• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter LinkedIn
Facebook Twitter Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Ζουμερό πεντανόστιμο burger που δένει το παλιό με το καινούργιο
ham-burger-with-vegetables-1639557

Ζουμερό πεντανόστιμο burger που δένει το παλιό με το καινούργιο

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos WINE PAIRING

Κανείς δεν αντιστέκεται στην όψη ενός πεντανόστιμου burger με ένα ζουμερό μπιφτέκι στο κέντρο. Είναι ένα all time classic έδεσμα το οποίο μπορεί να θεωρηθεί από street food έως gourmet πιάτο.

Εδώ έχουμε ένα μείγμα παραδοσιακής συνταγής μπιφτεκιού η οποία ήρθε κι έδεσε με τα μοντέρνα υλικά για να φτιάξουν την “τέλεια μπουκιά”

Τρόπος εκτέλεσης

1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το burger σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Το μείγμα μοιράζουμε σε ίσα μέρη και φτιάχνουμε μπιφτέκια για το burger μας.

2. Βάζουμε τα μπιφτέκια σε μια σχάρα και από κάτω βάζουμε ταψάκι. Τα τοποθετούμε στην πάνω θέση του φούρνου, κοντά στο γκριλ.

3. Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ για περίπου 7′-10′ από κάθε πλευρά, ανάλογα πως το θέλουμε ψημένο και αναλόγως πόσο χοντρά ή επίπεδα τα έχουμε πλάσει. Να θυμάστε βέβαια οτι όσο πιο πολύ τα ψήνουμε τόσο πιο πολύ τα στεγνώνουμε.
Όταν τα υγρά του μπιφτεκιού είναι διάφανα δηλαδή έχουν αποχρωματιστεί και καθαρίσει, τότε είμαστε στο σωστό σημείο ψησίματος.

4. Βάζουμε στο κάθε μπιφτέκι από μια φέτα τυρί. Ψήνουμε για 1′ στο γκριλ, ώσπου να αρχίσει να λιώνει το τυρί.

5. Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε όποια γαρνιτούρα θέλουμε ή και όλες μαζί και βάζουμε επάνω τα ψημένα μπιφτέκια με το λιωμένο τυρί

Υλικά που θα χρειαστούμε
4 ψωμάκια για burger
4 φέτες τυρί κατά προτίμηση τσένταρ
Μαγιονέζα + μουστάρδα ντιζόν ανακατεμένα για τη βάση που θα κάτσει το μπιφτέκι
μπέϊκον (προαιρετικά)

Για τα μπιφτέκια

  • 400 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 4 φέτες μουσκεμένη και στραγγισμένη ψίχα ψωμιού
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • λίγες σταγόνες ξύδι
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

  • φύλλα μαρουλιού
  • φέτες ντομάτας
  • αγγουράκι τουρσί σε λεπτές φέτες

Στο πλάι μπορεί κανείς να τοποθετήσει πατάτες ψημένες με τη φλούδα στον φούρνο, ή τηγανητές καθώς επίσης και σοταρισμένο κρεμμύδι το οποίο έχει σωταριστεί αρχικά με ελαιόλαδο μέσα στο τηγάνι και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε σάλτσα σόγιας έως ότου καραμελώσει.

Κρασί της επιλογής μας γι αυτή τη συνταγή:

kechris-dakry-tou-peykou-retsina

Δάκρυ του Πεύκου Ρετσίνα 2019
Οινοποιείο Κεχρής

Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 14% alc.
Χρυσό Decanter για δεύτερη συνεχή χρονιά! Μία κορυφαία προσέγγιση στη Ρετσίνα γι’ αυτούς που την αγαπούν (και τη νοσταλγούν) αλλά όχι μόνο. Πρόκειται για ένα απολαυστικό λευκό κρασί βασισμένο στο Ασύρτικο περασμένο από βαρέλι και με μία διακριτική νότα ρετσινιού. Πίνεται ευχάριστα και συνοδεύει κάθε κλασσικό Ελληνικό μεζεδάκι που θα βρεθεί στο τραπέζι σας.

Η παραδοσιακή συνταγή του κιμά προσφέρεται από την κυρία Ειρήνη Κανέλλου

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΠοια είναι η σχέση σου με τον εαυτό σου και την εικόνα σου;
Next Article Το Moscow Mule γεννήθηκε μέσα από τα οικονομικά προβλήματα τριών ανθρώπων
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι στέλεχος στον κλάδο του F&B με ισχυρό γνωσιακό υπόβαθρο στον τομέα των τροφίμων και ποτών. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση ομάδων, στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO). Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του F&B Management Diploma του IST College. Εργάζεται στο La Marquise Luxury Resort Complex στη Ρόδο ως Food & Beverage Director.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By George Anastopoulos

Salteñas το εθνικό πιάτο της Βολιβίας

By George Anastopoulos

Leche frita το τυπικό γλυκό της Βόρειας Ισπανίας

By George Anastopoulos

Κις Λορέν, η πιο γνωστή τάρτα του κόσμου

By George Anastopoulos

Mochi, το δημοφιλές Ιαπωνικό επιδόρπιο

By George Anastopoulos

Φαλάφελ, μία ιστορία 1000 χρόνων!!

By George Anastopoulos

Chorrillana, το απόλυτο φαγητό της Χιλής

By George Anastopoulos

Cubanos ένα σάντουιτς κάπου ανάμεσα στην Κούβα και στη Φλόριντα

By Vassilios Canellos

Wine pairing – Προσθέτει αξία σε ένα γεύμα ή το περιορίζει;

By George Anastopoulos

Ένα αστείο ήταν η αφορμή για να γεννηθεί το casados

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
  • Restaurant Captain Job Description

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.