Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Food & Beverage Management σπουδές
Food & Beverage Management σπουδές στην Ελλάδα

Food & Beverage Management σπουδές

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 4 Mins Read

Το Food & Beverage Management είναι σημαντικό για μια εταιρεία εστίασης ή φιλοξενίας γενικότερα, γιατί το φαγητό και το ποτό είναι βαθιά ριζωμένα στον πολιτισμό των περισσότερων χωρών.

Η παραγωγή και η πώληση τους δεν απαιτεί μόνο τη δημιουργία καλών και νόστιμων προϊόντων, αλλά προϊόντων που τροφοδοτούν επίσης το σώμα και την καρδιά των ανθρώπων. Δεδομένου αυτού, δεν είναι δύσκολο να πούμε ότι η εργασία στον τομέα του Food & Beverage είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και απαιτητική.

Όσοι επιθυμούν να εργαστούν ή να διοικήσουν στον κλάδο τροφίμων και ποτών, νοσοκομείων, εστιατορίων, ξενοδοχείων και άλλων εγκαταστάσεων, θα χρειαστούν απαραίτητα σπουδές πάνω στον κλάδο του Food & Beverage.

Ο στόχος αυτών των σπουδών πρέπει να είναι διπλός:

1. Nα επικεντρωθεί κανείς στις σύγχρονες προκλήσεις που πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ως Food & Beverage Manager στις επιχειρήσεις παροχής φιλοξενίας

2. Να γνωρίσει τρόπους και εργαλεία για το σχεδιασμό και την εφαρμογή των κατάλληλων ενεργειών προκειμένου να ικανοποιήσει τους πελάτες και να δημιουργήσει ένα πλεονέκτημα για την επιχείρηση του έναντι του ανταγωνισμού.

Ποια είναι τα οφέλη από τη συμμετοχή σε ένα μάθημα διαχείρισης τροφίμων και ποτών;

Η λήψη αυτού του τύπου σπουδών προετοιμάζει τον ενδιαφερόμενο να διευθύνει τη δική του επιχείρηση ή να αναλάβει θέσεις διοικητικού επιπέδου σε αυτόν τον τομέα. Αυτό μπορεί να επιτρέψει την εξέλιξη σταδιοδρομίας του στον τομέα.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για σπουδές στη διαχείριση τροφίμων και ποτών;

Προαπαιτούμενο για αυτόν τον τύπο σπουδών συχνά περιλαμβάνει να υπάρχει μια βασική εμπειρία στον τομέα τροφίμων και ποτών. Ωστόσο, κάθε σχολή θα ορίσει συγκεκριμένες απαιτήσεις ανάλογα με το επίπεδο του διπλώματος που παρέχει.

Μπορεί να σας αρέσει:  Πως ξεχωρίζει ο καλός σερβιτόρος από τη μάζα;

Food & Beverage Management σπουδαστές

Τι είδους βελτίωση της σταδιοδρομίας μπορεί να περιμένει κανείς με το μάθημα διαχείρισης τροφίμων και ποτών;

Η είσοδος σε μια καριέρα πάνω στο Food & Beverage μπορεί να σημαίνει μεγαλύτερο μισθό καθώς και βελτιώσεις στις μελλοντικές επιλογές σταδιοδρομίας, συμπεριλαμβανομένης και της λειτουργίας της δικής του επιχείρησης.

Πως μπορεί να παρακολουθήσει κανείς μαθήματα διαχείρισης τροφίμων και ποτών;

Αυτός ο τύπος μαθημάτων μπορεί να ληφθεί με φυσική παρουσία αλλά και διαδικτυακά. Οι σπουδαστές έτσι είναι σε θέση να μάθουν με τον δικό τους ρυθμό και να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους ανάλογα με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους.

Πού μπορεί να παρακολουθήσει κανείς μαθήματα διαχείρισης τροφίμων και ποτών;

Μαθήματα διαχείρισης τροφίμων και ποτών διατίθενται μέσω των περισσότερων σχολών που εξειδικεύονται σε επαγγέλματα φιλοξενίας, καθώς και μέσω των περισσότερων κολλεγίων και πανεπιστημίων που προσφέρουν προγράμματα σπουδών στον Τουρισμό.

🔎 Le Monde 
Ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης για όσους επιθυμούν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων μαζικής εστίασης. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με διακεκριμένα στελέχη της αγοράς και να διευρύνουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους.

🔎 Chef D’ Oeuvre
Πρόγραµµα σπουδών, Food & Beverage Management μέσω καταξιωµένων καθηγητών, που παρέχουν εγγυηµένα, πλήρη και υψηλού επιπέδου µετεκπαίδευση στους σπουδαστές που επιθυµούν την αναβάθµιση των σπουδών τους, δηµιουργώντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επαγγελµατική τους επιτυχία.

Food & Beverage Management βιβλιοθήκη

🔎 IST College
Στο Diploma in Food and Beverage Management αναλύεται ο τρόπος τρόπο διοίκησης και λειτουργίας των επισιτιστικών τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και των τμημάτων Bar για τα οποία υπάρχει ξεχωριστή ενότητα , όπου εντοπίζονται τα μέσα και οι τρόποι που χρησιμοποιούν σε σχέση με την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητά τους

Μπορεί να σας αρέσει:  Γιατί παραιτούνται τα στελέχη;

🔎 ΙΕΚ Ομηρος
Το σεμινάριο Food & Beverage Management εστιάζει στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό.

🔎 ΙΕΚ Praxis
Σεμινάριο Food And Beverage Management: Αναβαθμίστε το βιογραφικό σας με ολοκληρωμένες γνώσεις και ξεκινήστε μια δυναμική καριέρα στελέχους F&B στον Ξενοδοχειακό και Επισιτιστικό Τομέα.

🔎 Grand Foyer
Οι σπουδές Food & Beverage Management στην σχολή Grand Foyer αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής δραστηριότητάς στο χώρο του επισιτισμού και απευθύνονται σε όλους όσους επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά κυρίως με τον ξενοδοχειακό κλάδο.

🔎 ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Ένα μοναδικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου στον νευραλγικό τομέα του F&B με τη σφραγίδα του αμερικανικού ινστιτούτου AHLEI που για πάνω από 65 χρόνια παρέχει διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης και της φιλοξενίας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες της αγοράς και να γνωρίσουν τις σύγχρονες λειτουργικές και διοικητικές τεχνικές, στις πρότυπες εγκαταστάσεις φιλοξενίας του υπερσύγχρονου campus τουρισμού του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης τα άρθρα:
✅ Πότε είναι η στιγμή να αναβαθμίσετε έναν υπάλληλο σε προϊστάμενο
✅ Η έλλειψη προσωπικού και η αναπροσαρμογή των πρακτικών ηγεσίας.

Photo Credits
Image by artursafronovvvv on Freepik | Image by gpointstudio on Freepik | Image by ASphotofamily on Freepik

Food & Beverage Management Ανθρώπινο Δυναμικό Εκπαίδευση Ελλάδα
Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleGewürztraminer – Χαρακτηριστικά της ποικιλίας
Next Article Ασύρτικο – Χαρακτηριστικά της ποικιλίας
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου. Έχει παρακολουθήσει το "Psychology Of Leadership Certificate" μέσω του eCornell - Cornell University. Είναι Director of Food & Beverage και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση και εκπαίδευση επαγγελματικών ομάδων και στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO).Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing.Έχει εργασθεί σε μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες καθώς επίσης και σε ανεξάρτητες επισιτιστικές επιχειρήσεις. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του Diploma in Food & Beverage Management του IST College.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

3 Mins Read

Mise en Place σε εστιατόρια & bar

4 Mins Read

Οι πιο σημαντικοί KPI για τον ξενοδοχειακό κλάδο

2 Mins Read

Τι είναι τα Standard Operating Procedures (SOP) και που χρειάζονται

6 Mins Read

SMART Goals – Πως να θέτεις εφικτούς στόχους;

4 Mins Read

Μεγαλύτερη απόδοση του εστιατορίου χωρίς μεγαλύτερο κόστος

9 Mins Read

Τιμολόγηση μενού για εστιατόριο

5 Mins Read

Τι είναι ένα Profit & Loss Statement για το εστιατόριο ή το bar

4 Mins Read

Πώς θα μετρήσουμε την παραγωγικότητα του εστιατορίου μας

8 Mins Read

Τύποι ηγεσίας και τα χαρακτηριστικά τους

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
  • Η γλώσσα του σώματος στο τραπέζι
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.