• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter LinkedIn
Facebook Twitter Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Φαλάφελ, μία ιστορία 1000 χρόνων!!
falafel-mia-istoria-1000-xronon

Φαλάφελ, μία ιστορία 1000 χρόνων!!

George AnastopoulosBy George Anastopoulos ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η Αίγυπτος φημίζεται τόσο για τα φαλάφελ όσο και για τα φούλια της καθώς και τα δύο αναδεικνύουν την κουλτούρα του λαού της Αιγύπτου.

Τι είναι όμως τα φαλάφελ;

Τα φαλάφελ είναι τηγανιτές κροκέτες ρεβιθιού με μπόλικο μαϊντανό και κόλιανδρο, τόσο, που πρασινίζει χαρακτηριστικά όλο το μείγμα. Εκτός από ρεβίθι τα συναντάμε είτε με κουκιά είτε με φάβα. Εκτός από μαιντανό και φρέσκο κόλιανδρο, το μείγμα αρωματίζεται με κρεμμύδι και κίμινο.

Ποια είναι όμως η ιστορία τους;

Άλλη μία αμφιλεγόμενη και διεκδικίσιμη ιστορία έχουμε για την προέλευση των φαλάφελ. Αυτοί που τα διεκδικούν είναι οι Αιγύπτιοι, οι Ισραηλίτες, οι Παλαιστίνοι και οι Λιβανέζοι.

Αναφέρονται ως ένα από τα εθνικά πιάτα του Ισραήλ καθώς μέχρι τη δεκαετία του 1950, Υεμενίτες μετανάστες στο Ισραήλ για να κερδίσουν τα προς το ζην, άρχισαν να φτιάχνουν φαλάφελ στους δρόμους, πουλώντας τα τυλιγμένα σε χαρτί.

FALAFEL__VENDOR_IN_THE_OLD_CITY_OF_JERUSALEM
Government Press Office Συντελεστής: Kluger Zoltan

Η επικρατέστερη θεωρία όμως μας πάει 1000 χρόνια πριν, στους Κόπτες της Αιγύπτου οι οποίοι εφηύραν αυτό το φαγητό ως υποκατάστατο του κρέατος.
Τα ρεβίθια είναι μία πηγή πρωτεϊνών. Στο φαλάφελ τα διαχειριζόμαστε αρχικά σε ωμή μορφή. Δεν χρειάζεται να τα βράσουμε παρά μόνο να τα μουλιάσουμε.

Σήμερα, τόσο στο Ισραήλ όσο και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και παγκοσμίως, τα φαλάφελ απολαμβάνονται ως σάντουιτς σε πίτα ή σε ψωμάκι, με φρέσκα λαχανικά ή τουρσί. Οι σάλτσες ή οι κρέμες που το συνοδεύουν είναι μία πάστα χούμους ή ντιπ ταχίνι ή μια ζουμερή σάλτσα γιαουρτιού με γεύση σκόρδου.

Υλικά

◉ 500γρ. ρεβύθια μουλιασμένα

◉ 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

◉ 1 μάτσo μαϊντανό

◉ 1 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο

◉ 2 σκελίδες σκόρδο

◉ 3 κουταλάκια του γλυκού κύμινο

◉ 2 κουταλάκια της σούπας αλεύρι

◉ αλάτι

◉ πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής

▣ Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό από την προηγούμενη ημέρα και τα αφήνουμε να μουλιάσουν.

▣ Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μούλτι.

▣ Καθώς πολτοποιούμε τα ρεβύθια στο μούλτι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαιντανό, τον κόλιανδρο, τις σκελίδες του σκόρδου, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.

▣ Πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

▣ Μεταφέρουμε το μείγμα των φαλάφελ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι.

▣ Ανακατεύουμε και πλάθουμε μικρά στρογγυλά φαλάφελ.

▣ Τα βάζουμε σε ένα δίσκο, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα (για να σφίξουν).

▣ Στη συνέχεια βάζουμε ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα φαλάφελ μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleMinibar, είναι κοντά ο θάνατος του;
Next Article Τρόποι που βοηθούν τον έλεγχο του κόστους στο bar
George Anastopoulos
  • Website
  • Facebook
  • Instagram

O Γεώργιος Αναστόπουλος είναι καθηγητής μαγειρικής τέχνης σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ τα τελευταία 14 χρόνια. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο κλάδο της εστίασης, έχει διατελέσει Chef σε εστιατόρια και catering. Επίσης ασχολείται με το consulting, δημιουργώντας νέα menu σε εστιατόρια ενώ παράλληλα εκπαιδεύει το προσωπικό δίνοντάς του τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Τα τελευταία δύο χρόνια αρθρογραφεί στο site cookfood.gr.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By Hellenic Hotels Team

Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση

By George Anastopoulos

Salteñas το εθνικό πιάτο της Βολιβίας

By George Anastopoulos

Leche frita το τυπικό γλυκό της Βόρειας Ισπανίας

By George Anastopoulos

Κις Λορέν, η πιο γνωστή τάρτα του κόσμου

By George Anastopoulos

Mochi, το δημοφιλές Ιαπωνικό επιδόρπιο

By George Anastopoulos

Chorrillana, το απόλυτο φαγητό της Χιλής

By George Anastopoulos

Cubanos ένα σάντουιτς κάπου ανάμεσα στην Κούβα και στη Φλόριντα

By George Anastopoulos

Ένα αστείο ήταν η αφορμή για να γεννηθεί το casados

By George Anastopoulos

Croque monsieur το πιάτο που κοσμεί τα μπιστρό του Παρισιού και όχι μόνο!!!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση
  • Vinsanto – Ο βασιλιάς των κρασιών της Σαντορίνης
  • Bellini – Πως δημιουργήθηκε;
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση
  • Vinsanto – Ο βασιλιάς των κρασιών της Σαντορίνης
  • Bellini – Πως δημιουργήθηκε;
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.