• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter LinkedIn
Facebook Twitter Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » 7 σημάδια που καταδεικνύουν ότι η εξυπηρέτηση στο εστιατόριό σας χωλαίνει
people-drinking

7 σημάδια που καταδεικνύουν ότι η εξυπηρέτηση στο εστιατόριό σας χωλαίνει

John ProtopapadakisBy John Protopapadakis ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Ο Alton Brown είπε κάποτε: “Good service can save a bad meal, but there is no level of food that can save bad service” (η καλή εξυπηρέτηση μπορεί να σώσει ένα κακό γεύμα, αλλά ακόμα και το καλύτερο φαγητό δεν μπορεί να σώσει μια κακή εξυπηρέτηση).

Ορισμένες φορές τα ελαττώματά μας μπορεί να είναι εξόφθαλμα, άλλες φορές πάλι μπορεί να κρύβονται καλά από το μάνατζμεντ της εταιρείας (όχι όμως και από τον πελάτη του εστιατορίου).

Ας δούμε όμως τα κύρια σημάδια που καταμαρτυρούν ότι το customer service είναι προβληματικό:

Μολονότι έχει κράτηση, ο πελάτης δεν κάθεται στην ώρα του
Αν ο επισκέπτης περιμένει 15 λεπτά χωρίς καμία εξήγηση, κέρασμα (π.χ. ένα ποτήρι κρασί) και, το κυριότερο, χωρίς συγγνώμη, τότε υπάρχει θέμα. Για καθυστερήσεις που υπερβαίνουν τα 30 λεπτά, το εστιατόριο θα πρέπει να κάνει κάτι για τον πελάτη, αν δεν θέλει να τον χάσει.

Κανείς υπάλληλος δεν δίνει σημασία στον πελάτη όταν κάθεται
Κάποιος θα πρέπει να χαιρετίσει τον πελάτη μέσα στα επόμενα 2-3 λεπτά από τη στιγμή που έκατσε. Μέσα σε πέντε λεπτά πρέπει να έχει φέρει ο σερβιτόρος την παραγγελία για τα αναψυκτικά/νερά και να χειριστεί θέματα σχετικά με το τραπέζι ή την εμπειρία (π.χ. αλλαγή τραπεζιού).

Τα ποτά αργούν
Ακόμα και τα πιο δύσκολα κοκτέιλ θα πρέπει να έχουν σερβιριστεί μέσα σε 10 λεπτά.

Τα ορεκτικά καθυστερούν πάνω από 15 λεπτά
Προσπαθήστε μέσα σε 15 λεπτά να έχετε τα ορεκτικά στο τραπέζι. Αν κάποιο από αυτά απαιτεί περισσότερο χρόνο, ενημερώστε-προειδοποιήστε τον πελάτη.

Το φαγητό δεν έχει προετοιμαστεί σωστά
Η μπριζόλα είναι well done αντί για medium rare, το φαγητό είναι λαδερό, υπερβολικά αλατισμένο – συχνά παρατηρείται έλλειμμα επικοινωνίας μεταξύ κουζίνας και σερβιτόρων.

Το προσωπικό είναι αγενές
Μέλος του προσωπικού διορθώνει με άκομψο τρόπο τον επισκέπτη, κάνει γκριμάτσες αν αυτός παραπονεθεί ή τον κάνει να αισθάνεται ηλίθιος («μα καλά, δεν ξέρατε ότι αυτό σερβίρεται κρύο;»).

Τα πιάτα δεν αποσύρονται στο σωστό χρόνο
Αν ένα μέλος της παρέας συνεχίζει και τρώει, τότε ο σερβιτόρος δεν πρέπει να έρθει για να μαζέψει τα άλλα πιάτα. Όταν αυτός αφήσει κάτω τα μαχαιροπίρουνα, τότε κάποιος πρέπει να τα μαζέψει μέσα σε δύο λεπτά.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΛάθη ηγεσίας που οδηγούν σε χαμηλή παραγωγικότητα και παραιτήσεις
Next Article Το Gibson επιστρέφει και μας λέει πως ξεκίνησε
John Protopapadakis
  • Website
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

O Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης είναι συγγραφέας, καθηγητής και εισηγητής σεμιναρίων σε θέματα μάρκετινγκ, ποιοτικής εξυπηρέτησης και διαχείρισης παραπόνων. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει MBA (Master of Business Administration) από το Cleveland State University. Έχει εργαστεί στο τμήμα μάρκετινγκ της Misko-Barilla, καθώς και από το 2000 έως σήμερα, ως καθηγητής μάρκετινγκ και ποιοτικής εξυπηρέτησης, στην τουριστική σχολή Le Monde. Είναι συνεργάτης της HotelTraining.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By Vassilios Canellos

Γιατί κάποια εστιατόρια αποτυγχάνουν στον πρώτο χρόνο λειτουργίας;

By Vassilios Canellos

Ποιες τάσεις διαμορφώνονται στον κλάδο της φιλοξενίας;

By Vassilios Canellos

Πως να χτίσετε μια θετική εργασιακή κουλτούρα για τις ομάδες σας

By Vassilios Canellos

Intranet – Μια επένδυση που αποφέρει πολλαπλά κέρδη

By John Protopapadakis

Minibar, είναι κοντά ο θάνατος του;

By Vassilios Canellos

Τι είναι το Soft opening ενός εστιατορίου;

By Manos Vardoulakis

Προετοιμασία για την επερχόμενη σεζόν 2022

By Vassilios Canellos

Ανάλυση κόστους εστιατορίου – Οι 4 κύριες πηγές δαπανών

By Eva Makri

Είσαι restaurant manager ή περαστικός από τον χώρο;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
  • Restaurant Captain Job Description

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.