Tο Gibson cocktail, έχει για γαρνιτούρα ένα έως τρία κρεμμύδια αντί για την τυπική ελιά που ξέρουμε οτι μπαίνει στον ξάδερφο του το Martini.
Η ακριβής προέλευση του Gibson cocktail είναι ασαφής, με πολλές δημοφιλείς ιστορίες και θεωρίες σχετικά με τη γένεσή του. Σύμφωνα με μια αρκετά αξιόπιστη θεωρία, εφευρέθηκε από τον Charles Dana Gibson, ο οποίος δημιούργησε τις δημοφιλείς εκδόσεις Gibson Girl. Επινε πάντα πιο ενισχυμένο το Martini του, με δύο μεζούρες Gin και μία μεζούρα dry vermouth. Φαίνεται οτι κάποια μέρα ο μπάρμαν Charley Connolly, ο οποίος εργαζόταν πίσω από τον πάγκο του Player’s Club στη Νέα Υόρκη, ξέμεινε από ελιές.
Τότε κατ’ εντολήν του Gibson ο Conolly απλώς αντικατέστησε τις ελιές με ένα κρεμμύδι κι έτσι εκείνη τη μέρα, αυτό το παρολίγο dry Martini με το κρεμμυδάκι έμελλε να μείνει στην ιστορία ως Gibson Cocktail
Γιατί το Gibson χάθηκε για πολλά χρόνια
Ο προφανέστερος λόγος είναι οτι δεν το παράγγελναν πολλοί άνθρωποι, οπότε αν κάποιος ζητούσε Gibson και ήθελε κρεμμυδάκια μέσα, υπήρχε μεγάλη περίπτωση, αυτά να έχουν ίδια ηλικία με εμένα.
Στις μέρες μας γίνεται όμως μια τεράστιας έκτασης προσπάθεια επαναφοράς κλασσικών κοκτέιλ από του Bartenders και βάζουν το λιθαράκι τους στον προσωπικό τους συνδυασμό του κατάλληλου Gin με το αρμονικά δεμένο dry vermouth.
Συστατικά
2 1/2 ουγκιές τζιν
1/2 ουγκιά ξηρό βερμούτ
Γαρνιτούρα: Κρεμμύδι τουρσί
Βήματα
Προσθέστε τα συστατικά σε ένα ποτήρι ανάμιξης με πάγο και ανακατέψτε.
Σουρώνουμε σε ένα θαμπωμένο από τον πάγο που πετάξαμε, ποτήρι κοκτέιλ.
Γαρνίρετε με κοκτέιλ κρεμμύδι και σερβίρετε ώς έχει, παγωμένο αλλά χωρίς ίχνος πάγου μέσα