Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Το Pique macho αντηχεί στην κοιλάδα της πόλης Cochabamba
pique-macho

Το Pique macho αντηχεί στην κοιλάδα της πόλης Cochabamba

George AnastopoulosBy George Anastopoulos WINE PAIRING ΣΥΝΤΑΓΕΣ 4 Mins Read

Στα βουνά των Άνδεων, στην κοιλάδα της πόλης Cochabamba δημιουργήθηκε ένα πιάτο μόνο για ‘’άντρες’’. Το όνομα του πιάτου, Pique macho, αναφέρεται στο μέγεθός του και την υποτιθέμενη αρρενωπότητα αυτού που θα καταφέρει να το φάει όλο μόνος του.

Το Pique macho είναι ένα πλούσιο και πικάντικο πιάτο που συνεχώς σε προκαλεί. Το “Pique Macho” ή “Pique a lo Macho” δημιουργήθηκε το 1974 από τον κ. Honorato Quinones και τη σύζυγό του, Evangelina Gomez Quinones, ιδιοκτήτες του “Restaurante Miraflores” στη Cochabamba της Βολιβίας.

Ο τοπικός θρύλος του Pique a lo Macho λέει πως μια ομάδα μεθυσμένων, πεινασμένων εργαζόμενων πήγε αργά το βράδυ σε ένα εστιατόριο για να φάει. Ο ιδιοκτήτης έκλεινε και δεν είχε τίποτα να τους δώσει. Οι πελάτες δεν έφευγαν και επέμεναν να τους δώσει κάτι να φάνε, λέγοντας του πως θα έτρωγαν οτιδήποτε τους έδινε.

preppique

Ο ιδιοκτήτης μη μπορώντας να τους αποφύγει συνδυάζει κρέας, πατάτες και καυτερές πιπεριές. Φτιάχνει κάτι πολύ πικάντικο για να τους βοηθήσει με τη μέθη τους.

Τους το σερβίρει λέγοντάς τους “Piquen” si son “machos”, φάτε αν νομίζετε ότι είστε αρκετά άντρες. Έτσι πήρε το όνομα του Pique Macho.

Από τότε το συγκεκριμένο πιάτο έγινε το αγαπημένο της πόλης Cochabamba και όχι μόνο.

Σύμφωνα με μια έρευνα, το pique macho είναι το αγαπημένο πιάτο για το ένα τρίτο των Βολιβιανών. Η απλότητα της εκτέλεσης, η ποικιλία των καρυκευμάτων και η γεύση του, είναι ο νικητήριος συνδυασμός ενός πιάτου που υιοθετείται από ένα ολόκληρο έθνος.

Μία έκρηξη αμύλου και πρωτεϊνών με πρωταγωνιστές ζουμερά κομμάτια βόειου κρέατος, λουκάνικα, πατάτες τηγανητές και πολλά βραστά αυγά είναι κάποια από τα υλικά που συνθέτουν αυτό το πλούσιο πιάτο.

Μπορεί να σας αρέσει:  Φαλάφελ, μία ιστορία 1000 χρόνων!!

friesoverfire

Τα κρεμμύδια μαζί με τις καυτερές πιπεριές, τις ντομάτες, τη μουστάρδα, το κέτσαπ και τη μαγιονέζα, έρχονται και ολοκληρώνουν αυτή τη γευστική υπερβολή.

Αν φτιαχτεί και σερβιριστεί σωστά, οι χυμοί του βόειου κρέατος εμποτίζουν τις πατάτες και τις πιπεριές σε ένα χυμώδες λουτρό γεύσεων.

Εστιατόρια, αγορές, πλανόδιοι πωλητές και catering σερβίρουν pique macho όλες τις ώρες της ημέρας, ακόμη και μέχρι το τέλος της νύχτας. Είναι ένα κλασικό σνακ για μετά τα μεσάνυχτα, που καλό είναι να το μοιραστείτε με τους φίλους σας και ας μην τους αποδείξετε πόσο ‘’macho’’ είστε!!

Υλικά

◉ 1 kg κόντρα μόσχου
◉ 4 τεμ. Λουκάνικο Φρανκφούρτης
◉ 1 σκελίδα σκόρδο
◉ 6 πατάτες
◉ 2 ντομάτες
◉ 70ml ελαιόλαδο
◉ 1 πιπεριά κόκκινη
◉ 1 πιπεριά πράσινη καυτερή (jalapeno)
◉ 1 κρεμμύδι ξερό
◉ 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
◉ 120ml μπύρα
◉ μαύρο πιπέρι
◉ αλάτι
◉ κύμινο
◉ κέτσαπ
◉ μαγιονέζα

Μέθοδος παρασκευής

▣ Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε για τηγάνι.
▣ Κόβουμε τα λουκάνικα σε διαγώνιες φέτες και τα σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
▣ Στη συνέχεια, τα αφαιρούμε από το τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας το οποίο πρώτα το έχουμε κόψει σε κύβους. Κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος προσθέτουμε το σκόρδο και καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι μαύρο και λίγο κύμινο.
▣ Βάζουμε πάλι τα λουκάνικα στο τηγάνι και σβήνουμε με τη μπύρα. Αφήνουμε 4 λεπτά ώστε να δημιουργηθεί μία σάλτσα από τους χυμούς του κρέατος. Στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά.
▣ Κόβουμε τις ντομάτες σε μεγάλες φέτες, τις πιπεριές ζουλιέν και το κρεμμύδι εμινσέ. Τα βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε αλάτι και τα μαρινάρουμε με ελαιόλαδο και ξύδι.
▣ Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες.

Μπορεί να σας αρέσει:  Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση

Για το σερβίρισμα

▣ Σε ένα πιάτο βάζουμε τις τηγανιτές πατάτες. Προσθέτουμε από πάνω το κρέας μαζί με το λουκάνικο. Περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα που έχει δημιουργηθεί και τοποθετούμε στη συνέχεια τα μαριναρισμένα λαχανικά.
▣ Γαρνίρουμε με αυγά βραστά και πιπεριές jalapeno. Το συνοδεύουμε με κέτσαπ και μαγιονέζα.

Κρασί της επιλογής μας γι αυτή τη συνταγή.

corryphee-gewurztraminer-rira

Τα Gewürztraminer και Riesling, ήταν ανέκαθεν η επιλογή για τα spicy-καυτερά πιάτα και υπάρχει σοβαρός λόγος. Και τα δύο έχουν το σώμα και την οξύτητα για να κόψουν την κάψα, τη γλύκα (ή την ψευδαίσθηση γλύκας) και η τέλεια γεύση τους δένει με αυτές του φαγητού. Το τζίντζερ, το μαύρο πιπέρι και το σανδαλόξυλο ταιριάζουν φυσικά με την σπιρτάδα του Gewürztraminer, ενώ το γαρύφαλλο, τα τσίλι κι ο κορίανδρος παίζουν ευχάριστα με τις ροδακινένιες και βερικοκένιες νότες του Riesling.

Coryphée 2018 – Gewürztraminer
Αμπελώνες Rira

Πρασινοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι. Φινετσάτα αρώματα αχλαδιού, κομπόστας ροδάκινου, περγαμόντου και λίτσι συναντούν το λευκο τριαντάφυλλο, τη ζύμη και το σιρόπι ζάχαρης σε ένα λεπτεπίλεπτο και όμορφα ισορροπημένο μπουκέτο.

Γεμάτο στόμα, με βουτυρένια υφή και ισορροπημένη οξύτητα. Ροδάκινο, κίτρο και μέλι κυριαρχούν και καταλήγουν στην όμορφη και ελαφρώς πικάντικη μακράς διάρκειας επίγευση.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleOpaque pricing. Πώς ορισμένα ξενοδοχεία γεμίζουν τα αδιάθετα δωμάτιά τους
Next Article Η μαγεία της αναγνώρισης στην εξυπηρέτηση του πελάτη
George Anastopoulos
  • Website
  • Facebook
  • Instagram

O Γεώργιος Αναστόπουλος είναι καθηγητής μαγειρικής τέχνης σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ τα τελευταία 14 χρόνια. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο κλάδο της εστίασης, έχει διατελέσει Chef σε εστιατόρια και catering. Επίσης ασχολείται με το consulting, δημιουργώντας νέα menu σε εστιατόρια ενώ παράλληλα εκπαιδεύει το προσωπικό δίνοντάς του τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Τα τελευταία δύο χρόνια αρθρογραφεί στο site cookfood.gr.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

3 Mins Read

Tαξίδι από την Ιταλία στην Αμερική με οδηγό τα ζυμαρικά alfredo

3 Mins Read

Ζουμερό πεντανόστιμο burger που δένει το παλιό με το καινούργιο

3 Mins Read

Wine Pairing με λευκό κρασί

4 Mins Read

Risotto à la Milanese, ένα πιάτο με καταγωγή από το Μιλάνο

3 Mins Read

Cebularz Lubelski, ένα τέλειο Πολωνικό σνακ

4 Mins Read

Τάκος το διάσημο μεξικάνικο φαγητό

4 Mins Read

Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση

5 Mins Read

Salteñas το εθνικό πιάτο της Βολιβίας

3 Mins Read

Leche frita το τυπικό γλυκό της Βόρειας Ισπανίας

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Fish and Chips please! Οι Βρετανοί τουρίστες απαιτούν Αγγλική κουζίνα.
  • Είναι ώρα να κάνεις το personal rebranding σου
  • Πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώνει ένας μάνατζερ/ιδιοκτήτης στους πελάτες;
  • Η ομαδική εργασία χτίζεται δεν γεννιέται
  • Ηγεσία και παρακαταθήκη, εσείς για τι θέλετε να σας θυμούνται
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Fish and Chips please! Οι Βρετανοί τουρίστες απαιτούν Αγγλική κουζίνα.
  • Είναι ώρα να κάνεις το personal rebranding σου
  • Πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώνει ένας μάνατζερ/ιδιοκτήτης στους πελάτες;
  • Η ομαδική εργασία χτίζεται δεν γεννιέται
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.