• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter LinkedIn
Facebook Twitter Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Americano cocktail – παραδοσιακό και προσγειωμένο
americano-cocktail

Americano cocktail – παραδοσιακό και προσγειωμένο

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ

Το Americano cocktail είναι ένα πασίγνωστο κοκτέιλ που αποτελείται από το Campari, γλυκό vermouth, και σόδα, γαρνιρισμένο με μια φέτα πορτοκάλι ή τουίστ πορτοκαλιού.

Αφρώδες και διψαστικό κοκτέιλ ως απεριτίφ, ανοίγει με χορταρώδεις και ελαφρώς γλυκές νότες, κλείνοντας, ωστόσο, με πικρή επίγευση. Τεχνικά είναι ένα μεσαίο ποτό πριν από το δείπνο, που ανήκει στην γαλλο-ιταλική σχολή και ανήκει στην οικογένεια των βερμούτ και μπίτερ.

Το κοκτέιλ φτιάχτηκε για πρώτη φορά στο μπαρ του Gaspare Campari, το Caffè Campari, στη δεκαετία του 1860. Είναι ο άμεσος απόγονος του “Milano-Torino”, το οποίο αποτελείται από Campari, το οποίο προέρχεται από το Μιλάνο και το Punt e Mes, το βερμούτ από το Τορίνο, αλλά αυτό είναι χωρίς σόδα.

Άλλες εκδόσεις της εποχής, ωστόσο, επιβεβαιώνουν την παρουσία του κοκτέιλ διεθνώς εκείνα τα χρόνια: παραδείγματα είναι το The artistry of mixing cocktail, του Φρανκ Μεγιέρ του Ritz Bar στο Παρίσι, που χρονολογείται από το 1936, και το Cafè Royal Cocktail book, βιβλίο από το 1937 γραμμένο από τον Γουίλιαμ Τάρλινγκ. Με τα χρόνια, το Αμερικάνο έγινε ένα επιτυχημένο κοκτέιλ, που καθιερώθηκε το 1986 με τη συμπερίληψή του στη λίστα κοκτέιλ της IBA.

Συστατικά του Americano cocktail 
1 1/2 oz Campari
1 1/2 oz γλυκό βερμούτ
1 γέμισμα με σόδα
Γαρνίρισμα: τουίστ πορτοκαλιού ή φέτα πορτοκάλι

Τρόπος παρασκευής
Ρίξτε το Campari και το βερμούτ σε ένα ποτήρι με χοντρό πάγο κατά προτίμηση
Προσθέστε τη σόδα.
Γαρνίρετε με πορτοκάλι.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleNegroni – Το ποτό και η ιστορία του
Next Article Η πορεία του F&B Manager
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου και του Schweizerische Hotelfachschule Luzern. Κατέχει τίτλο σπουδών "Psychology of Leadership" από το Cornell University. Είναι στέλεχος στον κλάδο του F&B και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση ομάδων, στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO). Έχει εργασθεί σε μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες καθώς επίσης και σε ανεξάρτητες επισιτιστικές επιχειρήσεις. Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του F&B Management Diploma του IST College. Εργάζεται στο La Marquise Luxury Resort Complex στη Ρόδο ως Director of Food & Beverage.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By Vassilios Canellos

Daiquiri – Το ποτό των ορυχείων της Κούβας

By Vassilios Canellos

Singapore Sling – το αυθεντικό

By Vassilios Canellos

Bellini – Πως δημιουργήθηκε;

By John Protopapadakis

Angostura – Το ιδιότυπο branding που την ξεχώρισε

By Vassilios Canellos

Τρόποι που βοηθούν τον έλεγχο του κόστους στο bar

By Panagiotis Stathoulis

Μαυροδάφνη – Η πιο μαύρη ρομαντική ιστορία

By Panagiotis Stathoulis

Ταξιδεύοντας στον κόσμο με κλασσικά cocktails

By Greg Michopoulos

4 από τα πιο πιο αγαπημένα κλασσικά cocktail

By Panagiotis Stathoulis

Οι αλήθειες της πράσινης νεράιδας και τα ψέματα της μπλε αγαύης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Πώς να πουλήσεις τον εαυτό σου σε μια συνέντευξη;
  • Κακές κριτικές. Γιατί δεν πρέπει να τις μπλοκάρουμε;
  • Τάκος το διάσημο μεξικάνικο φαγητό
  • Τι είναι το Vegan κρασί;
  • Daiquiri – Το ποτό των ορυχείων της Κούβας

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Πώς να πουλήσεις τον εαυτό σου σε μια συνέντευξη;
  • Κακές κριτικές. Γιατί δεν πρέπει να τις μπλοκάρουμε;
  • Τάκος το διάσημο μεξικάνικο φαγητό
  • Τι είναι το Vegan κρασί;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.