Ο Banquet Supervisor επιβλέπει όλους τους τύπους εκδηλώσεων μέσα σε ένα ξενοδοχείο ή ένα catering. Συντονίζει τις δραστηριότητες σε καθημερινή βάση. Θα πρέπει επίσης να διασφαλίζει ότι το προσωπικό του θα ακολουθήσει όλα τα πρότυπα εξυπηρέτησης και οι πολιτικές του τμήματος. Λειτουργεί ως ενιαίο σημείο επαφής με τον οικοδεσπότη κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.
Ευθύνες του Banquet Supervisor
- Χαιρετά τους πελάτες.
- Επιβλέπει τις λειτουργίες τροφοδοσίας, εντός αλλά και εκτός έδρας.
- Είναι υπεύθυνος για την εμφάνιση του χώρου και την παρουσίαση του μενού για την εκδήλωση.
- Υπεύθυνος για τη συνολική υγιεινή και καθαριότητα των χώρων εργασίας, των αιθουσών δεξιώσεων και των αποθηκευτικών χώρων.
- Υπεύθυνος για τη σωστή χρήση καθώς και για την καλή κατάσταση λειτουργίας όλου του εξοπλισμού, των επίπλων και των ειδών στο τμήμα.
- Υπεύθυνος για τη συνεπή εφαρμογή των προτύπων εξυπηρέτησης, καθώς και των διαδικασιών λειτουργίας.
- Παρέχει άριστη εξυπηρέτηση και διασφαλίζει ότι οι ανάγκες των πελατών θα καλυφθούν στο απόλυτο.
- Παρέχει μοναδικές και δημιουργικές ιδέες για να βελτιώσει τις συναντήσεις και την ομαδική εμπειρία.
- Θα πρέπει να κατέχει σε βάθος τη γνώση της προετοιμασίας αλλά και της παρουσίασης Τροφίμων και Ποτών.
- Καθοδηγεί τους σερβιτόρους στη ρύθμιση των τραπεζιών.
- Επιλύει τις ανησυχίες του προσωπικού και των πελατών γρήγορα και αποτελεσματικά.
- Λειτουργεί σε συντονισμό με το τμήμα της κουζίνας καθώς και μα το τμήμα της καθαριότητας.
- Λειτουργεί άψογα υπό πίεση και μπορεί επίσης να εργάζεται σε μακριές βάρδιες.
- Προγραμματίζει το προσωπικό καθώς και προετοιμάζει εβδομαδιαίο πίνακα καθηκόντων.
- Βοηθάει τον Υπεύθυνο εστιατορίου στον τον προγραμματισμό, την εκπαίδευση και τη διαχείριση απόδοσης.
- Οργανώνει τις μεταφορές τροφίμων και εξοπλισμού σε εκδηλώσεις catering όταν αυτά είναι εκτός έδρας.
- Θα πρέπει να έχει εμπειρία στη λειτουργία λογισμικού πωλήσεων και τροφοδοσίας.
- Θα πρέπει να έχει εμπειρία στη λειτουργία λογισμικού POS.
- Κανονίζει για τα μηνιαία αποθέματα και τις εργασίες του προσωπικού.
- Μιλάει με όλους χρησιμοποιώντας σαφή και επαγγελματική γλώσσα και απαντά στην αλληλογραφία χρησιμοποιώντας την κατάλληλη εθιμοτυπία.
- Έχει δυνατότητα ορθοστασίας ή περπατήματος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετακινεί, σηκώνει, σπρώχνει και τραβάει αλλά και τοποθετεί αντικείμενα που ζυγίζουν λιγότερο ή ίσο με 25 κιλά χωρίς βοήθεια.
Προαπαιτούμενα για τη θέση
Εκπαίδευση: Πτυχίο Τουριστικής Σχολής ή ισοδύναμο και καλές δεξιότητες MS Office.
Εμπειρία: Προηγούμενη εμπειρία σε παρόμοια θέση εργασίας ή τουλάχιστον 2 χρόνια εμπειρία ως Captain σε Banquet. Εμπειρία σε λογισμικό διαχείρισης ξενοδοχείων και λογισμικό Point of sales.
Photo by @pressfoto