Το Singapore Sling, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1915 από τον μπάρμαν του Raffles, Ngiam Tong Boon. Είναι ένα κοκτέιλ με βάση το τζιν, αλλά περιέχει επίσης χυμό ανανά, χυμό λάιμ, triple sec και Bénédictine. Την όμορφη ροζ απόχρωση τη δίνει η γρεναδίνη και το cherry brandy. Ο μπάρμαν Ngiam επέλεξε επίτηδες να δώσει στο κοκτέιλ αυτό το ροζ χρώμα.
Μετά το γύρισμα του αιώνα στην αποικιακή Σιγκαπούρη, το Raffles ήταν ο τόπος συγκέντρωσης της κοινότητας – και το Long Bar ήταν must για την περίοδο εκείνη. Ήταν σύνηθες να βλέπουμε κυρίους να πίνουν τζιν ή ουίσκι. Δυστυχώς για τις κυρίες, η εθιμοτυπία υπαγόρευε ότι δεν μπορούσαν να καταναλώνουν αλκοόλ δημόσια. Έτσι, για χάρη της σεμνότητας, το τσάι και οι χυμοί φρούτων ήταν τα ποτά της επιλογής τους.
Πάντα διορατικός, ο Ngiam είδε έτσι μια θέση στην αγορά και αποφάσισε να δημιουργήσει ένα κοκτέιλ που μοιάζει με απλό χυμό φρούτων, αλλά στην πραγματικότητα είναι εμποτισμένο με τζιν και λικέρ.
Ο έξυπνος μπάρμαν έκανε το ποτό ροζ – κόκκινο για να του δώσει μια γυναικεία αίσθηση, που μαζί με τη χρήση καθαρού αλκοόλ, έκανε τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι ήταν ένα κοινωνικά αποδεκτό ποτό για τις γυναίκες. Έτσι, γεννήθηκε το Singapore Sling. Περιττό να πούμε ότι έγινε αμέσως επιτυχία.
Πως να φτιάξετε το ιστορικό cocktail του Ngiam;
Χτυπήστε όλα τα συστατικά σε ένα shaker με πάγο και σουρώστε σε ποτήρι γεμισμένο με πάγο.
30 ml Gin
15 ml Cherry brandy liqueur
7.5 ml Bénédictine D.O.M. liqueur
7.5 ml Triple sec liqueur
120 ml Χυμός ανανά
15 ml Χυμός από lime
2.5 ml Γρεναδίνη
1 dash Angostura ή άλλο αρωματικό Bitter