Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Ένα αστείο ήταν η αφορμή για να γεννηθεί το casados
casados

Ένα αστείο ήταν η αφορμή για να γεννηθεί το casados

George AnastopoulosBy George Anastopoulos ΣΥΝΤΑΓΕΣ 3 Mins Read

Το casados είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της Κόστα Ρίκα και το βρίσκουμε σε όλα τα παραδοσιακά εστιατόρια της χώρας.

Το όνομα του casados μεταφράζεται ως ‘’παντρεμένο’’ και πράγματι το βλέπουμε αυτό στο πιάτο καθώς υπάρχει η απόλυτη ισορροπία πρωτεϊνών και υδατανθράκων.

Ο μύθος λέει πως το πιάτο το έτρωγαν συνήθως νεόνυμφοι. Σκοπός του ήταν να γνωρίσει το ζευγάρι τις προτιμήσεις του συντρόφου του στο φαγητό και να μάθουν ποια είναι τα αγαπημένα συστατικά του κάθε νεόνυμφου.

Παρόλο που υπάρχουν και άλλες θεωρίες σχετικά με την προέλευση του Casado μία πιο πιθανή μας γυρίζει πίσω στη δεκαετία του 1960. Εκείνη την εποχή σημειώθηκε μεγάλη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων (κυρίως αντρών) στην Κόστα Ρίκα. Όλοι αυτοί εργάζονταν στην πρωτεύουσα Σαν Χοσέ και βρίσκονταν μακριά από τα σπίτια τους και τις γυναίκες τους. Χρειάζονταν ένα μεσημεριανό γεύμα.

Πήγαιναν σε μαγαζιά όπου ο μάγειρας μαγείρευε για πολλά άτομα. Η ποσότητα όμως ήταν μικρή οπότε ζητούσαν περισσότερο φαγητό. Σε κουβέντες που γίνονταν ξεκίνησε ένα αστείο ότι ο σύζυγος αν ήταν στο σπίτι του θα ζητούσε περισσότερο φαγητό.

Με αυτό το αστείο γεννήθηκε το γεύμα casado

Το casados είναι νόστιμο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Μια ποικιλία γεύσεων με έντονα χρώματα και αρώματα είναι σίγουρο πως θα καλύψει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Αποτελείται από λευκό ρύζι, φασόλια, αυγό, κοτόπουλο ή βόειο κρέας ή ψάρι, τηγανιτή μπανάνα Αντιλλών και μια σαλάτα με λάχανο καρότο ή iceberg.

Εκτός από τα βασικά υλικά μπορεί να περιλαμβάνει ως συνοδευτικά τορτίγιες, αβοκάντο κομμένο σε φέτες, τηγανητές πατάτες ή πατάτες φούρνου.

Μπορεί να σας αρέσει:  Οι χαλύβδινες λεπίδες συνθέτουν το Chicken Kottu Roti

Υλικά

◉ 1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο

◉ 1 κ.σ. σπασμένο κόλιανδρο

◉ ½ κ.γλ. σκόνη σκόρδου

◉ ½ κ.γλ. σκόνη κρεμμυδιού

◉ αλάτι, πιπέρι

◉ 300γρ. μαύρα φασόλια

◉ 200γρ. ρύζι bonnet

◉ 4 μπανάνες των Αντιλλών

◉ 1 iceberg

◉ 1 ντομάτα

◉ 1 καρότο

◉ ελαιόλαδο

◉ ξύδι

◉ 4 αυγά

◉ 4 τορτίγιες

◉ 2 αβοκάντο

Μέθοδος παρασκευής

Κόβουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο σε μικρά κομμάτια και το μαρινάρουμε με σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι και σε μία άλλη βράζουμε τα φασόλια.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μπανάνες Αντιλλών μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Ετοιμάζουμε μία σαλάτα συνδυάζοντας τριμμένο καρότο, φέτες ντομάτας και κομμένο iceberg. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ξύδι. Ανακατεύουμε ελαφρώς.

Σε ένα άλλο τηγάνι φτιάχνουμε αυγά μάτια.

Σερβίρουμε σε 4 μεγάλα πιάτα τα κομμάτια του φιλέτου μαζί με τα φασόλια, το ρύζι, τη σαλάτα, τις μπανάνες και τα αυγά. Συνοδεύουμε με τηγανητές τορτίγιες και φέτες αβοκάντο.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΗ ιστορία των boutique hotels
Next Article Wine pairing – Προσθέτει αξία σε ένα γεύμα ή το περιορίζει;
George Anastopoulos
  • Website
  • Facebook
  • Instagram

O Γεώργιος Αναστόπουλος είναι καθηγητής μαγειρικής τέχνης σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ τα τελευταία 14 χρόνια. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο κλάδο της εστίασης, έχει διατελέσει Chef σε εστιατόρια και catering. Επίσης ασχολείται με το consulting, δημιουργώντας νέα menu σε εστιατόρια ενώ παράλληλα εκπαιδεύει το προσωπικό δίνοντάς του τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Τα τελευταία δύο χρόνια αρθρογραφεί στο site cookfood.gr.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

3 Mins Read

Pasta alla pescatora, ένα κλασικό ιταλικό πιάτο θαλασσινών

3 Mins Read

Tαξίδι από την Ιταλία στην Αμερική με οδηγό τα ζυμαρικά alfredo

3 Mins Read

Ζουμερό πεντανόστιμο burger που δένει το παλιό με το καινούργιο

4 Mins Read

Risotto à la Milanese, ένα πιάτο με καταγωγή από το Μιλάνο

3 Mins Read

Cebularz Lubelski, ένα τέλειο Πολωνικό σνακ

4 Mins Read

Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση

5 Mins Read

Salteñas το εθνικό πιάτο της Βολιβίας

3 Mins Read

Leche frita το τυπικό γλυκό της Βόρειας Ισπανίας

3 Mins Read

Κις Λορέν, η πιο γνωστή τάρτα του κόσμου

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Ο σερβιτόρος είναι ο μαχητής του εστιατορίου
  • Repeaters – Η σκιώδης πλευρά της πιστότητας
  • 6 τύποι πελατών που ευχαρίστως θα έστελνες στον ανταγωνισμό
  • Value for Money στη φιλοξενία
  • Ρόλοι με νόημα. Πρόσληψη με γλώσσα. Βάρδια με μάθηση.
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Ο σερβιτόρος είναι ο μαχητής του εστιατορίου
  • Repeaters – Η σκιώδης πλευρά της πιστότητας
  • 6 τύποι πελατών που ευχαρίστως θα έστελνες στον ανταγωνισμό
  • Value for Money στη φιλοξενία
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.