Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Wine Pairing με λευκό κρασί
Wine Pairing

Wine Pairing με λευκό κρασί

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos WINE PAIRING ΚΡΑΣΙ 3 Mins Read

Wine Pairing με λευκό κρασί, ποια φαγητά ταιριάζουν με την κάθε ποικιλία; Η ικανότητα ενός σερβιτόρου να κάνει προτάσεις wine pairing είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της γαστρονομικής εμπειρίας των πελατών.

Ένα επιτυχημένο ταίριασμα κρασιού με το φαγητό μπορεί να αναδείξει τις γεύσεις και τα αρώματα τόσο του πιάτου όσο και του κρασιού, δημιουργώντας μια αρμονία που ικανοποιεί τον ουρανίσκο. Επιπλέον, δείχνει επαγγελματισμό και γνώση, εμπνέοντας εμπιστοσύνη στους πελάτες και συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας.

Wine Pairing με Ελληνικές ποικιλίες κρασιού
Θα δούμε γηγενείς Ελληνικές ποικιλίες ή άλλες με ξένη καταγωγή που φύονται όμως και ευδοκιμούν στην Ελλάδα

Ασύρτικο
Φρέσκα θαλασσινά (π.χ. στρείδια), Ψητός σολομός, Χταπόδι σχάρας, Σαλάτα με εσπεριδοειδή και φέτα, Κοτόπουλο λεμονάτο

Μαλαγουζιά
Γαρίδες με σκόρδο, Ριζότο με κολοκύθα, Κατσικίσιο τυρί, Σαλάτες με πράσινα λαχανικά, Ψάρι ψητό,

Ροδίτης
Γαύρος μαρινάτος, Μύδια αχνιστά, Πράσινη σαλάτα με μήλο, Λαχανόρυζο, Φιλέτο γλώσσας

Σαββατιανό
Τυρόπιτα, Κολοκυθοκεφτέδες, Σουβλάκι κοτόπουλο, Τραχανάς ξινός, Σαρδέλες ψητές

Βιδιανό
Λευκό κρέας με λευκή σάλτσα, Σουπιές με σπανάκι, Χωριάτικη σαλάτα, Γεμιστά, Ριζότο με θαλασσινά

Μοσχάτο Αλεξανδρείας
Φρουτοσαλάτες, Ελαφριά επιδόρπια με εσπεριδοειδή, Ψητός μπακαλιάρος, Κεφτεδάκια με δυόσμο, Λουκουμάδες

Θραψαθήρι
Γαρίδες σαγανάκι, Ψητό χοιρινό με μυρωδικά, Ρεβιθάδα, Φάβα, Σπαγγέτι με λαχανικά

Μοσχοφίλερο
Σούσι, Καραβίδες με λεμονάτη σάλτσα, Κατσικίσιο τυρί, Πίτες με μυρωδικά, Ασιατικά πιάτα με τζίντζερ

Πλυτό
Τσιπούρα σχάρας, Χοιρινό πρασοσέλινο, Ντολμαδάκια, Σαλάτα με κινόα, Γιουβέτσι με γαρίδες

Δαφνί
Κατσικάκι στο φούρνο, Ψάρι πλακί, Αγκινάρες α λα πολίτα, Μπουρέκια, Σαγανάκι τυρί

Ρομπόλα
Ψάρια, ριζότο θαλασσινών, λεμονάτα πιάτα.

Wine Pairing με Ξένες ποικιλίες

Chardonnay (Γαλλία)
Αστακός βραστός, Ριζότο με μανιτάρια, Ψητό κοτόπουλο, Σπαγγέτι καρμπονάρα, Τυριά όπως brie

Μπορεί να σας αρέσει:  Ναυάγιο Περιστέρας - Το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο

Sauvignon Blanc (Γαλλία/Νέα Ζηλανδία)
Κατσικίσιο τυρί, Σαλάτα Caesar, Σούσι, Σπαράγγια με βούτυρο, Χτένια

Riesling (Γερμανία)
Πικάντικα ασιατικά πιάτα, Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα, Πατάτες au gratin, Στρείδια Rockefeller, Φρούτα

Pinot Grigio (Ιταλία)
Λαβράκι με λεμόνι, Κρέπες με μανιτάρια, Σαλάτες με ρόκα και παρμεζάνα, Αντζούγιες, Μοτσαρέλα καπρέζε,

Chenin Blanc (Νότια Αφρική)
Κοτόπουλο με μέλι και λεμόνι, Ψητά λαχανικά, Καραμελωμένα κρεμμύδια, Φρουτοσαλάτα με μάνγκο, Σούπα κολοκύθας

Gewürztraminer (Γερμανία)
Πιάτα με κάρυ, Πάπια με πορτοκάλι, Τυριά όπως muenster, Φρουτένια επιδόρπια, Κανταΐφι

Albarino (Ισπανία)
Παέγια θαλασσινών, Τάπας με γαρίδες
Ψάρια τηγανητά, Γκαζπάτσο, Χταπόδι σχάρας

Vermentino (Ιταλία)
Σαρδέλες, Ριζότο με γαρίδες, Ψητές πιπεριές, Πίτσα μαρινάρα, Σπαγγέτι με θαλασσινά

Grüner Veltliner (Αυστρία)
Σνίτσελ, Σαλάτα πατάτας, Ψάρι τηγανητό, Φαγητά με ελαφριά σάλτσα εσπεριδοειδών, Σούπα μανιταριών

Fiano (Ιταλία)
Ριζότο με λεμόνι, Χοιρινό ψητό, Ψητά καλαμάρια, Μοτσαρέλα di Bufala, Πολέντα με παρμεζάνα

Οι σωστές προτάσεις για Wine Pairing με λευκό κρασί μπορούν να ενισχύσουν τις πωλήσεις και να αυξήσουν την ικανοποίηση των επισκεπτών, καθιστώντας το wine pairing απαραίτητη δεξιότητα για έναν επιτυχημένο επαγγελματία στον χώρο της εστίασης, άσχετα αν δεν είναι Sommelier.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΠοια είναι η σχέση σου με τον εαυτό σου και την εικόνα σου;
Next Article Ανάπτυξη δυνατοτήτων του προσωπικού
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου. Έχει παρακολουθήσει το "Psychology Of Leadership" μέσω του eCornell - Cornell University. Διαθέτει ακαδημαϊκό τίτλο στο Food & Beverage Management αλλά και στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing. Είναι Director of Food & Beverage και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση και εκπαίδευση επαγγελματικών ομάδων, στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων HACCP & ISO. Έχει συμμετάσχει στην ομάδα εισηγητών του Diploma in Food & Beverage Management του IST College. Έχει εργασθεί και συνεχίζει να εργάζεται σε μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

4 Mins Read

Wine pairing – Τέχνη ή περιορισμός

3 Mins Read

Pasta alla pescatora, ένα κλασικό ιταλικό πιάτο θαλασσινών

8 Mins Read

Ελληνικά επιδόρπια κρασιά που οφείλετε να δοκιμάσετε

3 Mins Read

Ζουμερό πεντανόστιμο burger που δένει το παλιό με το καινούργιο

3 Mins Read

Ερυθρή Οινοποίηση

3 Mins Read

Λευκή οινοποίηση

20 Mins Read

10 Ελληνικές ποικιλίες κρασιού που πρέπει να γνωρίζεις

6 Mins Read

Τι να μην κάνεις στην κάρτα των κρασιών

4 Mins Read

Τεχνικές πωλήσεων κρασιού για σερβιτόρους

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Λάθη των σερβιτόρων, τα 11 πιο συνηθισμένα από αυτά.
  • Επικίνδυνα συστατικά στα ποτά – Μήπως τα περιέχει το αγαπημένο σου;
  • Συμβουλές για να γίνεις ακόμα καλύτερος σερβιτόρος.
  • Wine pairing – Τέχνη ή περιορισμός
  • Customer service Ο δεκάλογος των λαθών
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Λάθη των σερβιτόρων, τα 11 πιο συνηθισμένα από αυτά.
  • Επικίνδυνα συστατικά στα ποτά – Μήπως τα περιέχει το αγαπημένο σου;
  • Συμβουλές για να γίνεις ακόμα καλύτερος σερβιτόρος.
  • Wine pairing – Τέχνη ή περιορισμός
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.