Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Executive Chef Job Description
Executive Chef Job Description

Executive Chef Job Description

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos JOB DESCRIPTION 3 Mins Read

Ο Executive Chef είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη των εργασιών σε μια ή περισσότερες κουζίνες, διασφαλίζοντας την προετοιμασία και την παρουσίαση φαγητού υψηλής ποιότητας, ενώ διαχειρίζεται το προσωπικό της κουζίνας, τους προϋπολογισμούς κόστους και τα αποθέματα. 

Ο Executive Chef αναφέρεται στον Hotel Manager ή στον Food & Beverage Manager.

Περιγραφή  θέσης:
Ο Executive Chef διαχειρίζεται την ομάδα της κουζίνας για να παρέχει εξαιρετική ποιότητα φαγητού σύμφωνα με τα πρότυπα της εταιρείας. Αυτός ο ρόλος απαιτεί συνδυασμό δημιουργικότητας, ηγεσίας και ισχυρών γαστρονομικών δεξιοτήτων. Ο Executive Chef είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία μενού, για τις λειτουργίες της κουζίνας, την εκπαίδευση του προσωπικού, τη διαχείριση αποθεμάτων και τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς υγείας και ασφάλειας.

Βασικές αρμοδιότητες:

Δημιουργία μενού: Σχεδιάζει και ενημερώνει τα μενού ώστε να αντικατοπτρίζουν εποχιακά ή τοπικά συστατικά, τις εθνικές προτιμήσεις των πελατών και τις τρέχουσες γαστρονομικές τάσεις.
Βεβαιώνεται ότι τα πιάτα είναι δημιουργικά, καινοτόμα και ευθυγραμμισμένα με την ιδέα και το όραμα του εστιατορίου ή του ξενοδοχείου.
Αναπτύσσει και δοκιμάζει νέες συνταγές, ενσωματώνοντας σχόλια από τους πελάτες.

Διαχείριση κουζίνας: Επιβλέπει όλες τις λειτουργίες της κουζίνας, διασφαλίζοντας ποιότητα φαγητού, σωστές ποσότητες προετοιμασίας και τήρηση των συνταγών.
Διασφαλίζει την καθαριότητα, την υγιεινή και την οργάνωση της κουζίνας σύμφωνα με τα πρότυπα του τμήματος ποιότητας.

Διοίκηση ομάδας: Προσλαμβάνει, εκπαιδεύει και καθοδηγεί το προσωπικό της κουζίνας, συμπεριλαμβανομένων των sous chef, των μάγειρων και των βοηθών κουζίνας.
Προωθεί ένα θετικό και παραγωγικό περιβάλλον που ενθαρρύνει την ομαδική εργασία και την επαγγελματική ανάπτυξη. Αναθέτει καθήκοντα για να εξασφαλίσει την αποτελεσματικότητα και την ομαλή λειτουργία.
Διεξάγετε συναντήσεις προσωπικού για να συζητήσει τις επιδόσεις, τους στόχους και τις κριτικές της κουζίνας.

Μπορεί να σας αρέσει:  Restaurant Waiter Job Description

Έλεγχος προϋπολογισμού και αποθεμάτων: Διαχειρίζεται το κόστος και το απόθεμα των τροφίμων, διασφαλίζοντας την ελαχιστοποίηση των απορριμμάτων και την κατάλληλη αποθήκευση των τροφίμων.
Συνεργάζεται με τους προμηθευτές για να προμηθευτεί την καλύτερη ποιότητα στις καλύτερες δυνατές τιμές.
Παρακολουθεί και διατηρεί τους προϋπολογισμούς της κουζίνας, κάνοντας προσαρμογές αν απαιτείται προκειμένου να πετύχει το σύνολο των οικονομικών στόχων.

Συμμόρφωση με θέματα υγείας και ασφάλειας: Βεβαιώνεται ότι η κουζίνα τηρεί τα πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς HACCP ή ISO όπου υπάρχει. Διεξάγει τακτικές επιθεωρήσεις και διατηρεί ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.
Εκπαιδεύει το προσωπικό στα πρωτόκολλα χειρισμού τροφίμων, ασφάλειας και υγιεινής.

Female Executive Chef

Εξυπηρέτηση πελατών και διασφάλιση ποιότητας: Ανταποκρίνεται στα σχόλια των πελατών, κάνοντας προσαρμογές στο μενού ή στις μεθόδους μαγειρέματος αν απαιτείται.
Βεβαιώνεται ότι όλα τα πιάτα που βγαίνουν από την κουζίνα πληρούν τα πρότυπα γεύσης, παρουσίασης και ποιότητας.

Συνεργασία και επικοινωνία: Συνεργάζεται στενά με άλλα τμήματα, όπως αποθήκη, τμήμα εκδηλώσεων τμήμα μάρκετινγκ, εστιατόρια, για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων.

Προσόντα
Εμπειρία: Τουλάχιστον 5-7 χρόνια μαγειρικής εμπειρίας σε κουζίνα μεγάλου όγκου ή υψηλής εστίασης, με τουλάχιστον 3 χρόνια σε ηγετικό ρόλο Sous Chef κλπ.
Εκπαίδευση: Προτιμάται πτυχίο ή πιστοποίηση από διαπιστευμένη σχολή μαγειρικής.

Δεξιότητες:

  • Ισχυρές ηγετικές και επικοινωνιακές ικανότητες.
  • Εξειδίκευση σε πολλαπλές τεχνικές μαγειρικής και γνώση διαφόρων κουζινών.
  • Ικανότητα στη διαχείριση αποθεμάτων, τον προϋπολογισμό και τον έλεγχο κόστους.
  • Ικανότητα εργασίας υπό πίεση σε περιβάλλον με γρήγορο ρυθμό.

Βασικές ικανότητες
Δημιουργικότητα: Δυνατότητα δημιουργίας μοναδικών πιάτων υψηλής ποιότητας.
Ηγεσία: Ικανότητα ηγεσίας, παρακίνησης και ανάπτυξης μιας ομάδας.
Προσοχή στη λεπτομέρεια: Εξασφαλίζει υψηλά πρότυπα παρουσίασης και γεύσης.
Διαχείριση χρόνου: Διαχειρίζεται πολλαπλές προτεραιότητες και διατηρεί την ηρεμία υπό πίεση.
Επίλυση προβλημάτων: Ικανότητα αποτελεσματικής επίλυσης προβλημάτων διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΔιευθυντής ξενοδοχείου, πως πρέπει να είναι;
Next Article Newsletter για Εστιατόρια και Μπαρ
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου. Έχει παρακολουθήσει το "Psychology Of Leadership Certificate" μέσω του eCornell - Cornell University. Είναι Director of Food & Beverage και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση και εκπαίδευση επαγγελματικών ομάδων και στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO).Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing.Έχει εργασθεί σε μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες καθώς επίσης και σε ανεξάρτητες επισιτιστικές επιχειρήσεις. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του Diploma in Food & Beverage Management του IST College.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

3 Mins Read

Room Service Waiter Job Description

3 Mins Read

Restaurant Hostess Job Description

4 Mins Read

Restaurant Waiter Job Description

3 Mins Read

Restaurant Captain Job Description

2 Mins Read

Banquet Supervisor Job Description

2 Mins Read

Barista Job Description

2 Mins Read

Bar Manager Job Description

2 Mins Read

Food & Beverage Manager Job Description

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
  • Η γλώσσα του σώματος στο τραπέζι
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.