Είναι τα street bars η νέα τάση μετά την πανδημία; Κατά τη διάρκεια του lock down γέμισαν τα πάρκα και οι πλατείες από κόσμο που έκανε τη βόλτα του η την καθιερωμένη άσκηση.
Τα λεγόμενα take away καταστήματα για καφέ και φαγητό ήταν τα μοναδικά που έμειναν ανοιχτά στο κλάδο της εστίασης και οι Bartenders , έφτιαχναν cocktails για το σπίτι , για να καλύψουν όλους αυτούς που έμεναν μέσα και ήθελαν να ξεσκάσουν με μια διαφορετική πρόταση.
Το lock down έληξε στις περισσότερες χώρες και ο κόσμος έδειξε να κρατάει αυτή τη συνήθεια της βόλτας και να τη συνδυάζει με μαζώξεις σε ανοιχτούς χώρους στους οποίους αισθάνεται πιο ασφαλής
ιδιαίτερα τις καλοκαιρινές μέρες.
Σιγά σιγά λοιπόν ξεκίνησε και η τάση του take away ποτού , βλέποντας ότι ο κόσμος είναι θετικός στο να συνδυάσει τη βόλτα του με ένα δροσερό cocktail.
Είτε βλέπουμε ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις να προσαρμόζονται σε αυτή τη νέα τάση είτε μικρά μαγαζιά η καντίνες τα οποία ξεφυτρώνουν καθημερινά και γεμίζουν οι πλατείες και οι εξωτερικοί χώροι με πελάτες που μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους ακόμα και στη βόλτα τους.
Πόσο μάλλον είναι ενδιαφέρον και το delivery κατ’οίκον η στο χώρο εργασίας που ξεκίνησαν ορισμένα από τα γνωστά μπαρ της Αθήνας αλλά και της Ευρώπης.
Tα street bars ήρθαν για να μείνουν;
Αν με την έννοια street bar , εννοούμε έναν μικρό χώρο , με προσωπική δουλειά , χωρίς πολλά πάγια και λειτουργικά έξοδα ,στηρίζοντας τοπικά προϊόντα και παραγωγούς, ανακύκλωση υλικών και ευαισθησία για το περιβάλλον και πληρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής , θεωρώ πως ναι θα μπορέσει να σταθεί στις μέρες μας σαν μια υγιής επιχείρηση , ακόμα και τους χειμερινούς μήνες με καλό σχεδιασμό.
Ο κόσμος είναι αυτός που πρέπει να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες , ειδικά όταν υπάρχει και περιβαντολογική ευαισθησία πίσω από όλο αυτό και όχι να βλέπουμε λεηλατημένες πλατείες από σκουπίδια και πλαστικά από τις επιδρομές των πελατών στα λεγόμενα ‘’νέα στέκια’’ των street bars.