Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Food & Beverage Manager Job Description
food-beverage-manager-job-description

Food & Beverage Manager Job Description

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos JOB DESCRIPTION 2 Mins Read

Food & Beverage Manager Job Description, όλα για τη θέση αυτή.Ένας υπεύθυνος τροφίμων και ποτών (Food & Beverage Manager) φροντίζει τη λειτουργία των εστιατορίων, των bars καθώς και όποιου άλλου επισιτιστικού τμήματος υπάρχει μέσα στην επιχείρηση.

Μερικά επίσης από τα κύρια καθήκοντα ενός υπεύθυνου τροφίμων και ποτών είναι ο σχεδιασμός μενού και η τιμολόγηση τους, ο χειρισμός παραπόνων πελατών, οι πολιτικές HACCP και ISO η επίβλεψη των διαδικασιών σχετικά με τα αλλεργιογόνα.

Πρέπει επίσης να είναι σε θέση να δίνει αναφορές σχετικά με την απόδοση των τμημάτων, να ελέγχει το εργατικό κόστος, το κόστος του φαγητού και του ποτού.

Ένας διευθυντής τροφίμων και ποτών πρέπει να έχει αρκετά χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία των εστιατορίων και των μπαρ καθώς και βασικές τουλάχιστον γνώσεις μαγειρικής.

Μία άλλη σημαντική δεξιότητα που πρέπει να έχει, είναι η δυνατότητα σύνδεσης με τους πελάτες και η επίλυση προβλημάτων, καθώς αρκετά συχνά θα πρέπει να είναι σε θέση να λύσει τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζει στα τμήματα του.

Όλα αυτά βέβαια σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα τμήματα που συμπράττουν στο έργο του όπως το Front Office, το Housekeeping και το Guest Relation Department.

Καθήκοντα του Food & Beverage Manager

  • Σχεδιασμός ελκυστικών μενού
  • Ανάπτυξη σχέσεων με πελάτες
  • Παρακολούθηση κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων
  • Προμήθειες τροφίμων και ποτών
  • Παρακολούθηση κριτικών των πελατών
  • Συμμετοχή σε καμπάνιες μάρκετινγκ
  • Δημιουργία SOP’s και λοιπών διαδικασιών
  • Πρόσληψη και εκπαίδευση νέου προσωπικού

Προσόντα του Food & Beverage Manager

  • Γνώσεις μαγειρικής χωρίς να είναι απαραίτητο
  • Γνώσεις εστιατοριακής τέχνης και bar
  • Oργανωτικές δεξιότητες
  • Δυνατότητα πρόβλεψης
  • Δυνατότητα ανάθεσης καθηκόντων
  • Ηγετικές ικανότητες
  • Βαθιά γνώση της βιομηχανίας τροφίμων
  • Νοοτροπία προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση πελατών
  • Ικανότητα επικοινωνίας με όλα τα επίπεδα του προσωπικού
  • Γνώση σύνταξης αναφορών προς τη διεύθυνση
Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΠως να γίνεις ο Bar Manager που όλοι θα θέλουν να προσλάβουν
Next Article Bar Manager Job Description
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου. Έχει παρακολουθήσει το "Psychology Of Leadership Certificate" μέσω του eCornell - Cornell University. Είναι Director of Food & Beverage και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση και εκπαίδευση επαγγελματικών ομάδων και στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO).Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing.Έχει εργασθεί σε μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες καθώς επίσης και σε ανεξάρτητες επισιτιστικές επιχειρήσεις. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του Diploma in Food & Beverage Management του IST College.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

3 Mins Read

Executive Chef Job Description

3 Mins Read

Room Service Waiter Job Description

3 Mins Read

Restaurant Hostess Job Description

4 Mins Read

Restaurant Waiter Job Description

3 Mins Read

Restaurant Captain Job Description

2 Mins Read

Banquet Supervisor Job Description

2 Mins Read

Barista Job Description

2 Mins Read

Bar Manager Job Description

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
  • Η γλώσσα του σώματος στο τραπέζι
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.