Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Single Malt Whisky – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε
single-malt-whisky-glass

Single Malt Whisky – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΠΑΡ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 3 Mins Read

Το Single Malt Whisky είναι ένα είδος ουίσκι που παρασκευάζεται από 100% βυνοποιημένο κριθάρι και παράγεται σε ένα μόνο αποστακτήριο. Αυτός ο τύπος συνδέεται με το σκωτσέζικο ουίσκι, αν και το single malt παράγεται και σε άλλες χώρες.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του single malt ουίσκι περιλαμβάνουν:

  • Βυνοποιημένο κριθάρι: Το Single Malt Whisky παρασκευάζεται αποκλειστικά από βυνοποιημένο κριθάρι καθώς δεν επιτρέπεται η χρήση άλλου δημητριακού ή ενζύμων προκειμένου να επιταχυνθεί η ζύμωση. Το κριθάρι μουλιάζεται σε νερό, αφήνεται να βλαστήσει και στη συνέχεια ξηραίνεται με μια διαδικασία γνωστή ως βυνοποίηση.
  • Συγκεκριμένο αποστακτήριο: Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Single Malt Whisky παράγεται σε ένα μόνο αποστακτήριο. Σε αντίθεση με το blended ουίσκι, το οποίο συνδυάζει ουίσκι από πολλαπλά αποστακτήρια, το single malt είναι προϊόν ενός αποστακτηρίου.
  • Απόσταξη Pot Still: Το Single Malt Whisky αποστάζεται σε παραδοσιακούς χάλκινους αποστακτήρες (άμβυκες), οι οποίοι μπορούν να προσδώσουν μοναδικές γεύσεις και χαρακτήρα στο απόσταγμα.

single-malt-degustation

  • Συγκεκριμένα πρόσθετα: Τα μοναδικά συστατικά που επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν είναι το βυνοποιημένο κριθάρι, νερό και μαγιά, με το καραμελόχρωμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ελάχιστες ποσότητες ώστε να υπάρχει χρωματική σταθερότητα στο αποτέλεσμα.
  • Συγκεκριμένη περιοχή: Το σκωτσέζικο Single Malt Whisky, συγκεκριμένα, συνδέεται συχνά με συγκεκριμένες περιοχές στη Σκωτία, καθεμία από τις οποίες μπορεί να παράγει ουίσκι με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ορισμένες γνωστές περιοχές του σκωτσέζικου ουίσκι περιλαμβάνουν το Speyside, το Islay, το Highland, το Lowland και το Campbeltown.

Ο Τζορτζ Σμιθ ήταν ο πρώτος που πήρε νόμιμη άδεια για αποστακτήριο, ιδρύοντας το αποστακτήριο Glenlivet το 1824.

  • Παλαίωση: Το Single Malt Whisky παλαιώνει συνήθως σε δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον τρία χρόνια, αν και πολλά παλαιώνουν πολύ περισσότερο. Τα βαρέλια απαγορεύεται να ξεπερνούν τα 700lt σε χωρητικότητα. Η διαδικασία παλαίωσης μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη γεύση και τον χαρακτήρα του ουίσκι.
  • Προφίλ γεύσης: Μπορούν να παρουσιάσουν ένα ευρύ φάσμα γεύσης, από φρουτώδεις και λουλουδάτες νότες έως καπνιστές και τυρφώδεις προεκτάσεις, ανάλογα με τις τεχνικές, την τοποθεσία και τα συστατικά του αποστακτηρίου που χρησιμοποιούνται.

Το single malt αποτελεί περίπου το 26% της ποσότητας του ουίσκι που εξάγεται σε άλλες χώρες από τη Σκωτία.

single-malt-bottles

Τα Single Malt Whisky εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους λάτρεις για την πολυπλοκότητά τους και συχνά τα απολαμβάνουν σκέτα ή με λίγο νερό για να απελευθερώσουν το πλήρες φάσμα των γεύσεων και των αρωμάτων τους. Είτε προτιμάτε τις απαλές νότες ενός single malt Speyside είτε τον τολμηρό, καπνιστό χαρακτήρα ενός single malt Talisker, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών για εξερεύνηση στον κόσμο του single malt ουίσκι.

Μπορεί να σας αρέσει:  Food cost του εστιατορίου, πως να το ελέγξεις;

*Pot still: Αυτή η μέθοδος απόσταξης ακολουθεί μια απλή διαδικασία συμπύκνωσης και συλλογής των ατμών αλκοόλης που εκπέμπονται κατά τη διαδικασία βρασμού. Προσφέρει χαμηλότερη καθαρότητα αλλά υψηλότερο αποτέλεσμα υφής και γεύσης.

*Αξιοσημείωτο: Παρόλο που υπάρχουν περιορισμοί ως προς τα βαρέλια παλαίωσης δεν υπάρχει σαφής διευκρίνιση σχετικά με το μέγεθος του άμβυκα, ενώ αντίστοιχα δεν υπάρχει διευκρίνιση ούτε για τον μέγιστο αλκοολικό βαθμό του τελικού προϊόντος.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΕξαιρετικό και υγιές εργασιακό περιβάλλον στο ξενοδοχείο σας
Next Article Ρούμι – Μια πρόποση στο πνεύμα της Καραϊβικής
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου. Έχει παρακολουθήσει το "Psychology Of Leadership Certificate" μέσω του eCornell - Cornell University. Είναι Director of Food & Beverage και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση και εκπαίδευση επαγγελματικών ομάδων και στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO).Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing.Έχει εργασθεί σε μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες καθώς επίσης και σε ανεξάρτητες επισιτιστικές επιχειρήσεις. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του Diploma in Food & Beverage Management του IST College.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

3 Mins Read

Mise en Place σε εστιατόρια & bar

3 Mins Read

Απλοί τρόποι ελέγχου αποθεμάτων σε μικρές επιχειρήσεις Bar

4 Mins Read

Οι πιο σημαντικοί KPI για τον ξενοδοχειακό κλάδο

8 Mins Read

Ελληνικά επιδόρπια κρασιά που οφείλετε να δοκιμάσετε

2 Mins Read

Τι είναι τα Standard Operating Procedures (SOP) και που χρειάζονται

6 Mins Read

SMART Goals – Πως να θέτεις εφικτούς στόχους;

4 Mins Read

Μεγαλύτερη απόδοση του εστιατορίου χωρίς μεγαλύτερο κόστος

9 Mins Read

Τιμολόγηση μενού για εστιατόριο

5 Mins Read

Τι είναι ένα Profit & Loss Statement για το εστιατόριο ή το bar

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
  • Η γλώσσα του σώματος στο τραπέζι
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.