Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Γνωρίστε τo Hugo cocktail από τις Άλπεις
hugo-cocktail

Γνωρίστε τo Hugo cocktail από τις Άλπεις

Eva MakriBy Eva Makri ΜΠΑΡ 2 Mins Read

Το Hugo cocktail που στην πράξη προφέρεται το “Ugo” γίνεται όλο και πιο δημοφιλές από τους Βόρειους λαούς που καταφθάνουν κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα. Αυτό το κοκτέιλ το οποίο είναι σε στιλ spritz, δημιουργήθηκε το 2005 από τον “Roland” Ak “Gruber στο Wine bar του, SanZeno στο Νότιο Τιρόλο στη βόρεια Ιταλία.

Ο Ak αρχικά ονόμασε το ποτό του αρχικά, “Otto” αλλά γρήγορα το μετονόμασε σε Hugo. Αρχικά φτιάχτηκε με σιρόπι βάλσαμου λεμονιού, Zitronenmelissensirup (lemon balm syrup) όμως σχετικά γρήγορα επίσης το τροποποίησε χρησιμοποιώντας Elderflower σιρόπι ή λικέρ, Holunderblütensirup (elderflower syrup) το οποίο ήταν πιο εύκολο να το βρει κανείς έτοιμο σε καταστήματα.

Roland-Ak-Gruber
O Roland “Ak” Gruber δημιουργός του Hugo cocktail

Πριν επιστρέψει στη γενέτειρα του, ο Roland Gruber εργαζόταν σαν bartender στην Ελβετία. Εκεί δημιούργησε το cocktail αυτό, το οποίο από το 2010 επεκτάθηκε σε όλον τον Γερμανόφωνο πληθυσμό και από το 2015 και μετά άρχισε να είναι πασίγνωστο και στον Νότο της Ευρώπης.

Πώς να φτιάξετε το Hugo cocktail: Ρίξτε τα υλικά σε ποτήρι γεμάτο πάγο και αναδεύστε ελαφρά για λίγο για να μην εξανεμίσετε το ανθρακικό. (στο βίντεο η ανάδευση είναι έντονη αλλά εμείς συστήνουμε πιο ήπια κίνηση)

▣ 60 ml αφρώδους οίνου Prosecco
▣ 20 ml Elderflower Liqueur
▣ 12,5 ml σόδα (κλαμπ σόδα) ή ανθρακούχο νερό
Γαρνιτούρα: Φύλλο μέντας & ροδέλα lime

Αν νομίζετε οτι βγαίνει αρκετά ξηρό στη γεύση, μπορείτε να δοκιμάσετε μια πιο γλυκιά εκδοχή του τροποποιώντας τη συνταγή σε 45ml Prosecco και 30ml Elderflower liquer αν και οι περισσότεροι κάνουν τις δικές τους τροποποιήσεις στις αναλογίες.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΤο απομονωμένο παιδί που αγάπησε τα Coxinhas
Next Article Τα τρόφιμα και ποτά στην Αρχαία Ελλάδα
Eva Makri
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

H Εύα Μακρή είναι καταξιωμένο στέλεχος του Τουρισμού σε μεγάλη Ξενοδοχειακή αλυσίδα του εξωτερικού. Έχει σπουδές, International Tourism Management από το Glasgow Caledonian University. Εχει πολλά χρόνια προϋπηρεσίας στον χώρο της Εστίασης αλλά και μεγάλη πείρα ευρύτερα στο κομμάτι του Food & Beverage.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

3 Mins Read

Απλοί τρόποι ελέγχου αποθεμάτων σε μικρές επιχειρήσεις Bar

6 Mins Read

Βήματα και στάδια στην επαγγελματική εξέλιξη του Bar

5 Mins Read

Πως να μην σε βλάψει η δουλειά του Bartender

3 Mins Read

Tiki Cocktails με άρωμα Πολυνησίας

2 Mins Read

Mai Tai original από τον Trader Vic

2 Mins Read

Tequila Seltzer, το καλοκαιρινό έπος

3 Mins Read

Ρούμι – Μια πρόποση στο πνεύμα της Καραϊβικής

3 Mins Read

Single Malt Whisky – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

3 Mins Read

IPA και APA Ποια η διαφορά ανάμεσα τους;

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
  • Η γλώσσα του σώματος στο τραπέζι
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.