πετάξτε το!

Photos by @senivpetro

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleCustomer service Ο δεκάλογος των λαθών
Next Article Γιατί η πλειονότητα των επιχειρήσεων παρέχει μέτρια-κακή εξυπηρέτηση
Eva Makri
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

H Εύα Μακρή είναι καταξιωμένο στέλεχος του Τουρισμού σε μεγάλη Ξενοδοχειακή αλυσίδα του εξωτερικού. Έχει σπουδές, International Tourism Management από το Glasgow Caledonian University. Εχει πολλά χρόνια προϋπηρεσίας στον χώρο της Εστίασης αλλά και μεγάλη πείρα ευρύτερα στο κομμάτι του Food & Beverage.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By Vassilios Canellos

Τρόποι που βοηθούν τον έλεγχο του κόστους στο bar

By Panagiotis Stathoulis

Ταξιδεύοντας στον κόσμο με κλασσικά cocktails

By Greg Michopoulos

4 από τα πιο πιο αγαπημένα κλασσικά cocktail

By Panagiotis Stathoulis

Οι αλήθειες της πράσινης νεράιδας και τα ψέματα της μπλε αγαύης

By Panagiotis Stathoulis

Drinks Made in Greece

By Vassilios Canellos

Μια Margarita και πολλοί μνηστήρες να τη διεκδικούν

By Vassilios Canellos

Απλοί τρόποι ελέγχου αποθεμάτων σε μικρές επιχειρήσεις Bar

By Vassilios Canellos

Το θρυλικό Zombie Cocktail δια χειρός Donn Beach

By Vassilios Canellos

Μπύρα, ποια είναι τα στάδια παραγωγής της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Το μεγαλύτερο λάθος μιας επιχείρησης όταν ανοίγει
  • Behavioral business coaching – πως βοηθάει;
  • Singapore Sling – το αυθεντικό
  • Search Engine Optimization για ξενοδοχεία
  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Το μεγαλύτερο λάθος μιας επιχείρησης όταν ανοίγει
  • Behavioral business coaching – πως βοηθάει;
  • Singapore Sling – το αυθεντικό
  • Search Engine Optimization για ξενοδοχεία
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.