Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Σερβίρετε τη μπύρα στα σωστά ποτήρια
μπύρα στα σωστά ποτήρια

Σερβίρετε τη μπύρα στα σωστά ποτήρια

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΠΥΡΑ 6 Mins Read

Όταν σερβίρετε μπύρα στο μπαρ ή το εστιατόριο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ποτήρια μπύρας που συμπληρώνουν την απόλαυση ενός προϊόντος. Το να σερβίρετε μπύρα στα σωστά ποτήρια, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της αφρώδους κορυφής ή να αναδείξει τις μοναδικές γεύσεις και το άρωμα των ale σας.

Γιατί η μπύρα έχει καλύτερη γεύση σε ένα ποτήρι αντί στο μπουκάλι;

Για να βελτιώσετε την εμπειρία της μπύρας από τους πελάτες σας, είναι καλύτερο να τη σερβίρετε σε ένα ποτήρι ειδικά σχεδιασμένο για το είδος της μπύρας που προορίζεται. Ρίχνοντας τη μπύρα στο ποτήρι , ενεργοποιείται η ενανθράκωση και δημιουργείται αφρός. Το υγρό αποτελείται από μικροσκοπικές φυσαλίδες που σκάνε συνεχώς καθώς η μπύρα κάθεται στο ποτήρι. Κάθε φούσκα που σκάει απελευθερώνει άρωμα και αναδεικνύει τις μοναδικές γεύσεις του ποτού.

Πρέπει να καταψύχω τα ποτήρια της μπύρας;

Το σερβίρισμα της μπύρας σε παγωμένο ή κατεψυγμένο ποτήρι μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα γιατί τη διατηρεί πιο κρύα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, τα παγωμένα ποτήρια μπορούν να έχουν τεράστια επίδραση στη γεύση ορισμένων ειδών. Ρίχνοντας μπύρα σε παγωμένα ποτήρια μειώνει την αντίληψη των διαφορετικών λυκίσκων και γεύσεων που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία παρασκευής. Τα παγωμένα ποτήρια μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη γεύση κρύβοντας τις αποχρώσεις και την πολυπλοκότητα των συστατικών, αλλάζοντας έτσι τον συνολικό χαρακτήρα της.

1. Beer Mug

beer-mug

Όταν οι πελάτες σας παραγγέλνουν μια μπύρα, το πιο πιθανό είναι να την απεικονίζουν στο μυαλό τους να σερβίρεται σε αυτό το ποτήρι. Αυτό το συγκεκριμένο ποτήρι, είναι εξαιρετικά δημοφιλές επειδή χρησιμοποιείται συνήθως για να σερβίρει όλα τα είδη μπύρας σε εστιατόρια, μπαρ, ακόμα και στις γιορτές του Oktoberfest.

Τα Beer Mugs διαθέτουν χοντρά τοιχώματα που βοηθούν στη μόνωση για να εγγυηθούν στους πελάτες σας οτι θα απολαύσουν παγωμένη, κάθε γουλιά. Έχουν επίσης μια ενσωματωμένη λαβή που επιτρέπει στους πελάτες να απολαμβάνουν άνετα το πιάσιμο και να τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους.

Μπορεί να σας αρέσει:  ISO 22000 τι είναι και πως το αποκτά μια επιχείρηση;

Ορισμένες κούπες μπύρας με χερούλι, διαθέτουν ένα μοτίβο με λακούβες σε όλο το μήκος του ποτηριού. Το μοτίβο με τα λακκάκια έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την εμφάνιση των μπύρων και να επιτρέπει στους θαμώνες να εκτιμούν το χρώμα και τη διαύγεια του ποτού.

Χωρητικότητα ποτηριού Beer Mug 10-36 oz
Κατάλληλο για τα παρακάτω είδη:

  • Wheat beers
  • Lagers
  • Stouts
  • Porters

2.Pint Glass

pint-glassΤα ποτήρια αυτά είναι γνωστά για την ευελιξία τους, επειδή χρησιμοποιούνται συνήθως για να σερβίρουν μπύρες, αναψυκτικά, νερά και άλλα πολλά. Τυπικά έχουν βαριά βάση και κωνικές πλευρές που απελευθερώνουν όλο το άρωμα των μπύρων. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν αυτά τα ποτήρια επειδή είναι στοιβαζόμενα και καθαρίζονται εύκολα μετά τη χρήση.

Χωρητικότητα ποτηριού Pint 16 oz
Κατάλληλο για τα παρακάτω είδη:

  • Lagers
  • Ales
  • IPAs
  • Stouts
  • Porters

3. Pilsner glass

pilsner-glass

Τα ποτήρια Pilsner είναι συνήθως ψηλά και λεπτά με ίσια πλευρά. Ο κωνικός σχεδιασμός εμφανίζει λαμπρά τα χρώματα και τις φυσαλίδες. Με ελαφρώς φαρδύ στόμιο, αυτά τα ποτήρια διατηρούν το αφρώδες στέλεχος και αναπτύσσουν τα ανεπαίσθητα αρώματα ελαφριών μπυρών. Αυτά τα ποτήρια διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και έχουν σχεδιαστεί για να χωράνε λιγότερη μπύρα από τα άλλα.

Χωρητικότητα ποτηριού Pilsner 10 έως 14 oz
Κατάλληλο για τα παρακάτω είδη:

  • Pilsners
  • Pale Lagers
  • Blonde Ales
  • Hefeweizens

4. Weizen Glass

weizen-glass

Τα ποτήρια αυτά συχνά συγχέονται με τα pilsner επειδή και τα δύο είναι ψηλά και στενά. Ωστόσο, αυτά τα ποτήρια έχουν μεγαλύτερη καμπυλότητα στο πάνω μέρος και είναι γενικά μεγαλύτερα από τα pilsner.

Έχουν ένα κυρτό χείλος που παγιδεύουν έναν παχύ στρογγυλοποιημένο αφρό, επιτρέποντας στους πελάτες να απολαύσουν το πλήρες άρωμα και τη γεύση από τις σταρένιες μπυρες με μαγιά. Ο κωνικός πυθμένας βοηθά στην αποτροπή της μαγιάς να φτάσει στο στόμιο του ποτηριού.

Μπορεί να σας αρέσει:  Single Malt Whisky - Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Χωρητικότητα ποτηριού Weizen 16 έως 18 oz
Κατάλληλο για τα παρακάτω είδη:

  • Wheat Ales
  • Hefeweizens
  • Weizenbocks
  • Kristalweizens

5. Stange Glass

stange-glass

Τα Stange προέρχονται από τη Γερμανία και περιείχαν έως και 6,5 ουγκιές ελαφριά μπύρα. Στο παρελθόν, αυτό το ποτήρι μπύρας είχε μικρή χωρητικότητα επειδή η μπύρα που σερβιριζόταν υποτίθεται ότι καταναλωνόταν γρήγορα. Το μικρό μέγεθος και ο στενός σχεδιασμός του ενίσχυε επίσης το άρωμα και τη γεύση.

Τα ποτήρια Stange έχουν εξελιχθεί με τα χρόνια και σήμερα μπορείτε να βρείτε ποτήρια που μπορούν να περιέχουν έως και 12 ουγγιές. Είναι συνήθως μακρόστενα και φτιαγμένα για μια ελαφριά μπύρα με χαμηλή ανθρακικότητα.

Χωρητικότητα ποτηριού Stange 8 έως 18 oz
Κατάλληλο για τα παρακάτω είδη:

  • Kolsch
  • Lambic
  • Rye Beers
  • Bocks

6. Beer Goblet

goblet-glass

Τα ποτήρια αυτά της μπύρας, διαθέτουν χοντρά στελέχη και μεγάλα μπολ, καθιστώντας τα τέλεια για μπύρες με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Το ευρύ στόμιο επιτρέπει στους πελάτες να πίνουν άνετα βαριές μπύρες και να αναλύουν εύκολα τα αρώματα και το προφίλ γεύσης. Πολλά ποτήρια αυτού του τύπου, έχουν μια εγχάραξη στο κάτω μέρος του μπολ που αναγκάζει το ανθρακικό, να ενέβει προς τα πάνω για να βοηθήσει στη διατήρηση του αφρού της μπύρας.

Χωρητικότητα ποτηριού Beer Goblet 8 έως 18 oz
Κατάλληλο για τα παρακάτω είδη:

  • Sour Ales
  • Belgian Ales
  • German Bocks
  • IPAs

7. Snifter Beer Glass

Τα Snifters χρησιμοποιούνται συνήθως για τη δοκιμή μπράντυ και κονιάκ, αλλά είναι επίσης ιδανικά για σερβίρισμα μπύρας με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ και άρωμα. Το στέλεχος αυτού του ποτηριού επιτρέπει στους πελάτες να περιστρέφουν αβίαστα τη μπύρα τους για να αναδείξουν το πλήρες άρωμα της. Με ένα μεγάλο μπολ που στενεύει στην κορυφή, αυτός ο τύπος παγιδεύει τα πτητικά υγρά και κατευθύνει το άρωμα προς τη μύτη των πελατών για να βελτιώσει τη γευστική εμπειρία τους.

Μπορεί να σας αρέσει:  Απλοί τρόποι ελέγχου αποθεμάτων σε μικρές επιχειρήσεις Bar

Χωρητικότητα γυαλιού Snifter 6 έως 22 oz
Κατάλληλο για τα παρακάτω είδη:

  • IPAs
  • Belgian Ales
  • Stouts

8. Tulip Beer Glasses

tulip-beer-glass

Τα ποτήρια σχήματος τουλίπας έχουν μικρό στέλεχος και ένα μπολ σε σχήμα τουλίπας που ενισχύει τις γεύσεις των λυκίσκων και βύνης. Αυτό το ποτήρι έχει ένα αντιστραμμένο χείλος που διατηρεί τον αφρό και το ανθρακικό για να διατηρήσει την αφρώδη κεφαλή των ποτών.

Παρόμοια με τα snifters, τα γυαλιά τουλίπας διαθέτουν μίσχους που παρέχουν στους επισκέπτες έναν εύκολο τρόπο να στροβιλίζουν τα ποτήρια τους για να αναδείξουν το λεπτό χαρακτηριστικό των βαρέων ποτών. Τα ποτήρια τουλίπας επιτρέπουν επίσης στους θαμώνες να κρατούν το ποτήρι από το στέλεχος για να αποτρέψουν τα χέρια τους να ζεστάνουν την μπύρα.

Χωρητικότητα ποτηριού τουλίπας 8 έως 18 oz
Κατάλληλο για τα παρακάτω είδη:

  • IPAs
  • Scottish Ales
  • Belgian Ales
  • Sour Ales

Ήρθε η ώρα να σερβίρετε την μπύρα με τον σωστό τρόπο

Την επόμενη φορά που ένας πελάτης θα παραγγείλει μια μπύρα, θυμηθείτε να την σερβίρετε με τα κατάλληλα γυάλινα σκεύη. Κάθε τύπος ποτηριού μπύρας έχει ένα μοναδικό σχήμα και στυλ που έχει σχεδιαστεί για να τονίζει την εμφάνιση, τις γεύσεις και το άρωμα. Η χρήση των κατάλληλων σκευών παρέχει στους πελάτες την καλύτερη εμπειρία κατανάλωσης μπύρας, πράγμα που σημαίνει ότι θα φύγουν από την επιχείρησή σας ικανοποιημένοι.

Types-of-Beer-Glasses

Image by Drazen Zigic on Freepik

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΓιατί υπάρχει έλλειψη προσωπικού στον τουρισμό;
Next Article At-risk customers. Γιατί οι εταιρείες αδυνατούν να τους εντοπίσουν
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου. Έχει παρακολουθήσει το "Psychology Of Leadership Certificate" μέσω του eCornell - Cornell University. Είναι Director of Food & Beverage και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση και εκπαίδευση επαγγελματικών ομάδων και στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO).Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing.Έχει εργασθεί σε μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες καθώς επίσης και σε ανεξάρτητες επισιτιστικές επιχειρήσεις. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του Diploma in Food & Beverage Management του IST College.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

3 Mins Read

Mise en Place σε εστιατόρια & bar

3 Mins Read

Απλοί τρόποι ελέγχου αποθεμάτων σε μικρές επιχειρήσεις Bar

4 Mins Read

Οι πιο σημαντικοί KPI για τον ξενοδοχειακό κλάδο

2 Mins Read

Τι είναι τα Standard Operating Procedures (SOP) και που χρειάζονται

6 Mins Read

SMART Goals – Πως να θέτεις εφικτούς στόχους;

4 Mins Read

Μεγαλύτερη απόδοση του εστιατορίου χωρίς μεγαλύτερο κόστος

3 Mins Read

Μείωση λειτουργικού κόστους στην εστίαση

9 Mins Read

Τιμολόγηση μενού για εστιατόριο

5 Mins Read

Τι είναι ένα Profit & Loss Statement για το εστιατόριο ή το bar

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
  • Η γλώσσα του σώματος στο τραπέζι
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.