• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter LinkedIn
Facebook Twitter Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Τι είναι το Fine dining και τι το Casual dining
casual-dining-fine-dining

Τι είναι το Fine dining και τι το Casual dining

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Οι δύο ευρύτερες κατηγορίες διαχωρισμού εστιατορίων είναι το Casual dining και Fine Dining, ενώ υπάρχουν πολλοί τυπικοί διαχωρισμοί και ταξινομήσεις, που βασίζονται στο φαγητό το στυλ, το είδος σέρβις, τις τιμές κλπ.

Το Casual dining είναι φιλικότερο και πιο ανεπίσημο, ενώ το Fine dining αποπνέει μια πιο κομψή και επίσημη ατμόσφαιρα. Το φαγητό που προσφέρεται στα δύο αυτά είδη διαφέρει κατά πολύ όπως επίσης και η τιμολόγηση διαφέρει επίσης πολύ.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις εγγενείς διαφορές μεταξύ αυτών των δύο τύπων.

Τι είναι το Casual Dining;

Είναι συνήθως ένα απλό εστιατόριο που προσφέρει φαγητό σε μέτριες τιμές σε μια πιο απλή ατμόσφαιρα. Ένα εστιατόριο που παρέχει Casual Dining, προσφέρει μια πιο χαλαρή και ήρεμη ατμόσφαιρα με φιλικό περιβάλλον. Ακόμα και τα πιο δημοφιλή πιάτα είναι σχετικά φθηνά.

Τι είναι το Fine Dining;

Το fine dining, από την άλλη πλευρά, είναι ένα πιο επίσημο στυλ φαγητού. Το εξαιρετικό menu και τα ακριβά πιάτα χαρακτηρίζουν συνήθως τα εστιατόρια αυτά. Το φαγητό σερβίρεται από το προσωπικό πιο επίσημα. Η εξυπηρέτηση είναι ανώτερου επιπέδου και θα αποπνέει μια κομψή, ήρεμη ατμόσφαιρα. Ο φωτισμός, οι διακοσμήσεις, το προσωπικό, το στυλ, ο σχεδιασμός συνολικά και η αρχιτεκτονική του κτηρίου εμπλέκονται όλα μαζί για να δημιουργήσουν την ατμόσφαιρα

Εξυπηρέτηση πελατών στο Fine Dining

Η εξυπηρέτηση των πελατών σε ένα τέτοιο εστιατόριο είναι πολύ πιο προσεκτική από ό, τι στα Casual ή τα Fast Casual εστιατόρια. Πηγαίνει πολύ πιο πέρα από τη λήψη παραγγελίας και την παράδοση φαγητού το προσωπικό:

  • Συνοδεύει τους πελάτες στο τραπέζι, τραβώντας την καρέκλα στις γυναίκες
  • Συνοδεύει τους πελάτες στην έξοδο
  • Καθαρίζει το τραπέζι μεταξύ των πιάτων
  • Εξηγεί τις λεπτομέρειες του μενού χωρίς να βλέπει σημειώσεις
  • Το προσωπικό πρέπει να είναι αυστηρά εκπαιδευμένο και έτοιμο να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που μπορεί να έχουν οι πελάτες σχετικά με ένα μενού ή ένα κρασί.
  • Θα πρέπει επίσης να είναι έτοιμοι να κάνουν προτάσεις και για το μενού εάν ζητηθεί.

Καμία λεπτομέρεια δεν είναι πολύ ασήμαντη σε τέτοια εστιατόρια όπου η εμπειρία πρέπει να είναι η προστιθέμενη αξία.

Casual & Fine Dining: Περιβάλλον και τιμή

Το απλό και το καλό στυλ είναι οι δύο πιο γενικές κατηγορίες στις οποίες τα εστιατόρια και τα στιλ φαγητού μπορούν να ταξινομηθούν και να ομαδοποιηθούν για ευκολότερη κατανόηση.
Με την εξέλιξη της βιομηχανίας της εστίασης, με την πάροδο των ετών, το φαγητό έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος των ευχάριστων στιγμών των ανθρώπων.

Συμπέρασμα

Μπορείτε να βρείτε τη δική σας, σωστή ισορροπία μεταξύ Fine και Casual, δηλαδή υψηλής ποιότητας και χαλαρής ατμόσφαιρας στην οποία θα προσφέρετε υπέροχη γεύση και βολική τιμή ανάλογα με το πόσο κοντά σε πιο άκρο θα είστε. Η ζεστή ατμόσφαιρα και το περιβάλλον είναι κρίσιμοι παράγοντες για την απόκτηση και διατήρηση των πελατών. Παράγοντες επίσης όπως το κλίμα που παράγει το προσωπικό, ο διάκοσμος και η ιδιαίτερη μουσική, παίζουν επίσης ουσιαστικό ρόλο.

Casual dining Comfort Food Fine Dining
Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΟι ψαράδες της Κανταβρικής θάλασσας και το αγαπημένο τους Marmitako
Next Article Επένδυσε στον εαυτό σου και άφησε γύρω σου το προσωπικό σου στίγμα
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι στέλεχος στον κλάδο του F&B με ισχυρό γνωσιακό υπόβαθρο στον τομέα των τροφίμων και ποτών. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση ομάδων, στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO). Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του F&B Management Diploma του IST College. Εργάζεται στο La Marquise Luxury Resort Complex στη Ρόδο ως Food & Beverage Director.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By Vassilios Canellos

Γιατί κάποια εστιατόρια αποτυγχάνουν στον πρώτο χρόνο λειτουργίας;

By Vassilios Canellos

Τι είναι το Soft opening ενός εστιατορίου;

By Eva Makri

Είσαι restaurant manager ή περαστικός από τον χώρο;

By Greg Michopoulos

Λάθη που κάνουν τα εστιατόρια και πρέπει να αποφεύγονται

By Yiolanta Chortaridi

Πώς θα βελτιώσουμε την παραγωγικότητα του εστιατορίου;

By Yiolanta Chortaridi

René Redzepi, ο εστιατορικός Elon Musk

By Vassilios Canellos

Πως να ενισχύσετε τη δέσμευση των πελατών με προγράμματα επιβράβευσης

By Yiolanta Chortaridi

Πώς θα μετρήσουμε την παραγωγικότητα του εστιατορίου μας

By Vassilios Canellos

Πως να χτίσεις μια αξιοζήλευτη εργασιακή κουλτούρα στην ομάδα σου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
  • Restaurant Captain Job Description

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.