Το Americano cocktail είναι ένα πασίγνωστο κοκτέιλ που αποτελείται από το Campari, γλυκό vermouth, και σόδα, γαρνιρισμένο με μια φέτα πορτοκάλι ή τουίστ πορτοκαλιού.
Αφρώδες και διψαστικό κοκτέιλ ως απεριτίφ, ανοίγει με χορταρώδεις και ελαφρώς γλυκές νότες, κλείνοντας, ωστόσο, με πικρή επίγευση. Τεχνικά είναι ένα μεσαίο ποτό πριν από το δείπνο, που ανήκει στην γαλλο-ιταλική σχολή και ανήκει στην οικογένεια των βερμούτ και μπίτερ.
Το κοκτέιλ φτιάχτηκε για πρώτη φορά στο μπαρ του Gaspare Campari, το Caffè Campari, στη δεκαετία του 1860. Είναι ο άμεσος απόγονος του “Milano-Torino”, το οποίο αποτελείται από Campari, το οποίο προέρχεται από το Μιλάνο και το Punt e Mes, το βερμούτ από το Τορίνο, αλλά αυτό είναι χωρίς σόδα.
Άλλες εκδόσεις της εποχής, ωστόσο, επιβεβαιώνουν την παρουσία του κοκτέιλ διεθνώς εκείνα τα χρόνια: παραδείγματα είναι το The artistry of mixing cocktail, του Φρανκ Μεγιέρ του Ritz Bar στο Παρίσι, που χρονολογείται από το 1936, και το Cafè Royal Cocktail book, βιβλίο από το 1937 γραμμένο από τον Γουίλιαμ Τάρλινγκ. Με τα χρόνια, το Αμερικάνο έγινε ένα επιτυχημένο κοκτέιλ, που καθιερώθηκε το 1986 με τη συμπερίληψή του στη λίστα κοκτέιλ της IBA.
Συστατικά του Americano cocktail
1 1/2 oz Campari
1 1/2 oz γλυκό βερμούτ
1 γέμισμα με σόδα
Γαρνίρισμα: τουίστ πορτοκαλιού ή φέτα πορτοκάλι
Τρόπος παρασκευής
Ρίξτε το Campari και το βερμούτ σε ένα ποτήρι με χοντρό πάγο κατά προτίμηση
Προσθέστε τη σόδα.
Γαρνίρετε με πορτοκάλι.