• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter LinkedIn
Facebook Twitter Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Υγιεινός σολομός με μπρόκολο στον φούρνο
salmon-with-brocolli

Υγιεινός σολομός με μπρόκολο στον φούρνο

Hellenic Hotels TeamBy Hellenic Hotels Team WINE PAIRING

Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτόν τον υγιεινό ψητό σολομό με μπρόκολο! Φτιαγμένος σε μιας χρήσης αλουμινένια συσκευασία για ωραίο και εύκολο καθαρισμό. Χρειάζεται μόνο 5 λεπτά προετοιμασίας και 25 λεπτά στο φούρνο.

Πώς μπορώ να κάνω αυτή την υγιεινή συνταγή σολομού;
Τον σολομό και το μπρόκολο τα ψήσαμε όπως είπαμε και πιο πάνω μέσα σε αλουμινένια σκεύη μιας χρήσης.
Βάλαμε τον σολομό μέσα και απλώσαμε γύρω του τα μπρόκολα.
Μέσα ρίξαμε αλάτι, πιπέρι και βούτυρο. Πετάξαμε σκελίδες σκόρδου ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί αν κάποιος δεν το τρώει. Πάνω από το ψάρι ακουμπήσαμε όμορφα, φέτες από λεμόνι για να το σκεπάζουν.
Αυτό ήταν.

Συστατικά

4 φιλέτα σολομού 60 – 80 gr ανά μερίδα
4 σκελίδες φρέσκο σκόρδο
80 gr μπρόκολο ανά μερίδα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο λεμόνι, σε λεπτές φέτες
αλατοπίπερο
4 κουτ. Σούπας βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου

Προσθέστε τον σολομό σε θήκη με φύλλα αλουμινίου. Προσθέστε μπρόκολο γύρω γύρω. Προσθέστε το βούτυρο πάνω από τον σολομό, ακολουθούμενο από το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Τοποθετήστε φέτες λεμονιού σε κάθε κομμάτι σολομού.

Ψήστε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου και κατόπιν ανοίξτε το αλουμινόχαρτο και ανεβάστε τη θερμοκρασία για 10 λεπτά να πάρει χρώμα ο σολομός. Όχι για παραπάνω γιατί θα καούν τα μπρόκολα

Εύκολο, γρήγορο και υγιεινό.

Διατροφικά στοιχεία

Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 365 Λίπος 28g, Κορεσμένο λίπος 10g, Χοληστερόλη 77mg, Νάτριο 170mg, Κάλιο 774mg, Υδατάνθρακες 11g, Ινες 3g, Ζάχαρη 2g, Πρωτεΐνη 20g

Η επιλογή μας γι αυτή τη συνταγή

byssinokipos

Βυσσινόκηπος
Κτήμα Παλυβού

Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Αγιωργίτικο, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
Ένα ροζέ κρασί εντυπωσιακό από κάθε άποψη: ξεκινώντας από το έντονο βυσσινί χρώμα του (Βυσσινόκηπος όνομα και πράγμα!), προχωρώντας με την δυνατή φρουτώδη μύτη του, και καταλήγοντας στην μεστή αίσθηση και μακρά επίγευσή του στο στόμα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Βυσσινόκηπος είναι ένα ροζέ κρασί που ήθελε να έχει γεννηθεί κόκκινο!

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΗ αξία της Ελληνικής διατροφής θα έκανε τη χώρα γαστρονομικό προορισμό
Next Article 10 Ελληνικές ποικιλίες κρασιού που πρέπει να γνωρίζεις
Hellenic Hotels Team
  • Website
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Το Hellenic Hotels είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που συγκεντρώνει τα καλύτερα άρθρα στον τομέα του τουρισμού. Η ομάδα μας ψάχνει στο διαδίκτυο και μοιράζεται θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα τους αναγνώστες. Επιλέγουμε ιστορίες με αυθεντικότητα και πάθος. Πιστεύουμε στην καλή θέληση πιστεύουμε στους καλούς ανθρώπους και μοιραζόμαστε τις ιστορίες τους, προκειμένου η φωνή τους, να ταξιδέψει ακόμα παραπέρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By Hellenic Hotels Team

Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση

By George Anastopoulos

Salteñas το εθνικό πιάτο της Βολιβίας

By George Anastopoulos

Leche frita το τυπικό γλυκό της Βόρειας Ισπανίας

By George Anastopoulos

Κις Λορέν, η πιο γνωστή τάρτα του κόσμου

By George Anastopoulos

Mochi, το δημοφιλές Ιαπωνικό επιδόρπιο

By George Anastopoulos

Φαλάφελ, μία ιστορία 1000 χρόνων!!

By George Anastopoulos

Chorrillana, το απόλυτο φαγητό της Χιλής

By George Anastopoulos

Cubanos ένα σάντουιτς κάπου ανάμεσα στην Κούβα και στη Φλόριντα

By Vassilios Canellos

Wine pairing – Προσθέτει αξία σε ένα γεύμα ή το περιορίζει;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση
  • Vinsanto – Ο βασιλιάς των κρασιών της Σαντορίνης
  • Bellini – Πως δημιουργήθηκε;
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση
  • Vinsanto – Ο βασιλιάς των κρασιών της Σαντορίνης
  • Bellini – Πως δημιουργήθηκε;
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.