Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Τι είναι η IPA και γιατί αρέσει τόσο πολύ;
IPA μπύρα

Τι είναι η IPA και γιατί αρέσει τόσο πολύ;

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΜΠΥΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 2 Mins Read

Οι ζυθοποιοί σε όλο τον κόσμο επαναπροσδιορίζουν τη σύνθεση των IPA καθημερινά με νέες τεχνικές και επιλογές. Από την αναλογία της βύνης προς τον λυκίσκο ή τα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε όλη τη διαδικασία, μικρές προσαρμογές μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές στη γεύση και το άρωμα. Οι μπύρες αυτές είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της ποικιλομορφίας της μπύρας.

Τι είναι η IPA;

Η India Pale Ale είναι ένα στυλ μπύρας που τονίζει τη γεύση του λυκίσκου. Μπορεί να είναι πικρές και τολμηρές, ενώ άλλες μπορεί να είναι ελαφριές και φρουτώδεις. Καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία γευστικών προτιμήσεων, καθώς υπάρχει διαφορετικό προφίλ γεύσης στην κάθε μια.

Από τη Βρετανία στην Ινδία

Κατά τη διάρκεια της βρετανικής αποικιοκρατίας, οι ναυτικοί ταξίδευαν στη θάλασσα χωρίς ψυκτικούς θαλάμους, πράγμα που σήμαινε ότι η συντήρηση των τροφίμων και των ποτών ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα. Οι ναυτικοί έψαχναν για ένα είδος μπύρας που θα παρέμενε αναλλοίωτο για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Καθώς έπλεαν από τη Μεγάλη Βρετανία στην Ινδία, ανακάλυψαν ότι η μπύρα με μεγαλύτερη ποσότητα λυκίσκου ήταν ιδανική για τα μεγάλα ταξίδια τους. Αλλιώς ήταν σχεδόν βέβαιο οτι θα έληγε η μπύρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες στην Ινδία έκαναν επίσης δύσκολη την παραγωγή μπύρας. Έτσι, παρά το όνομα, η καταγωγή της είναι βρετανική.

Ο λόγος της προσθήκης μεγάλης ποσότητας λυκίσκου στην συγκεκριμένη μπίρα έγινε με σκοπό την προστασία της από μικροβιολογικές μολύνσεις, ώστε να μπορεί να αντέξει στα μακρινά ταξίδια των Άγγλων στις Ινδίες, εξ’ ου και το όνομα India Pale Ale

Η γεύση της IPA

Αυτή την μπύρα είτε την αγαπάς είτε τη μισείς . Η IPA είναι μια μπύρα λυκίσκου, που σημαίνει ότι οι ζυθοποιοί δημιουργούν ένα μείγμα που ενισχύει τις γεύσεις του λυκίσκου. Πολλοί πότες μπύρας είναι λάτρεις της ισχύος της γεύσης και του αρώματος της, ενώ άλλοι δεν βλέπουν την ελκυστικότητα στην πικράδα της.

Μπορεί να σας αρέσει:  Ελληνικά επιδόρπια κρασιά που οφείλετε να δοκιμάσετε

Σε τι διαφέρει η IPA από τις άλλες μπύρες;

Η κύρια διαφορά μεταξύ της IPA και της κανονικής μπύρας είναι ότι η πρώτη τείνει να είναι πολύ πιο «hoppy», με αποτέλεσμα μια πιο ξεχωριστή γεύση. Η IPA περιέχει επίσης υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ από τις περισσότερες κανονικές μπύρες.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous Article22 πρακτικές μάρκετινγκ για εστιατόρια
Next Article Εύκολοι τρόποι για να ξεχωρίσετε από τη μάζα
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου. Έχει παρακολουθήσει το "Psychology Of Leadership" μέσω του eCornell - Cornell University. Διαθέτει ακαδημαϊκό τίτλο στο Food & Beverage Management αλλά και στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing. Είναι Director of Food & Beverage και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση και εκπαίδευση επαγγελματικών ομάδων, στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων HACCP & ISO. Έχει συμμετάσχει στην ομάδα εισηγητών του Diploma in Food & Beverage Management του IST College. Έχει εργασθεί και συνεχίζει να εργάζεται σε μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

8 Mins Read

Ελληνικά επιδόρπια κρασιά που οφείλετε να δοκιμάσετε

4 Mins Read

Craft μπύρα, τι είναι και γιατί έχει τόσους θαυμαστές

6 Mins Read

Τα 10 καλύτερα τυριά στον κόσμο

5 Mins Read

Sushi (σούσι) – όλα τα βασικά που πρέπει να ξέρεις.

7 Mins Read

Wit, Weisse, και Weizen beer τι ακριβώς σημαίνουν;

2 Mins Read

Μονοποικιλιακός καφές μόδα ή φιλοσοφία;

3 Mins Read

Enipeas Ultra Premium ένας γαστρονομικός θησαυρός

3 Mins Read

Sherry – Όσα πρέπει να γνωρίζεις γι αυτό.

3 Mins Read

Single Malt Whisky – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Fish and Chips please! Οι Βρετανοί τουρίστες απαιτούν Αγγλική κουζίνα.
  • Είναι ώρα να κάνεις το personal rebranding σου
  • Πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώνει ένας μάνατζερ/ιδιοκτήτης στους πελάτες;
  • Η ομαδική εργασία χτίζεται δεν γεννιέται
  • Ηγεσία και παρακαταθήκη, εσείς για τι θέλετε να σας θυμούνται
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Fish and Chips please! Οι Βρετανοί τουρίστες απαιτούν Αγγλική κουζίνα.
  • Είναι ώρα να κάνεις το personal rebranding σου
  • Πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώνει ένας μάνατζερ/ιδιοκτήτης στους πελάτες;
  • Η ομαδική εργασία χτίζεται δεν γεννιέται
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.