• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter LinkedIn
Facebook Twitter Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Wine pairing – Προσθέτει αξία σε ένα γεύμα ή το περιορίζει;
wine pairing

Wine pairing – Προσθέτει αξία σε ένα γεύμα ή το περιορίζει;

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos WINE PAIRING

Ορισμένες συμβουλές για (wine pairing) για σύζευξη φαγητού και κρασιού δηλαδή, μπορεί να είναι υπερβολικά περιοριστικές. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να φάει κανείς σχεδόν ό, τι θέλει πίνοντας όποιο κρασί θέλει.

Παρόλα αυτά είναι κοινά αποδεκτό οτι το wine pairing είναι μια τεχνική στο πως να συνδυάσει κανείς τα γευστικά χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες ενός κρασιού με τη γεύση ενός φαγητού προκειμένου να σχηματίσει ένα γαστριμαργικό πάντρεμα.

Όταν οι άνθρωποι ζητούν ένα wine pairing, η πρώτη ερώτηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι, “Τι γεύμα είναι;” “Τρώνε έξω με έναν φίλο από τα παλιά; Βγήκαν με τον διευθυντή τους ή κάποιον από την εταιρεία; Τρώνε με την οικογένεια; Κάθε ένα από αυτά τα σενάρια θα δώσει ένα διαφορετικό vibe στο γεύμα και, τελικά, θα επηρεάσει τον τρόπο που θα αισθανθούν το κρασί.

Άλλο κρασί θα θέλατε όταν προσπαθείτε να πάρετε μια πιθανή προαγωγή και άλλο κρασί όταν θα βρεθείτε σε ένα πιο χαλαρό γεύμα με κάποιον φίλο με τον οποίο θα μιλάτε ακατάπαυστα και θα πίνετε γελώντας και κατεβάζοντας ποτήρι το ποτήρι χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Το wine pairing δεν είναι μια επιστήμη, αλλά μια υποκειμενική μορφή τέχνης που μπορεί να μάθει κανείς. Οι σομελιέ κατανοούν την αλληλεπίδραση μεταξύ γεύσης, υφής και αρώματος, ενώ πρέπει να σέβονται τις ατομικές προτιμήσεις αλλά και τους περιορισμούς του οικονομικού προϋπολογισμού του πελάτη.

Ας δούμε κάποιες βασικές κατευθύνσεις πάνω στο Wine pairing

✅ Συνταγές φτιαγμένες με γήινα συστατικά όπως μανιτάρια και τρούφες έχουν υπέροχη γεύση με κόκκινα κρασιά όπως το Pinot Noir, τo οποίo είναι ελαφρύ αλλά με βάθος.

✅ Τα ξανθωπά λευκά – όπως τα Chardonnay πάνε εξαιρετικά με ψάρια όπως ο σολομός ή κάθε είδους θαλασσινά με πλούσια σάλτσα. Αλλιώς αν θέλουμε ένα πιο ευέλικτο κρασί, μπορούμε να προτιμήσουμε ένα sauvignon blanc.

✅ Τα περισσότερα ξηρά αφρώδη κρασιά, στην πραγματικότητα έχουν μια ελαφριά πινελιά γλυκύτητας. Αυτό τα καθιστά εξαιρετικά δροσιστικά όταν σερβίρονται με αλμυρά τρόφιμα.

✅ Τα Cabernet και τα Bordeaux ταιριάζουν μαγικά σχεδόν, με μπριζόλες και αρνίσια παϊδάκια με βότανα. Οι έντονες τανίνες σε αυτά τα κρασιά επαναφέρουν τον ουρανίσκο μετά από κάθε μπουκιά.

✅ Φαγητά – όπως χτένια με σάλτσες εσπεριδοειδών, σαλάτες που περιέχουν κρεμμύδι, θα δέσουν υπέροχα με κάποιο Sauvignon Blanc.

✅Μερικά τυριά πάνε καλύτερα με λευκό κρασί ενώ κάποια άλλα με κόκκινο. Πάντως σχεδόν όλα ταιριάζουν καλά με ένα ξηρό ροζέ, το οποίο έχει την οξύτητα του λευκού κρασιού και τον χαρακτήρα του κόκκινου.

✅ Ελαφριά πιάτα θαλασσινών, fingerfood θαλασσινών, φαίνεται να έχουν καλύτερη γεύση όταν συνδυάζονται με κάποια ντροπαλά κρασιά, όπως το Pino Grigio ή το Chablis.

✅ Το Malbec, το Shiraz και το Côtes-du-Rhône είναι αρκετά τολμηρά και με αυτοπεποίθηση, πράγμα που τα καθιστά ικανά να καταναλωθούν με φαγητά που έχουν δυνατές σάλτσες όπως μπάρμπεκιου με πολλά καρυκεύματα. Ίσως να ταιριάζουν καλύτερα με γλυκιές ή μέτρια καυτερές σάλτσες

✅ Τα γλυκά αφρώδη κρασιά, όπως το Moscato d’Asti, η Demi-Sec Champagne και το Asti Spumante, βοηθούν πολύ αν έχουμε να κάνουμε με επιδόρπια που περιέχουν φρούτα.

✅ Όταν ένα κρέας έχει πολλά καρυκεύματα – αναζητήστε ένα κόκκινο κρασί με πικάντικες νότες. To Syrah, το Cabernet Franc και το Xinomavro είναι όλες καλές επιλογές για να τα συνοδεύσουν.

✅ Η ελαφριά γλυκύτητα των πιο πολλών Riesling και Gewürztraminer βοηθά στην εξάλειψη του καψίματος των πικάντικων ασιατικών ή Ινδικών πιάτων. Χωρίς να σημαίνει οτι θα περιοριστείτε μόνο σε αυτά. Ούτως ή άλλως είναι φτιαγμένα για να συνοδεύουν εδέσματα της Αλσατικής Γαλλικής κουζίνας.

✅ Τα ροζέ αφρώδη κρασιά, όπως η ροζέ σαμπάνια, έχουν το βάθος της γεύσης που μπορούν να συνδυαστούν με ένα ευρύ φάσμα κύριων πιάτων. Τέτοια είναι ένα σνίτσελ κοτόπουλου, ένα κρεμώδες ριζότο, ακόμα και τηγανητές πατάτες με καραμελωμένα κρεμμύδια

Παρόλα αυτά, το wine pairing δεν είναι πανάκεια ούτε απαράβατος κανόνας.

Μπορείτε να πιείτε ένα κρασί λόγω του τρόπου που σας κάνει να αισθάνεστε, αντί να περιορίζεστε απλά στις γεύσεις που βρίσκονται στο πιάτο σας. Η επιλογή του κρασιού πρέπει να έχει να κάνει με την εμπειρία που θέλει να έχει ένα άτομο, λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές του προτιμήσεις, τη διάθεση του, την παρέα και την περίσταση. Και σίγουρα, ναι … και το φαγητό.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΈνα αστείο ήταν η αφορμή για να γεννηθεί το casados
Next Article Greek drinks
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι στέλεχος στον κλάδο του F&B με ισχυρό γνωσιακό υπόβαθρο στον τομέα των τροφίμων και ποτών. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση ομάδων, στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO). Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του F&B Management Diploma του IST College. Εργάζεται στο La Marquise Luxury Resort Complex στη Ρόδο ως Food & Beverage Director.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By Hellenic Hotels Team

Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση

By Food & Beverage Marketing Team

Vinsanto – Ο βασιλιάς των κρασιών της Σαντορίνης

By Food & Beverage Marketing Team

Ασύρτικο – Χαρακτηριστικά της ποικιλίας

By Food & Beverage Marketing Team

Gewürztraminer – Χαρακτηριστικά της ποικιλίας

By George Anastopoulos

Salteñas το εθνικό πιάτο της Βολιβίας

By Vassilios Canellos

Καταστροφικοί συνδυασμοί κρασιού και φαγητού

By Vassilios Canellos

Σαμπάνια, ένα ποτό συνώνυμο του κύρους και της γιορτής

By George Anastopoulos

Chorrillana, το απόλυτο φαγητό της Χιλής

By George Anastopoulos

Cubanos ένα σάντουιτς κάπου ανάμεσα στην Κούβα και στη Φλόριντα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση
  • Vinsanto – Ο βασιλιάς των κρασιών της Σαντορίνης
  • Bellini – Πως δημιουργήθηκε;
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση
  • Vinsanto – Ο βασιλιάς των κρασιών της Σαντορίνης
  • Bellini – Πως δημιουργήθηκε;
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.