• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter LinkedIn
Facebook Twitter Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Street Bars – Είναι μια τάση που ήρθε για να μείνει;
street-bars

Street Bars – Είναι μια τάση που ήρθε για να μείνει;

George TheodorakosBy George Theodorakos ΜΠΑΡ

Είναι το street bar η νέα τάση μετά την πανδημία; Κατά τη διάρκεια του lock down γέμισαν τα πάρκα και οι πλατείες από κόσμο που έκανε τη βόλτα του η την καθιερωμένη άσκηση.

Τα λεγόμενα take away καταστήματα για καφέ και φαγητό ήταν τα μοναδικά που έμειναν ανοιχτά στο κλάδο της εστίασης και οι Bartenders , έφτιαχναν cocktails για το σπίτι , για να καλύψουν όλους αυτούς που έμεναν μέσα και ήθελαν να ξεσκάσουν με μια διαφορετική πρόταση.

Το lock down έληξε στις περισσότερες χώρες και ο κόσμος έδειξε να κρατάει αυτή τη συνήθεια της βόλτας και να τη συνδυάζει με μαζώξεις σε ανοιχτούς χώρους στους οποίους αισθάνεται πιο ασφαλής
ιδιαίτερα τις καλοκαιρινές μέρες.

Σιγά σιγά λοιπόν ξεκίνησε και η τάση του take away ποτού , βλέποντας ότι ο κόσμος είναι θετικός στο να συνδυάσει τη βόλτα του με ένα δροσερό cocktail.

Είτε βλέπουμε ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις να προσαρμόζονται σε αυτή τη νέα τάση είτε μικρά μαγαζιά η καντίνες τα οποία ξεφυτρώνουν καθημερινά και γεμίζουν οι πλατείες και οι εξωτερικοί χώροι με πελάτες που μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους ακόμα και στη βόλτα τους.

Πόσο μάλλον είναι ενδιαφέρον και το delivery κατ’οίκον η στο χώρο εργασίας που ξεκίνησαν ορισμένα από τα γνωστά μπαρ της Αθήνας αλλά και της Ευρώπης.

To street bar ήρθε για να μείνει;
Αν με την έννοια street bar , εννοούμε έναν μικρό χώρο , με προσωπική δουλειά , χωρίς πολλά πάγια και λειτουργικά έξοδα ,στηρίζοντας τοπικά προϊόντα και παραγωγούς, ανακύκλωση υλικών και ευαισθησία για το περιβάλλον και πληρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής , θεωρώ πως ναι θα μπορέσει να σταθεί στις μέρες μας σαν μια υγιής επιχείρηση , ακόμα και τους χειμερινούς μήνες με καλό σχεδιασμό.

Ο κόσμος είναι αυτός που πρέπει να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες , ειδικά όταν υπάρχει και περιβαντολογική ευαισθησία πίσω από όλο αυτό και όχι να βλέπουμε λεηλατημένες πλατείες από σκουπίδια και πλαστικά από τις επιδρομές των πελατών στα λεγόμενα ‘’νέα στέκια’’ των street bars.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΜήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις καριέρα;
Next Article Οι ψαράδες της Κανταβρικής θάλασσας και το αγαπημένο τους Marmitako
George Theodorakos
  • LinkedIn

O Γιώργος Θεοδωράκος έχει Bachelor's degree στο Business Administration και έχει αποκτήσει Master στο Food & Beverage Management. Η επαγγελματική του καριέρα μετά από ένα πέρασμα από ξακουστά Bar της Αθήνας, τον οδήγησε στο Ρότερνταμ όπου σαν Bar Manager ανέπτυξε μια φιλοσοφία βασισμένη στις Ελληνικές γεύσεις συνδυασμένες με την τοπική κουλτούρα και τις πιο σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις. Το επόμενο βήμα του τον έφερε στο Λονδίνο, όπου κατέκτησε μια θέση προϊσταμένου σε ένα από τα πιο γνωστά Bar/Restaurant στην Αγγλία. Από εκεί έλαβε όλα τα εφόδια για να κερδίσει την τωρινή του Διευθυντική θέση σε έναν από τους πιο διάσημους ομίλους Εστιατορίων στο Λονδίνο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By Vassilios Canellos

Τρόποι που βοηθούν τον έλεγχο του κόστους στο bar

By Panagiotis Stathoulis

Ταξιδεύοντας στον κόσμο με κλασσικά cocktails

By Greg Michopoulos

4 από τα πιο πιο αγαπημένα κλασσικά cocktail

By Panagiotis Stathoulis

Οι αλήθειες της πράσινης νεράιδας και τα ψέματα της μπλε αγαύης

By Panagiotis Stathoulis

Drinks Made in Greece

By Vassilios Canellos

Μια Margarita και πολλοί μνηστήρες να τη διεκδικούν

By Vassilios Canellos

Απλοί τρόποι ελέγχου αποθεμάτων σε μικρές επιχειρήσεις Bar

By Vassilios Canellos

Το θρυλικό Zombie Cocktail δια χειρός Donn Beach

By Vassilios Canellos

Μπύρα, ποια είναι τα στάδια παραγωγής της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
  • Restaurant Captain Job Description

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.