• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter LinkedIn
Facebook Twitter Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Το Moscow Mule γεννήθηκε μέσα από τα οικονομικά προβλήματα τριών ανθρώπων
11_22_Moscow_Mule_HERO_GettyImages_1151241376_1920x1280

Το Moscow Mule γεννήθηκε μέσα από τα οικονομικά προβλήματα τριών ανθρώπων

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ

Λένε οτι μερικές φορές μια κρίση δημιουργεί την ευκαιρία. Ενδεχομένως να έχουν και δίκιο διότι δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα από μια κατάσταση καθόλου ευοίωνη κάποιοι άνθρωποι έκαναν το μεγάλο τους βήμα. Μια τέτοια κατάσταση συνδέει τρεις ανθρώπους με τη δημιουργία ενός παγκόσμια γνωστού κοκτέιλ. Το Moscow Mule γεννήθηκε! Ακούστε λοιπόν πως έγινε αυτό.

Ο Τζον Μάρτιν είχε αγοράσει το αποστακτήριο της Smirnoff Vodka τη δεκαετία του 1930 αλλά ενώ είχε κάποιες εμπορικές επιτυχίες στο παρελθόν με επιτυχημένα προϊόντα, δεν στάθηκε τόσο τυχερός με τη βότκα.Οι Αμερικανοί, δυστυχώς, δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον για τη βότκα. Η μπύρα και το ουίσκι κυριαρχούσαν στην Αμερική εκείνη την εποχή.

Ο Τζακ Μόργκαν ήταν ο ιδιοκτήτης του bar Cock ‘n’ Bull ο οποίος εισήγαγε στην Αμερική τη δική του μπύρα με τζίντζερ.

Οι δύο άντρες ήταν ήδη καλοί φίλοι και συναντήθηκαν στην παμπ του Morgan για να πνίξουν τους καημούς τους στο ποτό. Καθώς το ντουέτο θρηνούσε τις χάλια πωλήσεις του, μπήκε στο σχήμα από το πουθενά ή Sophie.

Tο τρίο πέρασε πολλές ώρες σκεπτόμενο ένα ποτό που θα ένωνε την αφρώδη φύση της τζίντζερ μπύρας, τη σιδερένια γροθιά της βότκας και τις ισοθερμικές ιδιότητες του χαλκού για να δημιουργήσουν ένα υπέροχο κοκτέιλ. Μετά από μια σειρά προκαταρκτικών δοκιμών και μερικών αποτυχημένων παρασκευασμάτων, βρήκαν μια συνταγή για ένα κοκτέιλ που θα έλυνε όλα τα προβλήματά τους.

Το Moscow Mule γεννήθηκε εκείνη την ημέρα το 1941. Ο τέλειος συνδυασμός βότκας και μπίρας τζίντζερ, που σερβίρεται σε μια συμπαγή χάλκινη κούπα που θα κρατούσε το ποτό κρύο και θα ενίσχυε τη γεύση και το άρωμά του είχε αποκτήσει μια θέση στην ιστορία.

Σερβίρεται σε: Χάλκινη κούπα

Γαρνιτούρα: Μία φέτα ή wedge από lime (προαιρετικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και δυόσμος)
Πώς φτιάχνεται: Προσθέστε τα 3 βασικά συστατικά σε μία χάλκινη κούπα και ανακατέψτε. Προσθέστε τον τριμμένο πάγο μέχρι τα 2/3 της κούπας. Γεμίστε ως πάνω με Ginger Beer και στο τελείωμα προσθέστε επιπλέον τριμμένο πάγο.

Μπορεί να γίνει και με χοντρά παγάκια μόνο, χωρίς τριμμένο πάγο
Συστατικά
60 ml Vodka
15 ml Χυμός από lime
10 ml Σιρόπι ζάχαρης (2:1)
90 ml Ginger beer

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΖουμερό πεντανόστιμο burger που δένει το παλιό με το καινούργιο
Next Article 6 τρόποι να “σπρώξετε” κερδοφόρα προϊόντα στο εστιατόριο
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι στέλεχος στον κλάδο του F&B με ισχυρό γνωσιακό υπόβαθρο στον τομέα των τροφίμων και ποτών. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση ομάδων, στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO). Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του F&B Management Diploma του IST College. Εργάζεται στο La Marquise Luxury Resort Complex στη Ρόδο ως Food & Beverage Director.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By Vassilios Canellos

Bellini – Πως δημιουργήθηκε;

By John Protopapadakis

Angostura – Το ιδιότυπο branding που την ξεχώρισε

By Panagiotis Stathoulis

Μαυροδάφνη – Η πιο μαύρη ρομαντική ιστορία

By Greg Michopoulos

4 από τα πιο πιο αγαπημένα κλασσικά cocktail

By Panagiotis Stathoulis

Οι αλήθειες της πράσινης νεράιδας και τα ψέματα της μπλε αγαύης

By Vassilios Canellos

Μια Margarita και πολλοί μνηστήρες να τη διεκδικούν

By Vassilios Canellos

Το θρυλικό Zombie Cocktail δια χειρός Donn Beach

By Vassilios Canellos

Old Fashioned – το πιο διάσημο ποτό όλων των εποχών

By Vassilios Canellos

Piña Colada – Το εθνικό ποτό του Puerto Rico

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση
  • Vinsanto – Ο βασιλιάς των κρασιών της Σαντορίνης
  • Bellini – Πως δημιουργήθηκε;
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση
  • Vinsanto – Ο βασιλιάς των κρασιών της Σαντορίνης
  • Bellini – Πως δημιουργήθηκε;
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.