Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Μια Margarita και πολλοί μνηστήρες να τη διεκδικούν
margarita-cocktail

Μια Margarita και πολλοί μνηστήρες να τη διεκδικούν

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ ΜΠΑΡ 4 Mins Read

H Margarita είναι ένα πασίγνωστο cocktail το οποίο αποτελείται παραδοσιακά από τρία συστατικά. Τεκίλα, Triple Sec και χυμό lime ή λεμόνι, το οποίο σερβίρεται σε ένα ποτήρι με αλάτι στο χείλος.

H Margarita χτυπιέται στο shaker ως επί το πλείστον και σουρώνεται είτε απευθείας στο ομώνυμο ποτήρι είτε με πάγο σε ένα ποτήρι old fashioned. Μπορεί επίσης να χτυπηθεί με πάγο σε blender και να σερβιριστεί ως frozen Margarita.

Η Margarita ήταν δημοφιλής στις αρχές του 20ου αιώνα όπως καταδεικνύει η έκδοση 19ης Ιουλίου 1939 του περιοδικού Albuquerque Journal που περιγράφει τη Μαργαριτα ως «πανταχού παρούσα», ενώ η πρώτη συγκεκριμένη αναφορά για ένα ποτό Tequila Daisy (Daisy στα Αγγλικά είναι η Μαργαρίτα) εμφανίστηκε στο Moville Mail στις 23 Ιουλίου 1936 (σελ. 4) σε ένα άρθρο με τίτλο “Graham’s Sightseeing”. Ο Τζέιμς Γκράχαμ ήταν εκδότης και ιδιοκτήτης εφημερίδας και αφηγείται την επίσκεψή του στην Τιχουάνα του Μεξικό.

Υπήρξαν πολλοί που διεκδίκησαν την πατρότητα ή τη μητρότητα του Cocktail αυτού χωρίς να μπορεί κανείς να πει ποιος λέει αλήθεια.

1. Ο Vernon Underwood ήταν πρόεδρος της Young’s Market Company, η οποία τη δεκαετία του 1930 είχε αρχίσει να διανέμει την Cuervo tequila στην Αμερική. Λέγεται ότι ζήτησε από τον Johnny Durlesser, επικεφαλής μπάρμαν του Tail O ‘The Cock στο Λος Άντζελες, να δημιουργήσει κάτι χρησιμοποιώντας το νεοαποκτηθέν εισαγόμενο απόσταγμα του, και στη συνέχεια ονόμασε το νέο ποτό ορμώμενος από τη σύζυγό του Μαργαρίτα.

2. Η Sara Morales, ειδική στη λαϊκή παράδοση του Μεξικό, ισχυρίστηκε ότι η Μαργαρίτα δημιουργήθηκε το 1930 από την Doña Bertha, ιδιοκτήτρια του Bertha’s Bar στο Taxco του Μεξικό.

Μπορεί να σας αρέσει:  IPA και APA Ποια η διαφορά ανάμεσα τους;

3. Ο Daniel “Danny” Negrete λέγεται ότι δημιούργησε το ποτό το 1936 όταν ήταν διευθυντής του Garci Crespo Hotel στην Puebla του Μεξικό. Στην κοπέλα του, τη Μαργαρίτα, προφανώς άρεσε το αλάτι στα ποτά της και η ιστορία λέει ότι δημιούργησε το ποτό για αυτήν ως δώρο. Το 1944 ο Ντάνι μετακόμισε στην Τιχουάνα του Μεξικού και έγινε μπάρμαν στην Agua Caliente, ένα μέρος που ισχυρίζεται ότι είναι η γενέτειρα της Μαργαρίτα.

4. Ο Francisco “Pancho” Morales είπε ότι δημιούργησε τη Μαργαρίτα ενώ εργαζόταν σε ένα μπαρ που ονομάζεται Tommy’s Place στο Ciudad Juarez του Μεξικό, ενώ του ζητήθηκε να φτιάξει ένα “Magnolia” στις 4 Ιουλίου 1942.

5. Ο Carlos “Danny” Herrera λέγεται επίσης ότι δημιούργησε το κοκτέιλ το 1947 ή το 1948 στο μπαρ Rancho La Gloria στο Rosarito του Μεξικό, για μια ηθοποιό που ονομαζόταν Marjorie King και δεν έπινε παρά μόνο τεκίλα. Πρόσθεσε Cointreau και lime, καθώς και αλάτι στο χείλος, πράγμα που τράβηξε την προσοχή των ανθρώπων στο μπαρ και ζήτησαν κι αυτοί το ίδιο. Στη συνέχεια ονόμασε τη δημιουργία του Margarita, το πλησιέστερο ισπανικό όνομα στην Marjorie.

6. Η Margaret Sames διοργάνωσε χριστουγεννιάτικο πάρτι στο Acapulco του Μεξικό, το 1948, όπου λέγεται ότι δημιούργησε την πρώτη Μαργαρίτα. Δεν το σκέφτηκε ποτέ ξανά μέχρι ένα άλλο ταξίδι της, όταν πετούσε στο Σαν Αντόνιο από το αεροδρόμιο του Ακαπούλκο και είδε ένα μπαρ να διαφημίζει το «Margarita’s Drink», ένα κοκτέιλ με ακριβώς τα ίδια συστατικά με το δικό της.

Ποιος από όλους λέει αλήθεια δεν μπορεί να πει κανείς. Αυτό που σίγουρα μπορεί να πει κάποιος είναι οτι η Margarita παραμένει διαχρονική αξία. Θα το βρεις στα high end bars αλλά και στις πιο περιθωριακές τρύπες που σερβίρουν ποτό. Εχει μια αδυσώπητη απλότητα, που αν ανατρέψεις την ισορροπία των συστατικών, η μαγεία καταστρέφεται.

Μπορεί να σας αρέσει:  Single Malt Whisky - Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Margarita Cocktail

Σερβίρεται σε: Coupette

Γαρνιτούρα: Αλάτι στο χείλος του ποτηριού και μία σφήνα από lime

Πώς φτιάχνεται: Χτυπήστε όλα τα συστατικά στο shaker με πάγο και σουρώστε σε παγωμένο ποτήρι.

◉ 45 ml Blanco tequila (100% agave)

◉ 22.5 ml Triple sec liqueur (40%)

◉ 22.5 ml Χυμός από lime

◉ 5 ml Σιρόπι αγαύης

◉ 4 drop Margarita Bitters (Προαιρετικά)

margarita-glass

Προτείνεται να μπει σε Margarita glass

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΠόσο παρών είσαι στη ζωή σου;
Next Article Πως να χτίσεις μια αξιοζήλευτη εργασιακή κουλτούρα στην ομάδα σου
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου. Έχει παρακολουθήσει το "Psychology Of Leadership" μέσω του eCornell - Cornell University. Διαθέτει ακαδημαϊκό τίτλο στο Food & Beverage Management αλλά και στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing. Είναι Director of Food & Beverage και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση και εκπαίδευση επαγγελματικών ομάδων, στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων HACCP & ISO. Έχει συμμετάσχει στην ομάδα εισηγητών του Diploma in Food & Beverage Management του IST College. Έχει εργασθεί και συνεχίζει να εργάζεται σε μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

3 Mins Read

Επικίνδυνα συστατικά στα ποτά – Μήπως τα περιέχει το αγαπημένο σου;

3 Mins Read

Απλοί τρόποι ελέγχου αποθεμάτων σε μικρές επιχειρήσεις Bar

6 Mins Read

Βήματα και στάδια στην επαγγελματική εξέλιξη του Bar

5 Mins Read

Πως να μην σε βλάψει η δουλειά του Bartender

3 Mins Read

Tiki Cocktails με άρωμα Πολυνησίας

2 Mins Read

Mai Tai original από τον Trader Vic

2 Mins Read

Tequila Seltzer, το καλοκαιρινό έπος

3 Mins Read

Ρούμι – Μια πρόποση στο πνεύμα της Καραϊβικής

3 Mins Read

Single Malt Whisky – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Λάθη των σερβιτόρων, τα 11 πιο συνηθισμένα από αυτά.
  • Επικίνδυνα συστατικά στα ποτά – Μήπως τα περιέχει το αγαπημένο σου;
  • Συμβουλές για να γίνεις ακόμα καλύτερος σερβιτόρος.
  • Wine pairing – Τέχνη ή περιορισμός
  • Customer service Ο δεκάλογος των λαθών
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Λάθη των σερβιτόρων, τα 11 πιο συνηθισμένα από αυτά.
  • Επικίνδυνα συστατικά στα ποτά – Μήπως τα περιέχει το αγαπημένο σου;
  • Συμβουλές για να γίνεις ακόμα καλύτερος σερβιτόρος.
  • Wine pairing – Τέχνη ή περιορισμός
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.