• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter LinkedIn
Facebook Twitter Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Οι χαλύβδινες λεπίδες συνθέτουν το Chicken Kottu Roti
Chicken Kottu Roti

Οι χαλύβδινες λεπίδες συνθέτουν το Chicken Kottu Roti

George AnastopoulosBy George Anastopoulos WINE PAIRING

Το Chicken Kottu Roti είναι ένα από τα εθνικά πιάτα της Σρι Λάνκα και από τα πιο δημοφιλή στους ντόπιους αλλά και στους τουρίστες. Έχει αγαπηθεί ανεξαρτήτως της φυλής, του θρησκεύματος, της ηλικίας αλλά και της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης.

Φτιάχνεται από πωλητές στο δρόμο. Μία βόλτα αργά το βράδυ σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στην καρδιά του Κολόμπο είναι αρκετή για να συναντήσετε αυτά τα μικρομάγαζα. Είναι ένα φαγητό το οποίο περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, θερμίδες και μπαχαρικά τα οποία βοηθούν το στομάχι μετά από ξενύχτι.

Μη φοβάστε ότι δε θα τους βρείτε….
Η μυρωδιά αυτού του γευστικού πιάτου θα σε κατευθύνει στο σωστό σημείο.

Η συγκεκριμένη διαδικασία για την παρασκευή αυτού του φαγητού συνθέτει μουσική η οποία παράγεται από δύο χαλύβδινες λεπίδες κοπής πάνω σε ένα επίπεδο μεταλλικό ταψί.

Οι ήχοι ακούγονται από μακριά και αναγνωρίζονται ως παγκόσμια μουσική της Σρι Λάνκα.
Το Chicken kottu Roti περιέχει ένα επίπεδο ψωμί που ονομάζεται “Godhambara roti” και μοιάζει με το Roti Canai της Μαλαισίας και το paratha της Ινδίας.

Το συγκεκριμένο ψωμί τεμαχίζεται και αναμιγνύεται με τα υπόλοιπα υλικά αυτού του γευστικού πιάτου τα οποία είναι, κοτόπουλο, αυγά, λαχανικά, μπαχαρικά και σάλτσες. Χωρίς κοτόπουλο μπορεί να είναι η επιλογή για τους χορτοφάγους. Επίσης κοτόπουλο με τυρί ή σκέτο τυρί με λαχανικά είναι κάποιες άλλες επιλογές όπως επίσης και βόειο κρέας αντί για κοτόπουλο.

Τη συνέχεια την ξέρουμε….οι μεταλλικές λεπίδες αναλαμβάνουν δράση και ο κάθε πωλητής παράγει το δικό του μοναδικό ρυθμό.

Πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα Chicken Kottu Roti μόνοι μας;
Το δύσκολο σε αυτή τη συνταγή είναι να βρούμε το ψωμί godhambara. Μπορούμε βέβαια να το αντικαταστήσουμε με μία τορτίγια. Το αποτέλεσμα θα είναι σχεδόν το ίδιο.
Αφού κόψουμε την τορτίγια σε μικρότερα κομμάτια μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα γουόκ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Υλικά
▣ 50ml ηλιέλαιο
▣ ½ κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
▣ 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
▣ 10γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
▣ 6 μεγάλες πιπεριές jalapenos
▣ 250γρ. πράσα (μόνο λευκό μέρος) κομμένα σε φέτες
▣ ¼ λάχανο άσπρο κομμένο σε φέτες
▣ 500γρ. κοτόπουλο ψημένο και κομμένο σε λωρίδες
▣ 200γρ. τριμμένο καρότο
▣ 3 αυγά
▣ Αλάτι
▣ Πιπέρι
▣ 1 Godhambara roti κομμένη σε φέτες ή 1 τορτίγια
▣ 1 κουταλιά της σούπας κάρι Σρι Λάνκα
▣ 80ml ζωμό κοτόπουλο
▣ ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
▣ ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
▣ ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Μέθοδος παρασκευής

  • Σε ένα μεγάλο γουόκ ή αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Όταν το λάδι ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά (εκτός από τα καρότα) και μία πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο, το ζωμό κοτόπουλο, το πιπέρι καγιέν, το μαύρο πιπέρι και την κανέλα.
  • Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα αυγά μαζί σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
  • Δημιουργούμε μία λακκούβα στη μέση του μείγματος των λαχανικών και προσθέτουμε τα αυγά.
  • Αφήνουμε τα αυγά να μαγειρευτούν ενώ τα ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν τα αυγά είναι σχεδόν μαγειρεμένα, τα ανακατεύουμε με τα λαχανικά και το κοτόπουλο.
  • Προσθέτουμε το τεμαχισμένο ψωμί και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατεύουμε έως ότου το τεμαχισμένο ψωμί επικαλυφθεί πλήρως με όλα τα μπαχαρικά και τη σάλτσα.

Αυτό θα διαρκέσει περίπου 5 λεπτά.

Κρασί της επιλογής μας γι αυτή τη συνταγή.

PINOT-NERO-2018-ELENA-WALCH

Το Ιταλικό Pinot Noir!
Elena Walch

Αν ψάχνεις ένα κόκκινο κρασί για ψάρι ή ακόμα και για να συνδυάσεις ένα εμπνευσμένο street food, μόλις το βρήκες!

Στο ποτήρι είναι απαλό, λαμπερό ρουμπινί.
Μύτη κομψή με τα αρώματα των κόκκινων φρούτων, όπως κεράσι, φράουλα και μαρμελάδα framboise. Πικάντικες νύξεις κανέλας, αστεροειδή γλυκάνισου αλλά και δεντρολίβανου συμπληρώνουν το αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο, προς ελαφρύ, σώμα με αρώματα ζουμερού κερασιού, ώριμης φράουλας, framboise, κανέλλας και πράσινου τσαγιού. Απολαυστικό τελείωμα που διαρκεί!

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΜήπως αισθάνεσαι παρατηρητής της ίδιας σου της ζωής;
Next Article Πως να κερδίσεις μια θέση εργασίας, όταν είσαι πάνω από 50 ετών
George Anastopoulos
  • Website
  • Facebook
  • Instagram

O Γεώργιος Αναστόπουλος είναι καθηγητής μαγειρικής τέχνης σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ τα τελευταία 14 χρόνια. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο κλάδο της εστίασης, έχει διατελέσει Chef σε εστιατόρια και catering. Επίσης ασχολείται με το consulting, δημιουργώντας νέα menu σε εστιατόρια ενώ παράλληλα εκπαιδεύει το προσωπικό δίνοντάς του τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Τα τελευταία δύο χρόνια αρθρογραφεί στο site cookfood.gr.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By George Anastopoulos

Salteñas το εθνικό πιάτο της Βολιβίας

By George Anastopoulos

Leche frita το τυπικό γλυκό της Βόρειας Ισπανίας

By George Anastopoulos

Κις Λορέν, η πιο γνωστή τάρτα του κόσμου

By George Anastopoulos

Mochi, το δημοφιλές Ιαπωνικό επιδόρπιο

By George Anastopoulos

Φαλάφελ, μία ιστορία 1000 χρόνων!!

By George Anastopoulos

Chorrillana, το απόλυτο φαγητό της Χιλής

By George Anastopoulos

Cubanos ένα σάντουιτς κάπου ανάμεσα στην Κούβα και στη Φλόριντα

By Vassilios Canellos

Wine pairing – Προσθέτει αξία σε ένα γεύμα ή το περιορίζει;

By George Anastopoulos

Ένα αστείο ήταν η αφορμή για να γεννηθεί το casados

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
  • Restaurant Captain Job Description

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.