• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter LinkedIn
Facebook Twitter Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Τι είναι η IPA και γιατί αρέσει τόσο πολύ;
IPA μπύρα

Τι είναι η IPA και γιατί αρέσει τόσο πολύ;

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Οι ζυθοποιοί σε όλο τον κόσμο επαναπροσδιορίζουν τη σύνθεση των IPA καθημερινά με νέες τεχνικές και επιλογές. Από την αναλογία της βύνης προς τον λυκίσκο ή τα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε όλη τη διαδικασία, μικρές προσαρμογές μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές στη γεύση και το άρωμα. Οι μπύρες αυτές είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της ποικιλομορφίας της μπύρας.

Τι είναι η IPA;

Η India Pale Ale είναι ένα στυλ μπύρας που τονίζει τη γεύση του λυκίσκου. Μπορεί να είναι πικρές και τολμηρές, ενώ άλλες μπορεί να είναι ελαφριές και φρουτώδεις. Καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία γευστικών προτιμήσεων, καθώς υπάρχει διαφορετικό προφίλ γεύσης στην κάθε μια.

Από τη Βρετανία στην Ινδία

Κατά τη διάρκεια της βρετανικής αποικιοκρατίας, οι ναυτικοί ταξίδευαν στη θάλασσα χωρίς ψυκτικούς θαλάμους, πράγμα που σήμαινε ότι η συντήρηση των τροφίμων και των ποτών ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα. Οι ναυτικοί έψαχναν για ένα είδος μπύρας που θα παρέμενε αναλλοίωτο για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Καθώς έπλεαν από τη Μεγάλη Βρετανία στην Ινδία, ανακάλυψαν ότι η μπύρα με μεγαλύτερη ποσότητα λυκίσκου ήταν ιδανική για τα μεγάλα ταξίδια τους. Αλλιώς ήταν σχεδόν βέβαιο οτι θα έληγε η μπύρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες στην Ινδία έκαναν επίσης δύσκολη την παραγωγή μπύρας. Έτσι, παρά το όνομα, η καταγωγή της είναι βρετανική.

Ο λόγος της προσθήκης μεγάλης ποσότητας λυκίσκου στην συγκεκριμένη μπίρα έγινε με σκοπό την προστασία της από μικροβιολογικές μολύνσεις, ώστε να μπορεί να αντέξει στα μακρινά ταξίδια των Άγγλων στις Ινδίες, εξ’ ου και το όνομα India Pale Ale

Η γεύση της IPA

Αυτή την μπύρα είτε την αγαπάς είτε τη μισείς . Η IPA είναι μια μπύρα λυκίσκου, που σημαίνει ότι οι ζυθοποιοί δημιουργούν ένα μείγμα που ενισχύει τις γεύσεις του λυκίσκου. Πολλοί πότες μπύρας είναι λάτρεις της ισχύος της γεύσης και του αρώματος της, ενώ άλλοι δεν βλέπουν την ελκυστικότητα στην πικράδα της.

Σε τι διαφέρει η IPA από τις άλλες μπύρες;

Η κύρια διαφορά μεταξύ της IPA και της κανονικής μπύρας είναι ότι η πρώτη τείνει να είναι πολύ πιο «hoppy», με αποτέλεσμα μια πιο ξεχωριστή γεύση. Η IPA περιέχει επίσης υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ από τις περισσότερες κανονικές μπύρες.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous Article22 πρακτικές μάρκετινγκ για εστιατόρια
Next Article Εύκολοι τρόποι για να ξεχωρίσετε από τη μάζα
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι στέλεχος στον κλάδο του F&B με ισχυρό γνωσιακό υπόβαθρο στον τομέα των τροφίμων και ποτών. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση ομάδων, στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO). Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του F&B Management Diploma του IST College. Εργάζεται στο La Marquise Luxury Resort Complex στη Ρόδο ως Food & Beverage Director.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By John Protopapadakis

Angostura – Το ιδιότυπο branding που την ξεχώρισε

By Panagiotis Stathoulis

Greek drinks

By Panagiotis Stathoulis

Το πιο διάσημο ποτό στο κόσμο είναι το νερό

By Panagiotis Stathoulis

Drinks Made in Greece

By Vassilios Canellos

Ελληνικά επιδόρπια κρασιά που οφείλετε να δοκιμάσετε

By Vassilios Canellos

Μάθετε να ξεχωρίζετε τις μπύρες σαν επαγγελματίες

By Vassilios Canellos

Μπύρα, ποια είναι τα στάδια παραγωγής της

By Vassilios Canellos

Club Soda, Seltzer, Tonic – Ας ξεμπερδέψουμε τα νερά μεταξύ τους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Το μεγαλύτερο λάθος μιας επιχείρησης όταν ανοίγει
  • Behavioral business coaching – πως βοηθάει;
  • Singapore Sling – το αυθεντικό
  • Search Engine Optimization για ξενοδοχεία
  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Το μεγαλύτερο λάθος μιας επιχείρησης όταν ανοίγει
  • Behavioral business coaching – πως βοηθάει;
  • Singapore Sling – το αυθεντικό
  • Search Engine Optimization για ξενοδοχεία
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.