Το Zombie cocktail είναι ένα ποτό Tiki φτιαγμένο από χυμούς φρούτων, λικέρ και διάφορα είδη από ρούμι. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 1934, που εφευρέθηκε από τον Donn Beach στο εστιατόριο του στο Χόλιγουντ Don the Beachcomber. Διαδόθηκε στην Ανατολική ακτή των Η.Π.Α. λίγο αργότερα στην Παγκόσμια Έκθεση της Νέας Υόρκης το 1939.
Ο θρύλος υποστηρίζει ότι ο Donn Beach αρχικά επινόησε το Zombie για να βοηθήσει έναν ζαλισμένο πελάτη να καταφέρει να περάσει από μια επαγγελματική συνάντηση. Ο πελάτης επέστρεψε αρκετές μέρες αργότερα για να παραπονεθεί ότι είχε μετατραπεί σε ζόμπι για ολόκληρο το ταξίδι του. Η απαλή, φρουτώδης γεύση του καταφέρνει να κρύψει τον εξαιρετικά υψηλό αλκοολικό βαθμό του περιεχομένου του.
Τα εστιατόρια Don The Beachcomber περιορίζουν τους πελάτες τους σε δύο ζόμπι ανά άτομο λόγω της ικανότητάς τους, να μετατρέπουν τους ανθρώπους σε zombie.
Ο πασίγνωστος Donn Beach (πρώην Ernest Raymond Beaumont Gantt) θεωρείται ο πατέρας των Tiki cocktails τα οποία πρωτοδημιούργησε σε ένα μικρό μπαρ με ναυτικό θέμα, το Don’s Beachcomber Cafe, σε μια μικρή γωνιά στο McCadden Place στο Χόλιγουντ το 1933.

Σύμφωνα με την αρχική συνταγή, το κοκτέιλ Zombie περιελάμβανε τρία διαφορετικά είδη ρούμι, χυμό lime, falernum, Angostura, Pernod, grenadine και το “Don’s Mix”, έναν συνδυασμό σιροπιού κανέλας και χυμού γκρέιπφρουτ.
Συστατικά
◉ 3/4 φλιτζάνι θρυμματισμένος πάγο
◉ 1 1/2 oz ρούμι από Τζαμάικα
◉ 1 1/2 oz χρυσό ρούμι από το Πουέρτο Ρίκο
◉ 1 oz ρούμι υψηλού αλκοολικού βαθμού
◉ 3/4 oz φρέσκο χυμό lime
◉ 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό γκρέιπφρουτ
◉ 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι κανέλας
◉ 1 κουταλάκι του γλυκού Γρεναδίνη
◉ 1/2 oz falernum
◉ 1/2 κουταλάκι του γλυκού Pernod
◉ 1 dash αρωματικά bitters, όπως angostura
◉ 1 κλαδάκι μέντας, για γαρνιτούρα
Τρόπος παρασκευής
▣ Τοποθετήστε όλα τα συστατικά εκτός από παγάκια και κλαδάκι μέντας σε ένα μπλέντερ. Ανακατέψτε ψηλά μέχρι αφρώδες, αλλά όχι χνουδωτό, όχι περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα.
▣ Ρίξτε σε ψηλό, στενό ποτήρι και προσθέστε παγάκια για να γεμίσετε το ποτήρι. Γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι μέντας.