Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Το θρυλικό Zombie Cocktail δια χειρός Donn Beach
zombie-cocktail-donn-beach

Το θρυλικό Zombie Cocktail δια χειρός Donn Beach

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ ΜΠΑΡ 2 Mins Read

Το Zombie cocktail είναι ένα ποτό Tiki φτιαγμένο από χυμούς φρούτων, λικέρ και διάφορα είδη από ρούμι. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 1934, που εφευρέθηκε από τον Donn Beach στο εστιατόριο του στο Χόλιγουντ Don the Beachcomber. Διαδόθηκε στην Ανατολική ακτή των Η.Π.Α. λίγο αργότερα στην Παγκόσμια Έκθεση της Νέας Υόρκης το 1939.

donn beach creator of the Zombie Cocktail

Ο θρύλος υποστηρίζει ότι ο Donn Beach αρχικά επινόησε το Zombie για να βοηθήσει έναν ζαλισμένο πελάτη να καταφέρει να περάσει από μια επαγγελματική συνάντηση. Ο πελάτης επέστρεψε αρκετές μέρες αργότερα για να παραπονεθεί ότι είχε μετατραπεί σε ζόμπι για ολόκληρο το ταξίδι του. Η απαλή, φρουτώδης γεύση του καταφέρνει να κρύψει τον εξαιρετικά υψηλό αλκοολικό βαθμό του περιεχομένου του.

Τα εστιατόρια Don The Beachcomber περιορίζουν τους πελάτες τους σε δύο ζόμπι ανά άτομο λόγω της ικανότητάς τους, να μετατρέπουν τους ανθρώπους σε zombie.

Ο πασίγνωστος Donn Beach (πρώην Ernest Raymond Beaumont Gantt) θεωρείται ο πατέρας των Tiki cocktails τα οποία πρωτοδημιούργησε σε ένα μικρό μπαρ με ναυτικό θέμα, το Don’s Beachcomber Cafe, σε μια μικρή γωνιά στο McCadden Place στο Χόλιγουντ το 1933.

Donn Beach, δημιουργός του Zombie cocktail | Image Credit: atlasobscura.com
Donn Beach, δημιουργός του Zombie cocktail | Image Credit: atlasobscura.com

Σύμφωνα με την αρχική συνταγή, το κοκτέιλ Zombie περιελάμβανε τρία διαφορετικά είδη ρούμι, χυμό lime, falernum, Angostura, Pernod, grenadine και το “Don’s Mix”, έναν συνδυασμό σιροπιού κανέλας και χυμού γκρέιπφρουτ.

Συστατικά

◉ 3/4 φλιτζάνι θρυμματισμένος πάγο

◉ 1 1/2 oz ρούμι από Τζαμάικα

◉ 1 1/2 oz χρυσό ρούμι από το Πουέρτο Ρίκο

◉ 1 oz ρούμι υψηλού αλκοολικού βαθμού

◉ 3/4 oz φρέσκο χυμό lime

◉ 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό γκρέιπφρουτ

◉ 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι κανέλας

Μπορεί να σας αρέσει:  Η ιστορία του dry Martini Cocktail

◉ 1 κουταλάκι του γλυκού Γρεναδίνη

◉ 1/2 oz falernum

◉ 1/2 κουταλάκι του γλυκού Pernod

◉ 1 dash αρωματικά bitters, όπως angostura

◉ 1 κλαδάκι μέντας, για γαρνιτούρα

Τρόπος παρασκευής

▣ Τοποθετήστε όλα τα συστατικά εκτός από παγάκια και κλαδάκι μέντας σε ένα μπλέντερ. Ανακατέψτε ψηλά μέχρι αφρώδες, αλλά όχι χνουδωτό, όχι περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα.

▣ Ρίξτε σε ψηλό, στενό ποτήρι και προσθέστε παγάκια για να γεμίσετε το ποτήρι. Γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι μέντας.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleShow Don’t Tell. Πώς να δείξετε στον πελάτη ότι νοιάζεστε…
Next Article Γιατί ένα ξενοδοχείο πρέπει να έχει αγαστές σχέσεις με τους ανταγωνιστές
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου. Έχει παρακολουθήσει το "Psychology Of Leadership Certificate" μέσω του eCornell - Cornell University. Είναι Director of Food & Beverage και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση και εκπαίδευση επαγγελματικών ομάδων και στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO).Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing.Έχει εργασθεί σε μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες καθώς επίσης και σε ανεξάρτητες επισιτιστικές επιχειρήσεις. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του Diploma in Food & Beverage Management του IST College.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

3 Mins Read

Απλοί τρόποι ελέγχου αποθεμάτων σε μικρές επιχειρήσεις Bar

6 Mins Read

Βήματα και στάδια στην επαγγελματική εξέλιξη του Bar

5 Mins Read

Πως να μην σε βλάψει η δουλειά του Bartender

3 Mins Read

Tiki Cocktails με άρωμα Πολυνησίας

2 Mins Read

Mai Tai original από τον Trader Vic

2 Mins Read

Tequila Seltzer, το καλοκαιρινό έπος

3 Mins Read

Ρούμι – Μια πρόποση στο πνεύμα της Καραϊβικής

3 Mins Read

Single Malt Whisky – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

3 Mins Read

IPA και APA Ποια η διαφορά ανάμεσα τους;

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
  • Η γλώσσα του σώματος στο τραπέζι
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.