Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Το απομονωμένο παιδί που αγάπησε τα Coxinhas
coxinhas-de-aipim

Το απομονωμένο παιδί που αγάπησε τα Coxinhas

George AnastopoulosBy George Anastopoulos WINE PAIRING ΣΥΝΤΑΓΕΣ 4 Mins Read

Το Coxinhas είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά στους δρόμους της Βραζιλίας. Είναι μία τραγανή κροκέτα, γεμάτη με κρέας κοτόπουλου και κρέμα τυριού. Στα coxinhas δίνεται σχήμα που μοιάζει με μπούτι από κοτόπουλο.

Η ιστορία του ξεκινάει από τον μάγειρα της πριγκίπισσας Ιζαμπέλ, αυτοκράτειρας της Βραζιλίας (1846-1921) και του πρίγκιπα Gaston.

Είχαν ένα παιδί που ζούσε σε απομόνωση επειδή είχε ψυχικά προβλήματα. Αυτό το παιδί είχε ένα αγαπημένο φαγητό, το κοτόπουλο. Έτρωγε όμως μόνο το μπούτι. Μία μέρα, ο μάγειρας δεν είχε αρκετό κρέας από μπούτι κοτόπουλου.

Gaston-Count-of-Eu-and-Isabel-of-Brasil
O Gaston, κόμης του Eu, η Isabel, πριγκίπισσα της Βραζιλίας και το παιδί τους

Αποφάσισε να μετατρέψει ένα ολόκληρο κοτόπουλο σε μηρούς.

Έφτιαξε μία ζύμη σε σχήμα κνήμης την οποία γέμισε με το κοτόπουλο. Το τηγάνισε και στη συνέχεια το πρόσφερε στο παιδί. Το παιδί ενέκρινε το αποτέλεσμα όπως έκανε επίσης και η γιαγιά του, αυτοκράτειρα Τερέζα Κριστίνα, η οποία δεν μπορούσε να αντισταθεί σε αυτήν τη νόστιμη λιχουδιά.

Το Coxinhas μέχρι τη δεκαετία του 1950 είχε εξαπλωθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Είχε πλέον γίνει, ένα από τα πιο δημοφιλή αλμυρά ορεκτικά σε ολόκληρη τη χώρα.

Σήμερα Coxinhas μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε βραζιλιάνικο σνακ μπαρ, σε καφέ, σε πάγκους στο δρόμο ακόμα και σε αρτοποιεία.

Το τέλειο Coxinhas έχει μία χρυσή, τραγανή κρούστα η οποία τυλίγει το κοτόπουλο. Καθώς σπάει, το εσωτερικό του είναι κρεμώδες, αυτό οφείλεται στο κρεμώδες τυρί Catupiry requeijão cremoso.

Catupiry
Το τυρί που χρησιμοποιείται στα Coxinhas – Catupiry requeijão cremoso

Η ζύμη που χρησιμοποιείται για την επικάλυψη της γέμισης, παρασκευάζεται με το ζωμό του κοτόπουλου, ενισχύοντας τη γεύση της επικάλυψης. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και πατάτα σε μορφή πουρέ.

Συνήθως αρωματίζεται με κρεμμύδι, σκόρδο, κόλιανδρο και lime.
Το Coxinhas επικαλύπτεται σε κουρκούτι, μετά σε ψίχουλα ψωμιού ή αλεύρι μανιόκας και στη συνέχεια τηγανίζεται.

Μπορεί να σας αρέσει:  Chorrillana, το απόλυτο φαγητό της Χιλής

Σερβίρεται με καυτή σάλτσα, βινεγκρέτ, μαγιονέζα ή μαγιονέζα σκόρδου (agioli)

Υλικά
Για τη ζύμη
◉ 600ml ζωμό κοτόπουλου
◉ 1 μεγάλη πατάτα
◉ 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
◉ 600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
◉ 1,5 κιλό στήθος κοτόπουλου
◉ 2 μεσαία κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
◉ 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
◉ 100γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
◉ 10γρ. τριμμένο κόλιανδρο
◉ Χυμό από 1 lime
◉ 225γρ. τυρί κρέμα
◉ 3 κουταλιές ελαιόλαδο
◉ αλάτι
◉ πιπέρι
Για το πανάρισμα
◉ Ψωμί τριμμένο
◉ Μπολ με παγωμένο νερό
Για το τηγάνισμα
◉ Ηλιέλαιο

Brazilian_Chicken_Croquettes_Coxinha

Μέθοδος παρασκευής
▣ Βράζουμε σε ζωμό κοτόπουλο την πατάτα και τα κομμάτια κοτόπουλου.
▣ Μόλις η πατάτα και το κοτόπουλο βράσουν, τα αφαιρούμε και κρατάμε 600ml από το ζωμό που προέκυψε.
▣ Πολτοποιούμε την πατάτα και τεμαχίζουμε το κοτόπουλο.
▣ Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 600ml ζωμού κοτόπουλου. Προσθέτουμε την πολτοποιημένη πατάτα και το βούτυρο. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη.
▣ Όταν σχηματιστεί η ζύμη, τη μεταφέρουμε στον πάγκο και συνεχίζουμε να τη ζυμώνουμε όσο είναι ακόμα ζεστή.
▣ Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο, το μαϊντανό, τον κόλιανδρο και το lime.
▣ Ανακατεύουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
▣ Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα τυριού ανακατεύοντας πάνω στη φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
▣ Για να φτιάξουμε τα coxinhas, παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης, σχηματίζουμε μία μπάλα στο μέγεθος μπάλας του πινγκ πονγκ. Την ανοίγουμε στην παλάμη μας δημιουργώντας με το δάχτυλο μας μία λακκούβα στο μέσον.
▣ Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τη ζύμη και την κλείνουμε πιέζοντας γύρω από το γέμισμα. Σχηματίζουμε ένα σχήμα σαν μικρό μπούτι κοτόπουλου.
▣ Βρέχουμε το χέρι μας με κρύο νερό και πιάνουμε ένα Coxinhas. Στη συνέχεια, καλύπτουμε το Coxinhas με ψίχουλα ψωμιού. Το αφήνουμε στην άκρη σε ένα ταψί και συνεχίζουμε να καλύπτουμε και τα υπόλοιπα.
▣ Γεμίζουμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τα Coxinhas μέχρι να ροδίσουν.
Όταν τηγανιστούν, τα αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα σερβίρουμε ζεστά.

Μπορεί να σας αρέσει:  Οι δεκαετίες του 1500 ανήκουν στους Αζτέκους και στο γουακαμόλε τους

Κρασί της επιλογής μας γι αυτή τη συνταγή.

Papargyriou-Blanc

Με αυτό το υπέροχο παναρισμένο πιάτο θα ταίριαζε ίσως ένα λευκό Ασύρτικο βαρελάτο ή ένα Chardonnay περασμένο επίσης ελαφρώς από βαρέλι. Δοκιμάσαμε όμως αυτό το κράμα από Μοσχούδι και Ασύρτικο το οποίο έδενε εκπληκτικά.

Blanc Μοσχούδι & Ασύρτικο
Κτήμα Παπαργυρίου

Αχνοκίτρινο με πρασινωπές ανταύγειες στο ποτήρι.
Εντυπωσιακή, ολόφρεσκη μύτη, γεμάτη βερίκοκο, lime και κυδώνι. Τριαντάφυλλο, λουκούμι και γιασεμί συνδυάζομται με πράσινο μήλο, μέντα, και ανανά ενώ βοτανικές νύξεις τσαγιού και ελαφρά ορυκτότητα συμπληρώνουν το έντονα φρουτώδες σύνολο.

Έντονο στο στόμα, ζωηρό, με δροσιστική οξύτητα που ισορροπεί περίτεχνα την ελαφρά γλυκύτητα του φρούτου. Βερίκοκο, lime και λουκούμι κυριαρχούν γευστικά και καταλήγουν σε έντονα λεμονάτη μακριά επίγευση με νύξεις χαμομηλιού που εκπλήσσουν.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticlePina Colada – Το εθνικό ποτό του Puerto Rico
Next Article Γνωρίστε τo Hugo cocktail από τις Άλπεις
George Anastopoulos
  • Website
  • Facebook
  • Instagram

O Γεώργιος Αναστόπουλος είναι καθηγητής μαγειρικής τέχνης σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ τα τελευταία 14 χρόνια. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο κλάδο της εστίασης, έχει διατελέσει Chef σε εστιατόρια και catering. Επίσης ασχολείται με το consulting, δημιουργώντας νέα menu σε εστιατόρια ενώ παράλληλα εκπαιδεύει το προσωπικό δίνοντάς του τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Τα τελευταία δύο χρόνια αρθρογραφεί στο site cookfood.gr.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

3 Mins Read

Tαξίδι από την Ιταλία στην Αμερική με οδηγό τα ζυμαρικά alfredo

3 Mins Read

Ζουμερό πεντανόστιμο burger που δένει το παλιό με το καινούργιο

3 Mins Read

Wine Pairing με λευκό κρασί

4 Mins Read

Risotto à la Milanese, ένα πιάτο με καταγωγή από το Μιλάνο

3 Mins Read

Cebularz Lubelski, ένα τέλειο Πολωνικό σνακ

4 Mins Read

Τάκος το διάσημο μεξικάνικο φαγητό

4 Mins Read

Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση

5 Mins Read

Salteñas το εθνικό πιάτο της Βολιβίας

3 Mins Read

Leche frita το τυπικό γλυκό της Βόρειας Ισπανίας

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
  • Η γλώσσα του σώματος στο τραπέζι
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.