Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Τι είναι η διατροφή Kosher;
διατροφή Kosher

Τι είναι η διατροφή Kosher;

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΦΑΓΗΤΟ 2 Mins Read

Η διατροφή Kosher περιλαμβάνει τρόφιμα που ακολουθούν τους εβραϊκούς διατροφικούς νόμους, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο A&M του Τέξας. «Η λέξη kosher είναι εβραϊκή και σημαίνει «ταίριασμα ή σωστό». «Όσοι ακολουθούν αυτούς τους νόμους θεωρούν ότι δόθηκαν από τον Θεό στην Τορά με λεπτομέρειες και διευκρινίσεις που προστέθηκαν από ραβίνους από τον 1ο έως τον 4ο αιώνα».

Οι νόμοι που ακολουθεί η διατροφή kosher είναι εκτενείς, αλλά συνήθως συνοψίζονται στα εξής:

Δεν επιτρέπεται η ανάμειξη κρέατος και γάλακτος, που σημαίνει ότι τα γαλακτοκομικά και το κρέας δεν μπορούν να καταναλωθούν μαζί. Κάποιος πρέπει να περιμένει έναν συγκεκριμένο αριθμό ωρών μετά την κατανάλωση κρέατος προτού καταναλώσει γαλακτοκομικά. Συνήθως επαρκούν από τρεις έως έξι ώρες.

Μπορεί να δείτε τη λέξη “pareve” σε ορισμένα τρόφιμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν παράγωγα πουλερικών, κρέατος ή γαλακτοκομικών στα τρόφιμα

H διατροφή Kosher έχει κανόνες

 

  • Δεν επιτρέπονται οστρακοειδή, καθώς επίσης τα ψάρια πρέπει να έχουν πτερύγια και λέπια για να χαρακτηριστούν ως kosher.
  • Απαγορεύεται το χοιρινό κρέας. Όλα τα θηλαστικά που καταναλώνονται πρέπει να είναι μυρηκαστικά και να έχουν διπλές οπλές.
  • Το βόειο κρέας και τα πουλερικά επιτρέπονται εάν το ζώο σφαγιάστηκε σωστά από εκπαιδευμένο σφαγέα και στραγγίστηκε από το αίμα του.
  • Το κρέας πρέπει να έχει αλατιστεί για να αφαιρεθεί το αίμα.
  • Το κρασί μπορεί να καταναλωθεί εάν έχει παρασκευαστεί υπό παρακολούθηση και δεν έχει χρησιμοποιηθεί από μη Εβραίους. Λόγω της μυστηριακής τους σημασίας, τα προϊόντα σταφυλιού πρέπει να επιτηρούνται από την αρχή μέχρι το τέλος.
  • Το τυρί πρέπει να είναι πιστοποιημένο kosher επειδή ορισμένα τυριά μπορεί να χρησιμοποιούν πυτιά από μη kosher πηγές ως πηκτικό παράγοντα.
  • Το Kosher ισχύει και για τον τρόπο παρασκευής του φαγητού. Ξεχωριστοί φούρνοι, σκεύη, νεροχύτες και ξύλα κοπής χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία του φαγητού.
Μπορεί να σας αρέσει:  Η επόμενη μέρα των εστιατορίων ξεκινάει

Υπάρχουν δύο μεταβλητές για να καθοριστεί εάν ένα τρόφιμο είναι kosher ή όχι:

η πηγή των συστατικών και η κατάσταση του εξοπλισμού παραγωγής. Η πιστοποίηση Kosher εγγυάται ότι το φαγητό πληροί τις απαιτήσεις kosher και για τις δύο μεταβλητές.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες πιστοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των OU Kosher, Star-K και KOF-K. Μπορεί επίσης να δείτε ένα τρόφιμο με το σύμβολο Κ, που σημαίνει ότι ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι το φαγητό είναι κοσέρ, αλλά δεν έχει πιστοποιηθεί επίσημα.

Image by KamranAydinov on Freepik
Image by bublikhaus on Freepik

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΠόσο αξιόπιστες είναι οι κριτικές στη Booking;
Next Article Business coaching είτε ηγείσαι του εαυτού σου, είτε μιας επιχείρησης!
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου. Έχει παρακολουθήσει το "Psychology Of Leadership Certificate" μέσω του eCornell - Cornell University. Είναι Director of Food & Beverage και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση και εκπαίδευση επαγγελματικών ομάδων και στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO).Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing.Έχει εργασθεί σε μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες καθώς επίσης και σε ανεξάρτητες επισιτιστικές επιχειρήσεις. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του Diploma in Food & Beverage Management του IST College.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

3 Mins Read

Απλοί τρόποι ελέγχου αποθεμάτων σε μικρές επιχειρήσεις Bar

2 Mins Read

Τι είναι τα Standard Operating Procedures (SOP) και που χρειάζονται

5 Mins Read

Το Πάσχα στην Ελλάδα είναι μοναδικό

3 Mins Read

Tαξίδι από την Ιταλία στην Αμερική με οδηγό τα ζυμαρικά alfredo

4 Mins Read

Γιατί οι κατηγορίες ξενοδοχείων δεν είναι οι ίδιες σε όλες τις χώρες

4 Mins Read

Ελληνικό Πρωινό – Greek Breakfast

5 Mins Read

Ποιες είναι οι πιστοποιήσεις των ξενοδοχείων;

6 Mins Read

Πιστοποίηση Travelife για Ξενοδοχεία

5 Mins Read

ISO 9001 τι είναι και πως το αποκτά κανείς;

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
  • Η γλώσσα του σώματος στο τραπέζι
  • Οι Προκλήσεις των εργαζομένων στα ξενοδοχεία
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
  • Η γλώσσα του σώματος στο τραπέζι
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.