Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Ναυάγιο Περιστέρας – Το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο
Ναυάγιο Περιστέρας

Ναυάγιο Περιστέρας – Το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο

Hellenic Hotels TeamBy Hellenic Hotels Team ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΚΡΑΣΙ 2 Mins Read

Το ναυάγιο της Περιστέρας είναι στο κοντινότερο νησάκι στην Αλόννησο. Ακατοίκητο, το χρησιμοποιούν βοσκοί για τα κατσίκια τους, ξεχωρίζει για τις πολλές παραλίες του και το μισοβυθισμένο του ναυάγιο στην περιοχή Καλαμάκι.

Τα τουριστικά σκάφη επισκέπτονται κυρίως τον κόλπο με ένα σύγχρονο ναυάγιο της φορτηγίδας ‘Αλόννησος’ η οποία κάποτε μετέφερε τις προμήθειες της Αλοννήσου και σήμερα βρίσκεται μισοβυθισμένη στην ακτή.

Στο στενό μεταξύ Αλοννήσου – Περιστέρας, βρέθηκε το σημαντικότερο ναυάγιο των κλασσικών χρόνων, μιας εμπορικής φορτηγίδας με περισσότερους από 4.000 οινο-αμφορείς.

Ο επισκέψιμος υποβρύχιος αρχαιολογικός χώρος στη θάλασσα ανοιχτά του νησιού της Αλοννήσου, το Ναυάγιο Περιστέρα, έχει ανοίξει για το κοινό από τον Ιούνιο του 2021

Ναυάγιο Περιστέρας
Ο επισκέψιμος υποβρύχιος αρχαιολογικός χώρος στη θάλασσα ανοιχτά του νησιού της Αλοννήσου, στο Ναυάγιο Περιστέρας

Το ναυάγιο της Περιστέρας βρίσκεται σε βάθος από 22 έως 33 μέτρα και θεωρείται ως το μεγαλύτερο ναυάγιο της Κλασικής Περιόδου και το πιο σημαντικό αρχαίο ναυάγιο στον κόσμο. Κατά πάσα πιθανότητα, το πλοίο ήταν Αθηναϊκό έμπορικό, φορτωμένο με 4.000 αμφορείς και είχε διαστάσεις περίπου 25 μέτρα μήκος και 10 μέτρα πλάτος, ενώ βυθίστηκε το 425-400 π.Χ.

Όσον αφορά τις προοπτικές της επόμενης ημέρας, σχετικά με τον κατάδυτικό τουρισμό στο νησί, ο δήμαρχος Αλοννήσου έθεσε ως κορυφαία προτεραιότητα την ανάγκη αξιοποίησης και λειτουργίας των άλλων έξι ναυαγίων της Αλοννήσου και πιθανώς ορισμένων πρόσθετων που δεν έχουν ακόμη διερευνηθεί.

Σε αυτό το μοναδικό καταδυτικό περιβάλλον, οι δύτες θα μπορούν να δουν μια σειρά ναυαγίων σε ένα πλήρες πρόγραμμα επτά έως δέκα ημερών που είναι εφάμιλλο άλλων σπουδαίων προορισμών στον κόσμο.

Ο στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία του πρώτου υποβρύχιου αρχαιολογικού πάρκου στην Ελλάδα, το οποίο θα βρίσκεται στο μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο στην Ευρώπη, – δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΤρία πράγματα που θέλουν οι πελάτες
Next Article Προσέλκυση προσωπικού – η μεγάλη πρόκληση
Hellenic Hotels Team
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Το Hellenic Hotels είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που συγκεντρώνει τα καλύτερα άρθρα στον τομέα του τουρισμού. Η ομάδα μας ψάχνει στο διαδίκτυο και μοιράζεται θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα τους αναγνώστες. Επιλέγουμε ιστορίες με αυθεντικότητα και πάθος. Πιστεύουμε στην καλή θέληση πιστεύουμε στους καλούς ανθρώπους και μοιραζόμαστε τις ιστορίες τους, προκειμένου η φωνή τους, να ταξιδέψει ακόμα παραπέρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

8 Mins Read

Ελληνικά επιδόρπια κρασιά που οφείλετε να δοκιμάσετε

2 Mins Read

Charles Schwab. Πώς εκτόξευσε την παραγωγικότητα του προσωπικού του;

3 Mins Read

Wine Pairing με λευκό κρασί

3 Mins Read

Ερυθρή Οινοποίηση

3 Mins Read

Λευκή οινοποίηση

20 Mins Read

10 Ελληνικές ποικιλίες κρασιού που πρέπει να γνωρίζεις

6 Mins Read

Τι να μην κάνεις στην κάρτα των κρασιών

4 Mins Read

Τεχνικές πωλήσεων κρασιού για σερβιτόρους

5 Mins Read

Sangria όλα όσα θα ήθελες να ξέρεις για αυτή.

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
  • Η γλώσσα του σώματος στο τραπέζι
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.