• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter LinkedIn
Facebook Twitter Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Ταμπουλέ ένα πιάτο από τα βουνά του Λιβάνου και της Συρίας
tabuleh

Ταμπουλέ ένα πιάτο από τα βουνά του Λιβάνου και της Συρίας

George AnastopoulosBy George Anastopoulos WINE PAIRING

Πολλές φορές ένα πιάτο κρύβει μία ιστορία. Κάποιες είναι μικρές, άλλες πιο μεγάλες, μερικές είναι συγκινητικές και πολλές άλλες αναδεικνύουν την ιστορία μιας χώρας ή μιας περιοχής.

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα τέτοιο πιάτο, προερχόμενο από τα βουνά του Λιβάνου και της Συρίας.
Ο λόγος για το ταμπουλέ (tabbouleh) ένα λιβανέζικο πιάτο φτιαγμένο κατά κύριο λόγο με φρέσκα φύλλα μαϊντανού.

Αποτελούσε ουσιαστικό μέρος της διατροφής των ανθρώπων στο Μεσαίωνα όπου τα βρώσιμα βότανα που χρησιμοποιούνται στο ταμπουλέ καταναλώνονταν από τους Άραβες εκείνης της εποχής.
Καθώς υπήρχε έλλειψη στο κρέας, το ταμπουλέ με τα υλικά που περιείχε, ήταν μία πλούσια πηγή βιταμινών. Έτσι λοιπόν οι άνθρωποι το υιοθέτησαν γρήγορα λόγω της απίστευτης γεύσης και των οφελών στην υγεία.

Το ταμπουλέ είναι το πλέον αναγνωρίσιμο πιάτο στο Λίβανο, με τους τουρίστες να το έχουν στην πρώτη τους επιλογή ενώ δεν λείπει από κανένα νοικοκυριό σε καθημερινή βάση αλλά και στις γιορτές.

Είναι τόσο δημοφιλές που έχει ακόμη και τη δική του μέρα. Γιορτάζεται κάθε χρόνο το πρώτο Σάββατο του Ιουλίου.

Συνήθως σερβίρεται ως ορεκτικό ή σαλάτα, ενώ συνοδεύεται τέλεια από αραβική πίτα.
Εκτός από τον μαϊντανό που αποτελεί το 80% του πιάτου, η σαλάτα αυτή περιέχει πλιγούρι, ντομάτα καρεδάκι, δυόσμο ή μέντα και μία προσεγμένη ποσότητα ελαιόλαδου με χυμό λεμονιού που έρχεται και δένει όλες τις γεύσεις.

Επιπλέον στη σαλάτα μπορούμε να προσθέσουμε αγγούρια κομμένα σε κύβους, πιπεριές πράσινες κέρατο και ψιλοκομμένο κρεμμύδι ενώ το πλιγούρι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε και με κινόα.

Το ταμπουλέ σερβίρεται μόλις παρασκευαστεί αν και προτείνεται να μπει στο ψυγείο για 1 ώρα με σκοπό να δυναμώσει η γεύση του.
Σερβίρεται συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες, αφήνοντας μία αίσθηση δροσιάς στον ουρανίσκο.

Υλικά
◎ 2 ματσάκια μαϊντανό
◎ 100γρ. πλιγούρι ψιλό
◎ 2 φρέσκιες ντομάτες
◎ 1 κρεμμύδι ξερό
◎ 1 πιπεριά πράσινη κέρατο (προαιρετικά)
◎ 3 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
◎ χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι
◎ 30ml ελαιόλαδο
◎ αλάτι

Μέθοδος παρασκευής
▢ Πλένουμε καλά το μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε.
▢ Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι και τοποθετούμε από πάνω την ντομάτα κομμένη καρέ.
▢ Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μπρινουάζ πιπεριάς.
▢ Βάζουμε τα φυλλαράκια δυόσμου, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
▢ Ανακατεύουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το μαϊντανό και το αλάτι. Ανακατεύουμε πάλι και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Κρασί της επιλογής μας γι αυτή τη συνταγή:

mythikos-potamos-mythic-river

Μυθικός Ποταμός λευκό
Κτήμα Γκόφα

O Μυθικός Ποταμός λευκό του Κτήματος Γκόφα είναι ένα ντελικάτο, λευκό, αρωματικό κρασί που τόσο η ετικέτα όσο και το περιεχόμενο σε βάζουν σε παιχνιδιάρικη και παραμυθένια διάθεση.

Έχει μέτριο λεμονί χρώμα και διακριτικά αρώματα λεμονιού, κίτρου, ροδάκινου, lime, αχλαδιού και λευκών λουλουδιών. Ντελικάτο στόμα με μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και απολαυστική επίγευση grapefruit.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΘέλεις να είσαι ηγέτης ή απλά εντολέας;
Next Article Οδηγός επιβίωσης για ξενοδοχεία. Δείτε το μάρκετινγκ αλλιώς
George Anastopoulos
  • Website
  • Facebook
  • Instagram

O Γεώργιος Αναστόπουλος είναι καθηγητής μαγειρικής τέχνης σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ τα τελευταία 14 χρόνια. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο κλάδο της εστίασης, έχει διατελέσει Chef σε εστιατόρια και catering. Επίσης ασχολείται με το consulting, δημιουργώντας νέα menu σε εστιατόρια ενώ παράλληλα εκπαιδεύει το προσωπικό δίνοντάς του τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Τα τελευταία δύο χρόνια αρθρογραφεί στο site cookfood.gr.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By George Anastopoulos

Salteñas το εθνικό πιάτο της Βολιβίας

By George Anastopoulos

Leche frita το τυπικό γλυκό της Βόρειας Ισπανίας

By George Anastopoulos

Κις Λορέν, η πιο γνωστή τάρτα του κόσμου

By George Anastopoulos

Mochi, το δημοφιλές Ιαπωνικό επιδόρπιο

By George Anastopoulos

Φαλάφελ, μία ιστορία 1000 χρόνων!!

By George Anastopoulos

Chorrillana, το απόλυτο φαγητό της Χιλής

By George Anastopoulos

Cubanos ένα σάντουιτς κάπου ανάμεσα στην Κούβα και στη Φλόριντα

By Vassilios Canellos

Wine pairing – Προσθέτει αξία σε ένα γεύμα ή το περιορίζει;

By George Anastopoulos

Ένα αστείο ήταν η αφορμή για να γεννηθεί το casados

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
  • Restaurant Captain Job Description

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.