• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter LinkedIn
Facebook Twitter Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Club Soda, Seltzer, Tonic – Ας ξεμπερδέψουμε τα νερά μεταξύ τους
club-soda-seltzer-tonic-water

Club Soda, Seltzer, Tonic – Ας ξεμπερδέψουμε τα νερά μεταξύ τους

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Club soda, soda water, seltzer και άλλα συναφή προϊόντα τα βλέπουμε να αναφέρονται σε συνταγές για cocktail ή σε περιοδικά χωρίς κάποιοι από εμάς να αναρωτηθούν ποια είναι η διαφορά τους. Για να σταματήσουμε τη σύγχυση αυτή ας δούμε τι είναι το καθένα από αυτά.

Τι είναι η Club Soda;

Η Club Soda είναι μια μορφή τεχνητού ανθρακούχου νερού που εκτός από το ανθρακικό οξύ που έχει προστεθεί, είναι εμπλουτισμένο και με πρόσθετα στοιχεία, συνήθως ενώσεις καλίου ή νατρίου. Η Club soda δημιουργήθηκε για να μιμηθεί στην ουσία, το φυσικό μεταλλικό νερό. Τα μέταλλα που προστίθενται δίνουν στην club soda μια ξεχωριστή γεύση, αν και αυτή, σαφέστατα διαφέρει ανάλογα με τη μάρκα του προϊόντος. Χρησιμοποιείται κυρίως ως πρόσθετο για κοκτέιλ, αλλά μερικοί άνθρωποι αρέσκονται να την πίνουν σκέτη.

Η Club Soda αποτελείται από απλό νερό και μέταλλα που μπορεί να περιλαμβάνουν θειικό κάλιο, όξινο ανθρακικό κάλιο, κιτρικό κάλιο ή κιτρικό νάτριο. Αυτές οι ενώσεις προστίθενται κατά τη διαδικασία εμπλουτισμού του νερού με το λεγόμενο “ανθρακικό” Αυτό γίνεται για την απομίμηση των φυσικών στοιχείων που βρίσκονται στο φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό.

Αυτά τα μέταλλα είναι επίσης η αιτία της οποιασδήποτε γεύσης μπορείτε να βρείτε όταν πίνετε την Club Soda. Μαζί με την ενανθράκωση, οι ορυκτές αυτές γεύσεις είναι που προσδίδουν μια ιδιαίτερη γευστική χροιά στα cocktail που θα τη χρησιμοποιήσετε.

Τι είναι η σόδα;

Η σόδα είναι ένας γενικός όρος για το τεχνητό ανθρακούχο νερό. Αν ζητήσετε σόδα σε ένα μπαρ ή εστιατόριο στην Ελλάδα, μπορεί να σας φέρουν απλή σόδα ή club soda ανάλογα με το τι διαθέτει το κατάστημα. Αν κάποιος δεν θέλει την παραμικρή γεύση στο ανθρακούχο νερό του, μια απλή σόδα είναι καταλληλότερη λόγω των πρόσθετων συστατικών που έχει μια club soda.

Τι είναι το Seltzer

Το Seltzer είναι το απλούστερο από αυτά τα νερά, φτιαγμένο από ανθρακούχο απλό νερό με διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Λόγω του ουδέτερου προφίλ του, το νερό seltzer αρωματίζεται από τις κατασκευάστριες εταιρείες χρησιμοποιώντας φυσικά αποστάγματα φρούτων και έλαια, όπως στις δημοφιλείς μάρκες La Croix και Spindrift.

Το νερό Seltzer ξεκίνησε την παραγωγή του στην Ευρώπη σε μια προσπάθεια να μιμηθεί τα φυσικά ανθρακούχα νερά που υπήρχαν στη Γερμανία.

Τι είναι το φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό

Το φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό είναι είναι ένα νερό, πλούσιο σε διαλυμένα στερεά όπως κάλιο, νάτριο και μαγνήσιο. Σε αντίθεση με την κλαμπ σόδα, αυτά τα μέταλλα εμφανίζονται φυσικά και συλλέγονται καθώς το νερό περνάει μέσω πολλαπλών στρωμάτων υπόγειων βράχων και ιζημάτων. Οι φυσαλίδες του νερού, εν τω μεταξύ, μπορούν να είναι φυσικές ή να ενισχυθούν με τεχνικά μέσα.

Κάθε μάρκα ανθρακούχου μεταλλικού νερού περιέχει διαφορετικές ποσότητες και αναλογίες από αυτά τα υλικά που δίνουν γεύση, οπότε όλα μεταξύ τους έχουν ελαφρώς διαφορετική γεύση. Τα ανθρακούχα μεταλλικά νερά δεν ενδείκνυνται πολύ για κοκτέιλ, αλλά παράγουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα όταν συνδυάζονται με κρασί.

Τι είναι το Tonic Water

H σκόνη κινίνης (κινίνο) χρησιμοποιήθηκε για την πρόληψη της ελονοσίας. Για προληπτικούς λόγους έπρεπε ο στρατός να καταναλώνει σκόνη κινίνης διαλυμένη σε νερό. Η πικρή γεύση του ήταν τόσο δυσάρεστη για τους Βρετανούς αξιωματικούς του στρατού στην Ινδία του 19ου αιώνα, ώστε άρχισαν να το αναμιγνύουν με σόδα και ζάχαρη για να μπορέσουν να το πιουν. Έτσι γεννήθηκε το πρώτο Tonic Water. Δεν πέρασε πολύς καιρός και οι στρατιωτικοί άρχισαν να αναμιγνύουν το νέο τους tonic water με το αγαπημένο τους τζιν, δημιουργώντας το πολύ αγαπημένο Gin & Tonic.

Το Tonic είναι το μόνο σε αυτήν τη λίστα που περιέχει θερμίδες, λόγω της περιεκτικότητάς του σε ζάχαρη, αν και τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους τόνικ με υποκατάστατα ζάχαρης σε μορφή light.

Photo by Freepik

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΓιατί η δημιουργία ενός Blog βοηθάει την επιχείρηση;
Next Article Μπύρα, ποια είναι τα στάδια παραγωγής της
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι στέλεχος στον κλάδο του F&B με ισχυρό γνωσιακό υπόβαθρο στον τομέα των τροφίμων και ποτών. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση ομάδων, στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO). Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του F&B Management Diploma του IST College. Εργάζεται στο La Marquise Luxury Resort Complex στη Ρόδο ως Food & Beverage Director.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By Vassilios Canellos

Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;

By John Protopapadakis

Angostura – Το ιδιότυπο branding που την ξεχώρισε

By Vassilios Canellos

Food & Beverage Management σπουδές

By Vassilios Canellos

Αποτελεσματική εκπαίδευση των νεαρών

By Hellenic Hotels Team

Απλοί τρόποι οργάνωσης της της κουζίνας

By Vassilios Canellos

Τι είναι το key performance indicator (KPI);

By Vassilios Canellos

Πως ξεχωρίζει ο καλός σερβιτόρος από τη μάζα;

By Vassilios Canellos

Τι είναι η IPA και γιατί αρέσει τόσο πολύ;

By John Protopapadakis

22 πρακτικές μάρκετινγκ για εστιατόρια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
  • Restaurant Captain Job Description

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.