Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Chorrillana, το απόλυτο φαγητό της Χιλής

Chorrillana, το απόλυτο φαγητό της Χιλής

George AnastopoulosBy George Anastopoulos WINE PAIRING ΣΥΝΤΑΓΕΣ 4 Mins Read

Γεννημένη στο Valparaiso, η chorrillana κατάφερε να γίνει δημοφιλής και σε άλλα μέρη της Χιλής. Δυστυχώς όμως αυτό το απολαυστικό πιάτο δεν το γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι εκτός από αυτούς της Νότιας Αμερικής.

Η Chorrillana (πρφ. Τσοριγιάννα) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1972 από Χιλιανά κακόφημα μπαρ στο κέντρο της πόλης Valparaiso. Όσο περνούσαν τα χρόνια, ωστόσο, ο αριθμός των εστιατορίων και των καφέ στο Valparaiso που πρόσφεραν chorrillana αυξήθηκε. Δεν ήταν πλέον μόνο για τα κακόφημα μπαρ.

Λέγεται ότι κανένας επισκέπτης δεν πρέπει να εγκαταλείψει τη ρομαντική πόλη του Valparaiso χωρίς να έχει δοκιμάσει μία chorrillana.

Τι είναι η chorrillana;

Είναι ένα από τα καλύτερα και χορταστικότερα πιάτα που μπορεί να συναντήσουμε. Είναι μία φθηνότερη αλλά εξίσου νόστιμη εκδοχή του διάσημου πιάτου ‘’bistec a lo pobre’’, το πιάτο από το οποίο άντλησε έμπνευση.

Αποτελείται από κρέας και από μία πλούσια μερίδα τηγανιτές πατάτες. Αυτά τα δύο είναι και τα σταθερά στοιχεία του πιάτου. Από κει και πέρα τηγανιτά αυγά ή ομελέτα, καραμελωμένα κρεμμύδια, λουκάνικα, chorizo κ.α. είναι παραλλαγές οι οποίες εξαρτώνται από το μέρος όπου καταναλώνεται, από το ύφος του μπαρ και από την προσωπικότητα του chef.

Η chorrillana καταναλώνεται συνήθως με μπύρα και είναι ένα πιάτο που τοποθετείται στο κέντρο του τραπεζιού λόγω της μεγάλης ποσότητάς του

Τι κρύβεται πίσω από το όνομα; Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες του ονόματος chorrillana.

✅ Η πρώτη μας μιλάει για κάποιες ιστορικές αναφορές όπου ιθαγενείς ισχυρίζονταν ότι ο όρος chorrillana είναι ένας φόρος τιμής στη νίκη της Χιλής στη μάχη του San Juan και του Chorrillos το 1881.

Μπορεί να σας αρέσει:  Mochi, το δημοφιλές Ιαπωνικό επιδόρπιο

✅ Η δεύτερη ερμηνεία είναι ότι μπορεί απλώς να προέρχεται από το συστατικό chorrillos το οποίο είναι μια γλυκιά περουβιανή σάλτσα κοινή στα πιάτα chorizo.

✅ Υπάρχει ακόμα μία ιστορία που έχει αρκετό ενδιαφέρον όπου λέει πως ένας Άγγλος ναυτικός, στο εξοχικό Roma στην εμβληματική συνοικία Playa Ancha, επινόησε ένα πιάτο για όλους τους χιλιανούς συναδέλφους του από όλα όσα είχε να προσφέρει η κουζίνα και απλά το ονόμασε la Chorrillana.

Chorrillos-1881
Χάρτης της μάχης του San Juan και του Chorrillos το 1881

Πως όμως παρασκευάζεται μία chorrillana;

Υλικά

◉ 2 πατάτες
◉ 20ml κόκκινο κρασί
◉ 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
◉ 2 αυγά
◉ λίγο ελαιόλαδο
◉ αλάτι
◉ πιπέρι

Για τη μαρινάδα του κρέατος

◉ 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
◉ 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
◉ 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
◉ 40ml ξύδι από λευκό κρασί
◉ 1 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
◉ 1 κ.σ. ζάχαρη

Μέθοδος παρασκευής

▣ Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τοποθετούμε το κρέας.

▣ Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά όλα τα μέρη του κρέατος.

▣ Αφήνουμε το κρέας στη μαρινάδα για δύο μέρες αναποδογυρίζοντας το 2 με 3 φορές.

▣ Κόβουμε τις πατάτες σε μπαστουνάκια και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Αφότου τηγανιστούν τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

▣ Σε ένα άλλο τηγάνι τηγανίζουμε 2 αυγά μάτια.

▣ Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις μπριζόλες. Αφήνουμε να σοταριστούν από όλες τις πλευρές ψήνοντάς τες 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

▣ Αφαιρούμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε στη συνέχεια κόκκινο κρασί, αλάτι και πιπέρι.

▣ Αφήνουμε να σοταριστούν για λίγα λεπτά και τα βγάζουμε από το τηγάνι.

Μπορεί να σας αρέσει:  Tο μοσχάρι Στρογγανόφ και η ιστορία αυτού του σπουδαίου πιάτου

Σερβίρισμα – συναρμολόγηση της Chorrillana

▣ Κόβουμε τις μπριζόλες σε λεπτές λωρίδες και τις ανακατεύουμε με τα κρεμμύδια και τις πατάτες.

▣ Τοποθετούμε σε ένα πιάτο το μείγμα μπριζόλας – πατατών – κρεμμυδιών και προσθέτουμε από πάνω τα αυγά μάτια.

Με τι κρασί ταιριάζει;

Guarda-Cabernet-Franc-Bodega-LagardeΕρυθρό: Cabernet Franc⭐⭐⭐⭐ 4/5

Κρασί της επιλογής μας γι αυτή τη συνταγή

GUARDA CABERNET FRANC 2018 – BODEGA LAGARDE

Το Guarda Cabernet Franc Bodega Lagarde είναι ένα από αυτά και προέρχεται από ένα μόνο αμπελοτόπι ηλικίας 27 ετών στο Lujan de Cuyo, σε υψόμετρο 960 μέτρων. To κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες. Έπειτα, ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, αποκτώντας έντονα πικάντικο χαρακτήρα και εντυπωσιακή πολυπλοκότητα.

Tο Guarda Cabernet Franc Lagarde έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και μεθυστική μύτη με έντονα αρώματα βιολέτας, νυχτολούλουδου, βύσσινου, μύρτιλου, κερασιού, βατόμουρου, βανίλιας, καπνού, κέδρου, πούρου, πιπεριού και ευκαλύπτου.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες, ζουμερές τανίνες. Πυκνό κόκκινο και μαύρο φρούτο ντύνονται με ένα μπαχαρένιο και παράλληλα λουλουδάτο μανδύα. Νύξεις βοτάνων, τσαγιού και σοκολάτας συμπληρώνουν το εντυπωσιακό του σύνολο.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΤεχνολογικά trends που θα υιοθετηθούν το 2023 στην εστίαση
Next Article 22 άτομα δεν ήρθαν στην προγραμματισμένη συνέντευξη
George Anastopoulos
  • Website
  • Facebook
  • Instagram

O Γεώργιος Αναστόπουλος είναι καθηγητής μαγειρικής τέχνης σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ τα τελευταία 14 χρόνια. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο κλάδο της εστίασης, έχει διατελέσει Chef σε εστιατόρια και catering. Επίσης ασχολείται με το consulting, δημιουργώντας νέα menu σε εστιατόρια ενώ παράλληλα εκπαιδεύει το προσωπικό δίνοντάς του τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Τα τελευταία δύο χρόνια αρθρογραφεί στο site cookfood.gr.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

4 Mins Read

Wine pairing – Τέχνη ή περιορισμός

3 Mins Read

Pasta alla pescatora, ένα κλασικό ιταλικό πιάτο θαλασσινών

3 Mins Read

Tαξίδι από την Ιταλία στην Αμερική με οδηγό τα ζυμαρικά alfredo

3 Mins Read

Ζουμερό πεντανόστιμο burger που δένει το παλιό με το καινούργιο

3 Mins Read

Wine Pairing με λευκό κρασί

4 Mins Read

Risotto à la Milanese, ένα πιάτο με καταγωγή από το Μιλάνο

3 Mins Read

Cebularz Lubelski, ένα τέλειο Πολωνικό σνακ

4 Mins Read

Τάκος το διάσημο μεξικάνικο φαγητό

4 Mins Read

Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Λάθη των σερβιτόρων, τα 11 πιο συνηθισμένα από αυτά.
  • Επικίνδυνα συστατικά στα ποτά – Μήπως τα περιέχει το αγαπημένο σου;
  • Συμβουλές για να γίνεις ακόμα καλύτερος σερβιτόρος.
  • Wine pairing – Τέχνη ή περιορισμός
  • Customer service Ο δεκάλογος των λαθών
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Λάθη των σερβιτόρων, τα 11 πιο συνηθισμένα από αυτά.
  • Επικίνδυνα συστατικά στα ποτά – Μήπως τα περιέχει το αγαπημένο σου;
  • Συμβουλές για να γίνεις ακόμα καλύτερος σερβιτόρος.
  • Wine pairing – Τέχνη ή περιορισμός
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.