• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter LinkedIn
Facebook Twitter Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Γνωρίστε τo Hugo, ένα coktail από τις Άλπεις
hugo-cocktail

Γνωρίστε τo Hugo, ένα coktail από τις Άλπεις

Eva MakriBy Eva Makri ΜΠΑΡ

Το Hugo είναι ένα cocktail που στην πράξη προφέρεται το “Ugo” και γίνεται όλο και πιο δημοφιλές από τους Βόρειους λαούς που καταφθάνουν κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα. Αυτό το κοκτέιλ το οποίο είναι σε στιλ spritz, δημιουργήθηκε το 2005 από τον “Roland” Ak “Gruber στο Wine bar του, SanZeno στο Νότιο Τιρόλο στη βόρεια Ιταλία.

Ο Ak αρχικά ονόμασε το ποτό του αρχικά, “Otto” αλλά γρήγορα το μετονόμασε σε Hugo. Αρχικά φτιάχτηκε με σιρόπι βάλσαμου λεμονιού, Zitronenmelissensirup (lemon balm syrup) όμως σχετικά γρήγορα επίσης το τροποποίησε χρησιμοποιώντας Elderflower σιρόπι ή λικέρ, Holunderblütensirup (elderflower syrup) το οποίο ήταν πιο εύκολο να το βρει κανείς έτοιμο σε καταστήματα.

Roland-Ak-Gruber
O Roland “Ak” Gruber δημιουργός του Hugo

Πριν επιστρέψει στη γενέτειρα του, ο Roland Gruber εργαζόταν σαν bartender στην Ελβετία. Εκεί δημιούργησε το cocktail αυτό, το οποίο από το 2010 επεκτάθηκε σε όλον τον Γερμανόφωνο πληθυσμό και από το 2015 και μετά άρχισε να είναι πασίγνωστο και στον Νότο της Ευρώπης.

Πώς να το φτιάξετε: Ρίξτε τα υλικά σε ποτήρι γεμάτο πάγο και αναδεύστε ελαφρά για λίγο για να μην εξανεμίσετε το ανθρακικό. (στο βίντεο η ανάδευση είναι έντονη αλλά εμείς συστήνουμε πιο ήπια κίνηση)

▣ 60 ml αφρώδους οίνου Prosecco
▣ 20 ml Elderflower Liqueur
▣ 12,5 ml σόδα (κλαμπ σόδα) ή ανθρακούχο νερό
Γαρνιτούρα: Φύλλο μέντας & ροδέλα lime

Αν νομίζετε οτι βγαίνει αρκετά ξηρό στη γεύση, μπορείτε να δοκιμάσετε μια πιο γλυκιά εκδοχή του τροποποιώντας τη συνταγή σε 45ml Prosecco και 30ml Elderflower liquer αν και οι περισσότεροι κάνουν τις δικές τους τροποποιήσεις στις αναλογίες.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΤο απομονωμένο παιδί που αγάπησε τα Coxinhas
Next Article Τα τρόφιμα και ποτά στην Αρχαία Ελλάδα
Eva Makri
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

H Εύα Μακρή είναι καταξιωμένο στέλεχος του Τουρισμού σε μεγάλη Ξενοδοχειακή αλυσίδα του εξωτερικού. Έχει σπουδές, International Tourism Management από το Glasgow Caledonian University. Εχει πολλά χρόνια προϋπηρεσίας στον χώρο της Εστίασης αλλά και μεγάλη πείρα ευρύτερα στο κομμάτι του Food & Beverage.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By Vassilios Canellos

Τρόποι που βοηθούν τον έλεγχο του κόστους στο bar

By Panagiotis Stathoulis

Ταξιδεύοντας στον κόσμο με κλασσικά cocktails

By Greg Michopoulos

4 από τα πιο πιο αγαπημένα κλασσικά cocktail

By Panagiotis Stathoulis

Οι αλήθειες της πράσινης νεράιδας και τα ψέματα της μπλε αγαύης

By Panagiotis Stathoulis

Drinks Made in Greece

By Vassilios Canellos

Μια Margarita και πολλοί μνηστήρες να τη διεκδικούν

By Vassilios Canellos

Απλοί τρόποι ελέγχου αποθεμάτων σε μικρές επιχειρήσεις Bar

By Vassilios Canellos

Το θρυλικό Zombie Cocktail δια χειρός Donn Beach

By Vassilios Canellos

Μπύρα, ποια είναι τα στάδια παραγωγής της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση
  • Vinsanto – Ο βασιλιάς των κρασιών της Σαντορίνης
  • Bellini – Πως δημιουργήθηκε;
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση
  • Vinsanto – Ο βασιλιάς των κρασιών της Σαντορίνης
  • Bellini – Πως δημιουργήθηκε;
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.