• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter LinkedIn
Facebook Twitter Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Mochi, το δημοφιλές Ιαπωνικό επιδόρπιο
mochi-to-dimofiles-iaponiko-epidorpio
Photographer: Antonis Achilleos, Prop Stylist: Christina Daley, Food Stylist: Ali Ramee

Mochi, το δημοφιλές Ιαπωνικό επιδόρπιο

George AnastopoulosBy George Anastopoulos ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπορεί να χαρακτηριστεί και το πιο δημοφιλές επιδόρπιο στην Ιαπωνία. Το mochi είναι ένα γλύκισμα που απολαμβάνεται από τους κατοίκους της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως η Πρωτοχρονιά. Αποτελούν σημαντικό μέρος της ιαπωνικής κουζίνας και κουλτούρας.

Πως παρασκευάζεται το mochi;

Η ποικιλία ρυζιού που χρησιμοποιείται συνήθως είναι το ‘’mochigome’’ το οποίο είναι κολλώδες. Η διαδικασία παρασκευής του είναι αρκετά χρονοβόρα. Αρχικά ξεκινά με το κοπάνισμα βρασμένου ρυζιού σε νερό ή σε ατμό. Σκοπός του κοπανίσματος είναι να δημιουργηθεί μία πηχτή και ομοιογενής πάστα. Στη συνέχεια τυλίγεται και πλάθεται σε μικρές κυκλικές φόρμες. Το mochi μπορεί να χρωματιστεί με διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς.

mochi
Δώστε απαραίτητη προσοχή στην κατανάλωσή του. Λόγω της μαστιχωτής υφής του, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς την κατανάλωσή του καθώς έχει κολλώδη υφή.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε αλμυρά πιάτα όπως σούπες ή σνακ. Βέβαια η γλυκιά εκδοχή είναι αυτή που έχει κυριαρχήσει. Τα mochi συνήθως γεμίζονται με φράουλες ή παγωτό.

Ποια είναι η προέλευσή του

Παρόλο που το mochi έχει κινέζικη προέλευση έχει συνδεθεί εδώ και αιώνες με την Ιαπωνία. Εμφανίστηκε κατά την περίοδο Yayoi όπου και το απολάμβανε μόνο η αριστοκρατία. Αυτό διήρκησε μέχρι την περίοδο Heian όπου και έγινε ένα φαγητό που παρασκευαζόταν και σερβιριζόταν συνήθως κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εορτών, καθώς οι άνθρωποι πίστευαν ότι φέρνει περιουσία και υγεία.

Το mochi εκτός από περιουσία και υγεία συμβολίζει καλή τύχη και γι’ αυτό και συνδέεται με τον εορτασμό του Ιαπωνικού νέου έτους.
Δίνεται επίσης και ως φυλαχτό για ευτυχισμένους γάμους

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΤρόποι που βοηθούν τον έλεγχο του κόστους στο bar
Next Article Έκπληξη, αξία ανεκτίμητη…
George Anastopoulos
  • Website
  • Facebook
  • Instagram

O Γεώργιος Αναστόπουλος είναι καθηγητής μαγειρικής τέχνης σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ τα τελευταία 14 χρόνια. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο κλάδο της εστίασης, έχει διατελέσει Chef σε εστιατόρια και catering. Επίσης ασχολείται με το consulting, δημιουργώντας νέα menu σε εστιατόρια ενώ παράλληλα εκπαιδεύει το προσωπικό δίνοντάς του τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Τα τελευταία δύο χρόνια αρθρογραφεί στο site cookfood.gr.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By Hellenic Hotels Team

Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση

By George Anastopoulos

Salteñas το εθνικό πιάτο της Βολιβίας

By George Anastopoulos

Leche frita το τυπικό γλυκό της Βόρειας Ισπανίας

By George Anastopoulos

Κις Λορέν, η πιο γνωστή τάρτα του κόσμου

By George Anastopoulos

Φαλάφελ, μία ιστορία 1000 χρόνων!!

By George Anastopoulos

Chorrillana, το απόλυτο φαγητό της Χιλής

By George Anastopoulos

Cubanos ένα σάντουιτς κάπου ανάμεσα στην Κούβα και στη Φλόριντα

By George Anastopoulos

Ένα αστείο ήταν η αφορμή για να γεννηθεί το casados

By George Anastopoulos

Croque monsieur το πιάτο που κοσμεί τα μπιστρό του Παρισιού και όχι μόνο!!!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση
  • Vinsanto – Ο βασιλιάς των κρασιών της Σαντορίνης
  • Bellini – Πως δημιουργήθηκε;
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση
  • Vinsanto – Ο βασιλιάς των κρασιών της Σαντορίνης
  • Bellini – Πως δημιουργήθηκε;
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.