• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Το θρυλικό Zombie Cocktail δια χειρός Donn Beach
zombie-cocktail-donn-beach

Το θρυλικό Zombie Cocktail δια χειρός Donn Beach

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ

Το Zombie cocktail είναι ένα ποτό Tiki φτιαγμένο από χυμούς φρούτων, λικέρ και διάφορα είδη από ρούμι. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 1934, που εφευρέθηκε από τον Donn Beach στο εστιατόριο του στο Χόλιγουντ Don the Beachcomber. Διαδόθηκε στην Ανατολική ακτή των Η.Π.Α. λίγο αργότερα στην Παγκόσμια Έκθεση της Νέας Υόρκης το 1939.

donn beach creator of the Zombie Cocktail

Ο θρύλος υποστηρίζει ότι ο Donn Beach αρχικά επινόησε το Zombie για να βοηθήσει έναν ζαλισμένο πελάτη να καταφέρει να περάσει από μια επαγγελματική συνάντηση. Ο πελάτης επέστρεψε αρκετές μέρες αργότερα για να παραπονεθεί ότι είχε μετατραπεί σε ζόμπι για ολόκληρο το ταξίδι του. Η απαλή, φρουτώδης γεύση του καταφέρνει να κρύψει τον εξαιρετικά υψηλό αλκοολικό βαθμό του περιεχομένου του.

Τα εστιατόρια Don The Beachcomber περιορίζουν τους πελάτες τους σε δύο ζόμπι ανά άτομο λόγω της ικανότητάς τους, να μετατρέπουν τους ανθρώπους σε zombie.

Ο πασίγνωστος Donn Beach (πρώην Ernest Raymond Beaumont Gantt) θεωρείται ο πατέρας των Tiki cocktails τα οποία πρωτοδημιούργησε σε ένα μικρό μπαρ με ναυτικό θέμα, το Don’s Beachcomber Cafe, σε μια μικρή γωνιά στο McCadden Place στο Χόλιγουντ το 1933.

Donn Beach, δημιουργός του Zombie cocktail | Image Credit: atlasobscura.com
Donn Beach, δημιουργός του Zombie cocktail | Image Credit: atlasobscura.com

Σύμφωνα με την αρχική συνταγή, το κοκτέιλ Zombie περιελάμβανε τρία διαφορετικά είδη ρούμι, χυμό lime, falernum, Angostura, Pernod, grenadine και το “Don’s Mix”, έναν συνδυασμό σιροπιού κανέλας και χυμού γκρέιπφρουτ.

Συστατικά

◉ 3/4 φλιτζάνι θρυμματισμένος πάγο

◉ 1 1/2 oz ρούμι από Τζαμάικα

◉ 1 1/2 oz χρυσό ρούμι από το Πουέρτο Ρίκο

◉ 1 oz ρούμι υψηλού αλκοολικού βαθμού

◉ 3/4 oz φρέσκο χυμό lime

◉ 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό γκρέιπφρουτ

◉ 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι κανέλας

◉ 1 κουταλάκι του γλυκού Γρεναδίνη

◉ 1/2 oz falernum

◉ 1/2 κουταλάκι του γλυκού Pernod

◉ 1 dash αρωματικά bitters, όπως angostura

◉ 1 κλαδάκι μέντας, για γαρνιτούρα

Τρόπος παρασκευής

▣ Τοποθετήστε όλα τα συστατικά εκτός από παγάκια και κλαδάκι μέντας σε ένα μπλέντερ. Ανακατέψτε ψηλά μέχρι αφρώδες, αλλά όχι χνουδωτό, όχι περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα.

▣ Ρίξτε σε ψηλό, στενό ποτήρι και προσθέστε παγάκια για να γεμίσετε το ποτήρι. Γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι μέντας.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleShow Don’t Tell. Πώς να δείξετε στον πελάτη ότι νοιάζεστε…
Next Article Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου και του Schweizerische Hotelfachschule Luzern. Κατέχει τίτλο σπουδών "Psychology of Leadership" από το Cornell University. Είναι στέλεχος στον κλάδο του F&B και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση ομάδων, στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO). Έχει εργασθεί σε μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες καθώς επίσης και σε ανεξάρτητες επισιτιστικές επιχειρήσεις. Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του F&B Management Diploma του IST College. Εργάζεται στο La Marquise Luxury Resort Complex στη Ρόδο ως Director of Food & Beverage.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By Vassilios Canellos

Daiquiri – Το ποτό των ορυχείων της Κούβας

By Vassilios Canellos

Singapore Sling – το αυθεντικό

By Vassilios Canellos

Bellini – Πως δημιουργήθηκε;

By John Protopapadakis

Angostura – Το ιδιότυπο branding που την ξεχώρισε

By Vassilios Canellos

Τρόποι που βοηθούν τον έλεγχο του κόστους στο bar

By Panagiotis Stathoulis

Μαυροδάφνη – Η πιο μαύρη ρομαντική ιστορία

By Panagiotis Stathoulis

Ταξιδεύοντας στον κόσμο με κλασσικά cocktails

By Greg Michopoulos

4 από τα πιο πιο αγαπημένα κλασσικά cocktail

By Panagiotis Stathoulis

Οι αλήθειες της πράσινης νεράιδας και τα ψέματα της μπλε αγαύης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Ιστοσελίδα Ξενοδοχείου Πως πρέπει να είναι;
  • Γιατί οι πελάτες γίνονται συχνά παράλογοι
  • Private dining – Τι είναι;
  • Πως να μειώσω το άγχος;
  • Η δέσμευση των εργαζομένων επηρεάζει την εταιρεία

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Ιστοσελίδα Ξενοδοχείου Πως πρέπει να είναι;
  • Γιατί οι πελάτες γίνονται συχνά παράλογοι
  • Private dining – Τι είναι;
  • Πως να μειώσω το άγχος;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.