Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Americano cocktail – παραδοσιακό και προσγειωμένο
americano-cocktail

Americano cocktail – παραδοσιακό και προσγειωμένο

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ ΜΠΑΡ 2 Mins Read

Το Americano cocktail είναι ένα πασίγνωστο κοκτέιλ που αποτελείται από το Campari, γλυκό vermouth, και σόδα, γαρνιρισμένο με μια φέτα πορτοκάλι ή τουίστ πορτοκαλιού.

Αφρώδες και διψαστικό κοκτέιλ ως απεριτίφ, ανοίγει με χορταρώδεις και ελαφρώς γλυκές νότες, κλείνοντας, ωστόσο, με πικρή επίγευση. Τεχνικά είναι ένα μεσαίο ποτό πριν από το δείπνο, που ανήκει στην γαλλο-ιταλική σχολή και ανήκει στην οικογένεια των βερμούτ και μπίτερ.

Το κοκτέιλ φτιάχτηκε για πρώτη φορά στο μπαρ του Gaspare Campari, το Caffè Campari, στη δεκαετία του 1860. Είναι ο άμεσος απόγονος του “Milano-Torino”, το οποίο αποτελείται από Campari, το οποίο προέρχεται από το Μιλάνο και το Punt e Mes, το βερμούτ από το Τορίνο, αλλά αυτό είναι χωρίς σόδα.

Άλλες εκδόσεις της εποχής, ωστόσο, επιβεβαιώνουν την παρουσία του κοκτέιλ διεθνώς εκείνα τα χρόνια: παραδείγματα είναι το The artistry of mixing cocktail, του Φρανκ Μεγιέρ του Ritz Bar στο Παρίσι, που χρονολογείται από το 1936, και το Cafè Royal Cocktail book, βιβλίο από το 1937 γραμμένο από τον Γουίλιαμ Τάρλινγκ. Με τα χρόνια, το Αμερικάνο έγινε ένα επιτυχημένο κοκτέιλ, που καθιερώθηκε το 1986 με τη συμπερίληψή του στη λίστα κοκτέιλ της IBA.

Συστατικά του Americano cocktail 
1 1/2 oz Campari
1 1/2 oz γλυκό βερμούτ
1 γέμισμα με σόδα
Γαρνίρισμα: τουίστ πορτοκαλιού ή φέτα πορτοκάλι

Τρόπος παρασκευής
Ρίξτε το Campari και το βερμούτ σε ένα ποτήρι με χοντρό πάγο κατά προτίμηση
Προσθέστε τη σόδα.
Γαρνίρετε με πορτοκάλι.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleNegroni – Το ποτό και η ιστορία του
Next Article Η πορεία του F&B Manager
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου. Έχει παρακολουθήσει το "Psychology Of Leadership" μέσω του eCornell - Cornell University. Διαθέτει ακαδημαϊκό τίτλο στο Food & Beverage Management αλλά και στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing. Είναι Director of Food & Beverage και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση και εκπαίδευση επαγγελματικών ομάδων, στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων HACCP & ISO. Έχει συμμετάσχει στην ομάδα εισηγητών του Diploma in Food & Beverage Management του IST College. Έχει εργασθεί και συνεχίζει να εργάζεται σε μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

3 Mins Read

Απλοί τρόποι ελέγχου αποθεμάτων σε μικρές επιχειρήσεις Bar

6 Mins Read

Βήματα και στάδια στην επαγγελματική εξέλιξη του Bar

5 Mins Read

Πως να μην σε βλάψει η δουλειά του Bartender

3 Mins Read

Tiki Cocktails με άρωμα Πολυνησίας

2 Mins Read

Mai Tai original από τον Trader Vic

2 Mins Read

Tequila Seltzer, το καλοκαιρινό έπος

3 Mins Read

Ρούμι – Μια πρόποση στο πνεύμα της Καραϊβικής

3 Mins Read

Single Malt Whisky – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

3 Mins Read

IPA και APA Ποια η διαφορά ανάμεσα τους;

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Ο σερβιτόρος είναι ο μαχητής του εστιατορίου
  • Repeaters – Η σκιώδης πλευρά της πιστότητας
  • 6 τύποι πελατών που ευχαρίστως θα έστελνες στον ανταγωνισμό
  • Value for Money στη φιλοξενία
  • Ρόλοι με νόημα. Πρόσληψη με γλώσσα. Βάρδια με μάθηση.
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Ο σερβιτόρος είναι ο μαχητής του εστιατορίου
  • Repeaters – Η σκιώδης πλευρά της πιστότητας
  • 6 τύποι πελατών που ευχαρίστως θα έστελνες στον ανταγωνισμό
  • Value for Money στη φιλοξενία
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.