Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Sustainable Wine – Τι σημαίνει;
Sustainable Wine

Sustainable Wine – Τι σημαίνει;

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΡΑΣΙ 3 Mins Read

Το Sustainable Wine ανεβαίνει σε δημοτικότητα, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν οτι αυτά που τρώνε και πίνουν επιβαρύνουν κατά το ελάχιστο το περιβάλλον.

Το να αναγράφει ένα κρασί στην ετικέτα του οτι είναι Sustainable Wine σημαίνει ότι οι πρακτικές καλλιέργειας και οινοποίησης των αμπελώνων είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Για να λάβουν πιστοποίηση βιώσιμης αμπελουργίας, τα οινοποιεία απευθύνονται σε μια ανεξάρτητη αρχή, για να αναλύσει τις πρακτικές οινοποίησης και να δει εάν πληρούν τα απαιτούμενα πρότυπα.

Το αποτύπωμα άνθρακα των βιώσιμων οινοποιείων
Η μείωση των εκπομπών άνθρακα είναι ένα άλλο τεράστιο κομμάτι του βιώσιμου κρασιού. Έχουν υπάρξει πολλές καινοτόμες προσεγγίσεις για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των οινοποιείων. Μερικά σχέδια περιλαμβάνουν τη χρήση πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων, τη χρήση διαφορετικών συστημάτων συσκευασίας κρασιού, τη μείωση των αεροπορικών αποστολών/αεροπορικών ταξιδιών και την προώθηση της βιοποικιλότητας. Οι βελτιώσεις αυτές έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Βιολογικά και Βιοδυναμικά κρασιά
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα βιώσιμα κρασιά (Sustainable Wines) διαφέρουν από την αγορά των βιολογικών (Organic) ή βιοδυναμικών (Biodynamic) κρασιών. Έχουν μεν παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά όχι τις ίδιες πιστοποιήσεις.

Βιολογικό κρασί
Όταν αγοράζετε ένα βιολογικό κρασί, σημαίνει ότι τα συστατικά του είναι βιολογικής καλλιέργειας και πληρούν τις πιστοποιήσεις  που διαφέρουν από τις πιστοποιήσεις βιώσιμων κρασιών. Ενώ το βιολογικό κρασί έχει πολλά οφέλη, μερικά από τα μειονεκτήματα του είναι η μικρότερη διάρκεια ζωής λόγω της έλλειψης θειωδών για τη συντήρηση του.

Βιοδυναμικό κρασί
Πολλά οινοποιεία, αντί να ψεκάζουν με επιβλαβή φυτοφάρμακα, χρησιμοποιούν φυσικούς πόρους για να αντιμετωπίσουν τα παράσιτα. Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι πιθανότητες να διαταραχθούν τα φυσικά οικοσυστήματα και η άγρια ζωή.

Μπορεί να σας αρέσει:  ISO 9001 τι είναι και πως το αποκτά κανείς;

Τα βιοδυναμικά κρασιά δεν περιέχουν χημικά ή πρόσθετα σε όλη τη διαδικασία οινοποίησης. Σε όλη επίσης τη διαδικασία της καλλιέργειας, είναι απαλλαγμένα από συνθετικά λιπάσματα, φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες. Τα βιοδυναμικά κρασιά διαφέρουν από τα βιολογικά κρασιά στο ότι φροντίζουν ολόκληρο το οικοσύστημα στο οποίο καλλιεργούνται τα σταφύλια.

Sustainable Wine regulations

Εξετάζουν διάφορα πράγματα, που κυμαίνονται από την υγεία του εδάφους έως τον τρόπο ελέγχου των παρασίτων στα σταφύλια. Τα βιοδυναμικά κρασιά είναι παρόμοια με τα πιστοποιημένα βιώσιμα κρασιά, αλλά δεν είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν επίσημες απαιτήσεις.

Πιστοποιήσεις βιώσιμων κρασιών
Η αειφορία περιλαμβάνει τις ίδιες περιβαλλοντικές ανησυχίες με τις βιολογικές και βιοδυναμικές πρακτικές, αλλά επίσης εξηγεί τον ρόλο του οινοποιείου στην κοινότητα. Κάτω από αυτήν την ομπρέλα, υπάρχουν πολλοι φορείς για πιστοποιήσεις, αλλά η καθεμία δίνει έμφαση αλλού και διαθέτει διαφορετική μεθοδολογία. Ωστόσο, οι περισσότεροι παραγωγοί, πραγματοποιούν ετήσιες αυτοαξιολογήσεις και ελέγχονται τακτικά από μια ανεξάρτητη αρχή.

Sustainable Wine certifications

Το αειφόρο ή βιώσιμο κρασί παράγεται με τέτοια φροντίδα για το περιβάλλον ώστε να διατηρηθεί η γη εύφορη και αποδοτική. Δεν επιβαρύνει τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, εξοικονομεί φυσικούς πόρους όπως νερό και καύσιμα και επιδιώκει να διατηρήσει τη φύση καθαρή για τις επόμενες γενιές.

Image By grmarc, Image By vecstock

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΓιατί δεν βρίσκουν τα ξενοδοχεία προσωπικό;
Next Article Βιοδυναμικά κρασιά,αρμονία με τη φύση και την παράδοση
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου. Έχει παρακολουθήσει το "Psychology Of Leadership Certificate" μέσω του eCornell - Cornell University. Είναι Director of Food & Beverage και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση και εκπαίδευση επαγγελματικών ομάδων και στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO).Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing.Έχει εργασθεί σε μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες καθώς επίσης και σε ανεξάρτητες επισιτιστικές επιχειρήσεις. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του Diploma in Food & Beverage Management του IST College.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

3 Mins Read

Απλοί τρόποι ελέγχου αποθεμάτων σε μικρές επιχειρήσεις Bar

8 Mins Read

Ελληνικά επιδόρπια κρασιά που οφείλετε να δοκιμάσετε

2 Mins Read

Τι είναι τα Standard Operating Procedures (SOP) και που χρειάζονται

4 Mins Read

Γιατί οι κατηγορίες ξενοδοχείων δεν είναι οι ίδιες σε όλες τις χώρες

3 Mins Read

Wine Pairing με λευκό κρασί

3 Mins Read

Ερυθρή Οινοποίηση

3 Mins Read

Λευκή οινοποίηση

4 Mins Read

Ελληνικό Πρωινό – Greek Breakfast

20 Mins Read

10 Ελληνικές ποικιλίες κρασιού που πρέπει να γνωρίζεις

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
  • Η γλώσσα του σώματος στο τραπέζι
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.