Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Sherry – Όσα πρέπει να γνωρίζεις γι αυτό.
sherry

Sherry – Όσα πρέπει να γνωρίζεις γι αυτό.

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΠΡΟΪΟΝΤΑ 3 Mins Read

Το Sherry είναι ένα ενδυναμωμένο κρασί που προέρχεται από την περιοχή Jerez στη νοτιοδυτική Ισπανία. Αυτό το μοναδικό επιδόρπιο κρασί έχει κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση για τις ξεχωριστές γεύσεις και τη διαδικασία παραγωγής του. Ακολουθούν ορισμένες βασικές πτυχές που πρέπει να γνωρίζει κανείς γι αυτό το προϊόν:

Προέλευση και παραγωγή:
Το Sherry παράγεται κυρίως στο “Sherry Triangle”, μια περιοχή που ορίζει ένα τρίγωνο και περιλαμβάνει τις πόλεις Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda και El Puerto de Santa María στην περιοχή της Ανδαλουσίας της Ισπανίας.

Η παραγωγή του σέρι περιλαμβάνει μια ειδική διαδικασία παλαίωσης γνωστή ως μέθοδος solera. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμειξη παλαιότερων και νεότερων κρασιών, επιτρέποντας έτσι ένα περίπλοκο προφίλ γεύσης.

Σταφύλια:
Οι κύριες ποικιλίες σταφυλιού που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή του sherry είναι η Palomino, η Pedro Ximénez και η Moscatel. Η ποικιλία Palomino είναι η πιο ευρέως φυτευμένη και αποτελεί τη βάση για τα περισσότερα ξηρά σέρι, ενώ η Pedro Ximénez και η Moscatel χρησιμοποιούνται για τα πιο γλυκά.

Είδη Sherry:
Το Sherry βγαίνει στο εμπόριο σε μια ποικιλία από γεύσεις, που κυμαίνονται από ξηρή έως πολύ γλυκιά. Μερικά από τα κύρια στυλ περιλαμβάνουν:

Fino:
Ένα ξηρό και ελαφρύ sherry που υφίσταται μια μοναδική διαδικασία παλαίωσης κάτω από ένα στρώμα ζυμομυκήτων, μια φυσική μαγιά που σχηματίζεται στην επιφάνεια του κρασιού.

Manzanilla:
Ένα είδος Sherry Fino που παράγεται ειδικά στην παραθαλάσσια πόλη Sanlúcar de Barrameda, γνωστό για τα αλμυρά και ορυκτά χαρακτηριστικά του.

Amontillado:
Αρχικά παλαιωμένο όπως ακριβώς το Fino, το Amontillado αργότερα εκτίθεται σε οξυγόνο, με αποτέλεσμα ένα πιο πλούσιο και πιο μεθυστικό άρωμα.

Μπορεί να σας αρέσει:  Sushi (σούσι) - όλα τα βασικά που πρέπει να ξέρεις.

Oloroso:
Ένα πιο σκούρο, πιο πλούσιο και με γεμάτο σώμα sherry που παλαιώνει χωρίς το στρώμα των ζυμομυκήτων στην επιφάνεια, επιτρέποντας μεγαλύτερη οξείδωση και συμπύκνωση των γεύσεων.

Pedro Ximénez:
Ένα γλυκό σέρι φτιαγμένο από λιασμένα σταφύλια Pedro Ximénez, γνωστό για τη σκούρα, σιροπιαστή συνοχή και την έντονη γλυκύτητα του.

sherry

Συνδυασμός με φαγητό:
Το Sherry είναι απίστευτα ευέλικτο όταν πρόκειται για ζευγάρωμα με φαγητό (wine pairing). Τα ξηρά στιλ, όπως το Fino και το Manzanilla, είναι εξαιρετικά με αλμυρά τάπας, θαλασσινά και ξηρούς καρπούς, ενώ τα πιο πλούσια στυλ όπως το Amontillado και το Oloroso συνδυάζονται καλά με πιο βαριά πιάτα, όπως ψητά κρέατα και παλαιωμένα τυριά. Το γλυκό Pedro Ximénez απολαμβάνεται σκέτο ως επιδόρπιο κρασί.

Διεθνής δημοτικότητα:
Ενώ το σέρι έχει τις ρίζες του στην Ισπανία, έχει κερδίσει τη δημοτικότητα του παγκοσμίως. Οι μοναδικές μέθοδοι παραγωγής του και η μεγάλη ποικιλία του, το έχουν κάνει αγαπημένο μεταξύ των οινόφιλων και των σομελιέ. Το Sherry δεν καταναλώνεται μόνο ως ποτό αλλά βρίσκει τη θέση του επίσης σε κοκτέιλ, στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.

sherry-bottles

Συνοπτικά, το sherry είναι ένα ξεχωριστό και ποικιλόμορφο ενδυναμωμένο κρασί με πλούσια ιστορία και μεγάλη γκάμα στυλ που ταιριάζει σε διάφορους ουρανίσκους. Η ικανότητά του να συνδυάζεται καλά με διαφορετικά πράγματα το καθιστά μια βολική επιλογή για τους λάτρεις του κρασιού.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΟι Δημόσιες Σχέσεις και 5 διαδεδομένοι μύθοι
Next Article 8 τάσεις στον κλάδο της φιλοξενίας για το 2024
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου. Έχει παρακολουθήσει το "Psychology Of Leadership Certificate" μέσω του eCornell - Cornell University. Είναι Director of Food & Beverage και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση και εκπαίδευση επαγγελματικών ομάδων και στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO).Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing.Έχει εργασθεί σε μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες καθώς επίσης και σε ανεξάρτητες επισιτιστικές επιχειρήσεις. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του Diploma in Food & Beverage Management του IST College.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

8 Mins Read

Ελληνικά επιδόρπια κρασιά που οφείλετε να δοκιμάσετε

4 Mins Read

Craft μπύρα, τι είναι και γιατί έχει τόσους θαυμαστές

6 Mins Read

Τα 10 καλύτερα τυριά στον κόσμο

5 Mins Read

Sushi (σούσι) – όλα τα βασικά που πρέπει να ξέρεις.

7 Mins Read

Wit, Weisse, και Weizen beer τι ακριβώς σημαίνουν;

2 Mins Read

Μονοποικιλιακός καφές μόδα ή φιλοσοφία;

3 Mins Read

Enipeas Ultra Premium ένας γαστρονομικός θησαυρός

3 Mins Read

Single Malt Whisky – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

4 Mins Read

Έπιπλα εξωτερικού χώρου – Τι να προσέξετε;

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
  • Η γλώσσα του σώματος στο τραπέζι
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.