Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Mochi, το δημοφιλές Ιαπωνικό επιδόρπιο
mochi-to-dimofiles-iaponiko-epidorpio
Photographer: Antonis Achilleos, Prop Stylist: Christina Daley, Food Stylist: Ali Ramee

Mochi, το δημοφιλές Ιαπωνικό επιδόρπιο

George AnastopoulosBy George Anastopoulos ΣΥΝΤΑΓΕΣ 2 Mins Read

Μπορεί να χαρακτηριστεί και το πιο δημοφιλές επιδόρπιο στην Ιαπωνία. Το mochi είναι ένα γλύκισμα που απολαμβάνεται από τους κατοίκους της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως η Πρωτοχρονιά. Αποτελούν σημαντικό μέρος της ιαπωνικής κουζίνας και κουλτούρας.

Πως παρασκευάζεται το mochi;

Η ποικιλία ρυζιού που χρησιμοποιείται συνήθως είναι το ‘’mochigome’’ το οποίο είναι κολλώδες. Η διαδικασία παρασκευής του είναι αρκετά χρονοβόρα. Αρχικά ξεκινά με το κοπάνισμα βρασμένου ρυζιού σε νερό ή σε ατμό. Σκοπός του κοπανίσματος είναι να δημιουργηθεί μία πηχτή και ομοιογενής πάστα. Στη συνέχεια τυλίγεται και πλάθεται σε μικρές κυκλικές φόρμες. Το mochi μπορεί να χρωματιστεί με διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς.

mochi
Δώστε απαραίτητη προσοχή στην κατανάλωσή του. Λόγω της μαστιχωτής υφής του, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς την κατανάλωσή του καθώς έχει κολλώδη υφή.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε αλμυρά πιάτα όπως σούπες ή σνακ. Βέβαια η γλυκιά εκδοχή είναι αυτή που έχει κυριαρχήσει. Τα mochi συνήθως γεμίζονται με φράουλες ή παγωτό.

Ποια είναι η προέλευσή του

Παρόλο που το mochi έχει κινέζικη προέλευση έχει συνδεθεί εδώ και αιώνες με την Ιαπωνία. Εμφανίστηκε κατά την περίοδο Yayoi όπου και το απολάμβανε μόνο η αριστοκρατία. Αυτό διήρκησε μέχρι την περίοδο Heian όπου και έγινε ένα φαγητό που παρασκευαζόταν και σερβιριζόταν συνήθως κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εορτών, καθώς οι άνθρωποι πίστευαν ότι φέρνει περιουσία και υγεία.

Το mochi εκτός από περιουσία και υγεία συμβολίζει καλή τύχη και γι’ αυτό και συνδέεται με τον εορτασμό του Ιαπωνικού νέου έτους.
Δίνεται επίσης και ως φυλαχτό για ευτυχισμένους γάμους

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΤρόποι που βοηθούν τον έλεγχο του κόστους στο bar
Next Article Έκπληξη, αξία ανεκτίμητη…
George Anastopoulos
  • Website
  • Facebook
  • Instagram

O Γεώργιος Αναστόπουλος είναι καθηγητής μαγειρικής τέχνης σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ τα τελευταία 14 χρόνια. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο κλάδο της εστίασης, έχει διατελέσει Chef σε εστιατόρια και catering. Επίσης ασχολείται με το consulting, δημιουργώντας νέα menu σε εστιατόρια ενώ παράλληλα εκπαιδεύει το προσωπικό δίνοντάς του τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Τα τελευταία δύο χρόνια αρθρογραφεί στο site cookfood.gr.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

3 Mins Read

Tαξίδι από την Ιταλία στην Αμερική με οδηγό τα ζυμαρικά alfredo

3 Mins Read

Ζουμερό πεντανόστιμο burger που δένει το παλιό με το καινούργιο

4 Mins Read

Risotto à la Milanese, ένα πιάτο με καταγωγή από το Μιλάνο

3 Mins Read

Cebularz Lubelski, ένα τέλειο Πολωνικό σνακ

4 Mins Read

Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση

5 Mins Read

Salteñas το εθνικό πιάτο της Βολιβίας

3 Mins Read

Leche frita το τυπικό γλυκό της Βόρειας Ισπανίας

3 Mins Read

Κις Λορέν, η πιο γνωστή τάρτα του κόσμου

3 Mins Read

Φαλάφελ, μία ιστορία 1000 χρόνων!!

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
  • Η γλώσσα του σώματος στο τραπέζι
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.