• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter LinkedIn
Facebook Twitter Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Μάθετε να ξεχωρίζετε τις μπύρες σαν επαγγελματίες
Μάθετε να ξεχωρίζετε τις μπύρες

Μάθετε να ξεχωρίζετε τις μπύρες σαν επαγγελματίες

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μάθετε να ξεχωρίζετε τις μπύρες σαν επαγγελματίες. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας ale και μιας lager; Πώς ξεχωρίζει κανείς μια pilsner από μια witbier ή μια IPA; Εδώ θα δούμε έναν συνοπτικό οδηγό για τους τύπους και τα στυλ μπύρας που θα σας δώσει τις απαντήσεις που αναζητάτε.

Κατηγορία Lager

Στις Lager μπύρες η ζύμωση πραγματοποιείται σε χαμηλές θερμοκρασίες μεταξύ 5° C και 11° C και ονομάζονται “βυθοζύμωτες” ή “Bottom Fermented” καθώς η διαδικασία πραγματοποιείται στον βυθό της δεξαμενής. Αυτή τη ζύμωση μπορεί σε κάποια βιβλία να τη συναντήσετε και σαν «ψυχρή ζύμωση».

Οι Lager μπύρες τείνουν να είναι πιο “τραγανές” και ξηρές, δίνοντας την αίσθηση οτι σβήνουν καλύτερα τη δίψα. Εδώ είναι μερικές υποκατηγορίες από μπύρες που ανήκουν στην οικογένεια των Lager

◉ Pale lager: Αυτή η μπύρα είναι αναζωογονητική ευκολόπιοτη, ανοιχτόχρωμη και μέτρια στον λυκίσκο και συνδυάζεται εύκολα με μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων. Γι αυτό κι ο περισσότερος κόσμος την προτιμά.

🍺 Τέλειο ταίριασμα με: πίτσα, ειδικά μια απλή κλασική μαργαρίτα

◉ Pilsner: Αυτός ο όρος αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο είδος ανοιχτόχρωμης lager που εφευρέθηκε στην Ευρώπη του 19ου αιώνα. Οι Pilsner είναι αισθητά πιο έντονες στον λυκίσκο και με ανοιχτό χρυσό χρώμα καθώς και λίγο πιο πικρή γεύση. Συνδυάζονται υπέροχα με πολλά φαγητά, ειδικά ελαφριά τηγανητά πιάτα όπως, καλαμαράκια, πατάτες, τηγανητά κολοκυθάκια και μελιτζάνες

🍺 Τέλειο ταίριασμα με: Schnitzel

◉ Amber & red lager: Όταν οι ζυθοποιοί χρησιμοποιούν κριθάρι βύνης που έχει φρυγανιστεί μέχρι να αρχίσει να γίνεται πια καφέ, παίρνουν μια μπύρα που έχει αρκετά βαθύτερο χρώμα. Το χρώμα δεν είναι η μόνη διαφορά γιατί έχουν επίσης διαφορά και στη γεύση: Μοιάζουν στη γεύση όπως και οι απλές lager αλλά βγάζουν γεύση από καραμέλα, ζαχαρωτά και αρώματα όπως το φρυγανισμένο ψωμί του τοστ.

🍺 Τέλειο ταίριασμα με: Tacos

Συμβουλή: Αναζητήστε μια ήπια κοκκινωπή Vienna Lager, η οποία έχει νόστιμες καβουρδισμένες νότες. Είναι ένα ενδιαφέρον παράδειγμα αυτής της κατηγορίας που δεν βλέπετε καθημερινά.

◉ Dark lager: Αυτές οι μπύρες προσθέτουν άλλο βάθος στην ομάδα των Lager. Παρόλο που είναι σχετικά ελαφριές, μπορεί να έχουν πλούσια αρώματα που δεν θα περίμενε κανείς από μια lager, όπως σοκολάτα, καφέ, μελάσα και ψωμί ολικής άλεσης.

🍺 Τέλειο ταίριασμα με: Καπνιστό ψάρι πάνω σε μαύρο ψωμί

Συμβουλή: Ορισμένες μπύρες μπορεί να γράφουν dunkel και άλλες black lager. Είναι και οι δύο όροι το ίδιο απλά το dunkel σημαίνει σκούρο στα Γερμανικά

Κατηγορία Ale

Σε αντίθεση με τις lager, οι ales κατασκευάζονται με στελέχη ζύμης που ζυμώνονται σε ένα θερμότερο περιβάλλον – πιο κοντά στη θερμοκρασία δωματίου. Η μαγιά επιπλέει στην επιφάνεια ενώ κάνει τη ζύμωση. Οι μπύρες στις οποίες η ζύμωση πραγματοποιείται σε υψηλότερες θερμοκρασίες μεταξύ 15° C και 24° C αποκαλούνται “αφροζύμωτες” ή “Top Fermented” καθώς η ζύμωση πραγματοποιήθηκε στην επιφάνεια της δεξαμενής. Αυτή τη ζύμωση μπορεί σε κάποια βιβλία να τη συναντήσετε και σαν «θερμή ζύμωση».

Στις Ales υπάρχουν κάθε είδους γεύσεις, από φρουτώδη στοιχεία έως και γήινα, οπότε υπάρχει μια τεράστια ποικιλία επιλογών για εξερεύνηση στη γκάμα των Ale, όπως γλυκές, καστανές μπίρες και μπίρες από ζαχαρόχρωμο ή σιτάρι.

◉ Cream ale: Tα χρώματα τους είναι ανοιχτόχρωμα, είναι ελαφριές σε γεύση και όχι πολύ πικρές. Αν δεν είναι κανείς εξοικειωμένος, ίσως νομίσει ότι πίνει μια pale lager κι όχι μια cream ale. Είναι εξίσου αναζωογονητική όταν πρόκειται για ταίριασμα με φαγητό.

🍺 Τέλειο ταίριασμα με: Οποιαδήποτε σαλάτα περιέχει ψητό κοτόπουλο

Συμβουλή: Η Kölsch είναι επίσης άλλο ένα είδος ale που θα μπορούσε να μπερδέψει κάποιον, νομίζοντας οτι πίνει μια lager

◉ Pale ale: Οι αγγλικές pale ale (επίσης γνωστές και ως bitters) είναι αρκετά γήινες. Οι Αμερικάνικες είναι λίγο πιο τσιμπημένες στον λυκίσκο και μερικές φορές βγάζουν αρώματα από εσπεριδοειδή. Οι Βελγικές pale ale είναι πιο γλυκές από τις άλλες δύο, αλλά μπορεί να είναι και λίγο πιπεράτες.

🍺 Τέλειο ταίριασμα με: Χάμπουργκερ

◉ Amber & red ale: Βαθιές στο χρώμα και με πιο πλούσια γεύση από την pale ale, συνήθως έχουν γεύση όπως καραμέλα, αποξηραμένα φρούτα ή ακόμα και μια ιδέα καφέ. Είναι υπέροχες με μαγειρεμένα σε σιγανή φωτιά φαγητά και ψητά κρέατα (κρέας και λαχανικά).

🍺 Τέλειο ταίριασμα με: Κοτόπουλο ψητό με λαδορίγανη

Συμβουλή: Η βελγική red ale είναι πολύ περισσότερο ξινή από τις άλλες αυτής της κατηγορίας που βγάζουν περισσότερο μια γλύκα παρά ξινάδα

◉ India Pale Ale (IPA): Για άτομα που προτιμούν την πικρή μπύρα, αυτό είναι το είδος που θα τους ενθουσιάσει. Η μπύρα αυτή προήλθε από την Αγγλία. Κατά τον 19ο αιώνα ανακάλυψαν ότι η προσθήκη μεγάλης ποσότητας λυκίσκου ήταν η λύση για να επιβιώσουν οι μπύρες στο μακρύ ταξίδι μέσα στον ωκεανό ώσπου να φτάσουν στην Ινδία. Οι ισχυρές και συχνά φρουτώδεις γεύσεις των IPA τις καθιστούν έναν υπέροχο συνδυασμό για τρόφιμα με λίπος ή πικάντικα.

🍺 Τέλειο ταίριασμα με: Κρέας με κάρρυ ή πανσέτα ψητή στα κάρβουνα

◉ Dark ale: Μια Dark ale αγγλικού τύπου είναι γλυκιά, η βελγικού τύπου είναι λίγο πιο ξηρή και πιθανώς πιο φρουτώδης. Σε κάθε περίπτωση, θα εντοπίσετε νότες καραμέλας, πιθανώς επίσης να νιώσετε μερικά μπαχαρικά και αρώματα γλυκών φρούτων, όπως σταφίδα ή ψητό μήλο.

🍺 Τέλειο ταίριασμα με: Roast beef μαγειρεμένο στον ζωμό του

◉ Brown ale: Εάν μια μπύρα αγγλικού τύπου που έχει μια ιδιαίτερη γλυκιά γεύση και νότες από καρύδι. Αναφέρεται συνήθως ως brown ale ή nut brown ale. Αυτές είναι ιδανικές μπύρες για να τις συνδυάσετε με όλα τα είδη φαγητού από spare ribs με bbq σάλτσα έως επιδόρπια.

🍺 Τέλειο ταίριασμα με: Τάρτα με καρύδια πεκάν

◉ Wheat beer: Όταν προστεθεί σιτάρι στο γλεύκος, αυτό δίνει στην μπύρα μια πιο αφρώδη υφή, ένα μεταξένιο σώμα και ένα ιδιαίτερο είδος γλυκύτητας. Στην πραγματικότητα, μερικές μπύρες σιταριού βγάζουν άρωμα μπανάνας ή τσίχλας. Οι μπύρες σίτου κυμαίνονται σε χρώμα, από ανοιχτόχρωμο άχυρο έως βαθύ καφέ και όλες είναι πολύ δροσιστικες.

🍺 Τέλειο ταίριασμα με: Σαλάτα με αβοκάντο και εσπεριδοειδή

Συμβουλή: Το Hefeweizen είναι ο γερμανικός όρος για τις pale wheat μπύρες, στο Βέλγιο ονομάζονται witbier ή blanche. Όλα αυτά απλά σημαίνουν “λευκή μπύρα”, οπότε αν τα δείτε σε μια ετικέτα, θα πρόκειται για το ίδιο πράγμα.

Κατηγορία Belgian type Beers

Αυτές οι μπύρες δεν αποτελούν ένα είδος επειδή ο όρος Βελγικού τύπου μπύρα χρησιμοποιείται για πολλά διαφορετικά είδη. Το Βέλγιο όμως έχει τελειοποιήσει μια εντυπωσιακή ποικιλία από είδη μπίρας, από ξινές κόκκινες και καφέ μπύρες έως πολύ δυνατές μοναστηριακές, οι οποίες αποτίουν φόρο τιμής στις ζυθοποιίες που ανέπτυξαν οι μοναχοί της περιοχής. Σήμερα, πολλές ιστοσελίδες που ασχολούνται με την μπύρα σε όλο τον κόσμο κάνουν αφιερώματα στις Βελγικές μπύρες σαν να είναι μια ξεχωριστή κατηγορία παρόλο που δεν είναι.

Κατηγορία Stout & Porter

Ενώ αυτές οι έντονα σκούρες μπύρες είναι από τεχνικής άποψης, ales, συχνά αντιμετωπίζονται ως ξεχωριστή κατηγορία. Οι λάτρεις των stout και των porter αγαπούν τις βαθιές καπνιστές γεύσεις σοκολάτας και καφέ που αναδίδουν. Δεν είναι πολύ πικρές και κάποιες από αυτές είναι γλυκές. Ενώ πολλοί άνθρωποι τις συνδέουν με τον Χειμώνα και με χειμωνιάτικα φαγητά, είναι επίσης νόστιμες κατά τη διάρκεια της Άνοιξης και σαν συνοδευτικό την ώρα που ψήνουμε έξω και τσιμπαμε μεζέδες πάνω από την ψησταριά.

◉ Oatmeal stout & porter: Αυτός ο ειδικός υπότυπος φτιάχνεται με μια μικρή ποσότητα από πλιγούρι βρώμης. Αυτή η προσθήκη τους δίνει ένα παχύτερο σώμα και μια μεταξένια αίσθηση στο στόμα. Μπορεί επίσης να έχει νότες από καρύδι και άλλες γήινες γεύσεις.

🍺 Τέλειο ταίριασμα με: Ωμά θαλασσινά

◉ Imperial stout & porter: Αυτές οι μπύρες, γνωστές και ως Russian imperial stouts και Baltic porters, παρασκευάστηκαν αρχικά, στα τέλη του 18ου αιώνα στην Αγγλία για εξαγωγή πέρα ​​από τη Βαλτική Θάλασσα. Ο όρος Imperial αναφέρεται στην παλιά ρωσική αυτοκρατορία, όπου αυτές οι μπύρες ήταν οι αγαπημένες της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας. Μέχρι σήμερα, παραμένουν αρκετά βαριές και έντονα αρωματισμένες.

🍺 Τέλειο ταίριασμα με: Κέικ σοκολάτας

Αλλες ειδικές κατηγορίες

Μια κατηγορία μπύρας δεν αφορά μόνο τη μαγιά,τη βύνη, ή την ποσότητα του λυκίσκου. Μπορεί να υπάρξουν και κάποιες άλλες προσμίξεις που δημιουργούν μια άλλη τελείως κατηγορία

◉ Fruit Beers: Αρκετά φρούτα προστίθενται σε κάποιες μπύρες – μερικά δημοφιλή είναι το lime, η φράουλα και το κεράσι Οι περισσότερες μπύρες φρούτων είναι γλυκές, όπως μπορείτε να φανταστείτε, και αποτελούν ένα καλό συμπλήρωμα μαζί με το επιδόρπιο. Δεν είναι λίγοι οι Πολωνοί που μπορεί να ζητήσουν Βαρελίσια μπύρα με λίγη γρεναδίνη (σιρόπι ροδιού)

◉ Radler: Είναι μπύρα, με λεμονάδα ή sprite. Η λέξη radler σημαίνει “ποδηλάτης” στα γερμανικά, επειδή ο λαϊκός θρύλος αναφέρει ότι η radler ήταν αγαπητή σε αυτούς που ήθελαν να ξεδιψάσουν μετά από μια βόλτα με το ποδήλατο.

Συμβουλή: Στο Ηνωμένο Βασίλειο θα δείτε να αναφέρονται στη shandy που είναι επίσης ένα μείγμα μπύρας και Sprite. Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο πράγμα. Μπορεί οι Γερμανοί να ζητήσουν και Diesel το οποίο είναι μπύρα με coca cola

◉ Honeybeer: Αυτές οι μπύρες έχουν κρεμώδη αίσθηση στο στόμα και γεύσεις σαν καραμέλα. Η μπύρα μπορεί να είναι γλυκιά, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά το αποτέλεσμα είναι συνήθως λεπτό – δοκιμάστε μια και ίσως να εκπλαγείτε.

Μικροζυθοποιίες στην Ελλάδα

Αυτή τη στιγμή υπ΄ρχουν 64 ενεργές μικροζυθοποιιες στην Ελλάδα, που καλύπτουν περίπου το 6% του μεριδίου αγοράς της χώρας. Η ανάπτυξη εξηγείται κυρίως από την αυξανόμενη ζήτηση που υπήρξε για εξειδικευμένα προϊόντα και ελληνικές μάρκες αλλά και για την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας κατά τη διάρκεια της κρίσης. Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, οι μικροζυθοποιίες χαρακτηρίζονται ως τέτοιες όταν η παραγωγή είναι μικρότερη από 200.000 εκατόλιτρα.

Ονομα Παραγωγός Περιοχή άλλες ετικέτες
56 Isles Paros Microbrewery Paros Craft
Alea Alea Brewing Company Athens Wit, Pale Ale, Stout, 3-way collab NEIPA
Ali Thessaloniki Microbrewery Ltd Thessaloniki Craft
Amoussa Arrib Danos Patras IPA, Stout
Argo, Molotov Volos Brewery Volos Golden Ale, IPA
Athineo Athenian Brewery Athens Seasonal
Brinks Rethymnian Brewery SA Crete, Rethymno Pale Ale
Canal Dive Korintiaki Zithopiia SA Corinth Pilsner, Ale
Chios Beer Chios Beer Microbrewery Chios Pale Ale, Porter, Smoked, Mastich
Corfu Beer Kerkiraiki Zithopiia Corfu Pilsner, Lager, Weiss, IPA, Red Ale, Dark, Double fermentation
Delphi / Marea Elixi Brewery Athens Pilsner, Dark, IPA, Blonde and more
Dias Korfi SA Kato Ag. Ioannis Lager
Donkey Santorini Brewing Company Santorini Lager, Weiss, IPA, Red Ale
Empati Kythnos Beer Kythnos Wheat
Epilogi Zotos Ltd Gianitsa Lager
Flaros Flaros  Microbrewery EE Athens IPA, Amber Ale, Seasonal, Wheat, Porter
Fonias Samothraki Microbrewery Samothraki Pale Ale
Harma Cretan Brewery Crete, Chania Pilsner, Lager, Weiss, Pale Ale, Stout, Cretan Ale, Dunkel, Mexican
Helmisons Helmisons Brewery Crete, Ierapetra Pale Ale, IPA, Witbeer, Dark Ale
Hoppy Seal Monachus Brewing Alonisos Pilsner
Ikarotissa Ikariaki Zythopiia IKE Ikaria Ale, Red Ale
Johnnies’ Beer Macedonian Microbrewery Drama Lager
Karma Kordosis-Thamnidis OE Nemea Lager, Pale Ale, Red Ale, Golden Ale
Kasta Kasta Microbrews Crete, Heraklion Pale Ale, IPA, Amber Ale, Oatmeal
Katsika Folegandros Microbrewey Folegandros Pilsner, Biere De Garde, Red Ale
Kirki Kirki Brewery Piraeus Amber Lager, Pale Ale, IPA
Kefalonian Beer Kefalonia & Ithaki Microbrewery Kefalonia Lager, Red Ale
Kykao Kykao Nanobrewery Patras IPA, Stout, Seasonal, Rye, Pale Ales
Lafkas Lafkas Brewery Crete, Chania Pale Ale, Stout
Levante Mikro-Brewery of Zakynthos Zakynthos Pale Ale, Stout
Local Microbrewery of Thessaly Volos Golden Ale, IPA
Lola Pinios Brewery Larisa Pilsner, Belgian Ale, IPA
Lyra Lyra Brauerei Crete, Chania Golden Ale
Magnus Magister / Knights Magnus Magister Papadimitriou SA Rhodes Pilsner, Lager, Weiss
Mani Brewery Mani Brewery Mani IPA, Blond, Ale, Porter
Marmita Mikrozithopiia Kavalas OE Kavala Red Ale
Mikonu Mykonos Brewing Company Myconos IPA, Pale Ale, Seasonal and more
Naxos Beer Naxos Brewery Naxos Pilsner, IPA, Stout
Nissos Cyclades Mircrobrewery Tinos Bohemian-Style Pilsner, European Lager, Dunkel
Noble Men Noble Men Brewery Halkida / Athens Pilsner, IPA, Pale Ale, Abbey Triple
Noctua Noctua Brewery Athens Athens Pale Ale, IPA, Black IPA, Amber Ale, Seasonal
Notos Notos Brewery Crete, Heraklion Lager, Weiss, Pale Ale
Olympica Magna Elis Brewery Elia Lager
Olympos Beer Hondrogianni Paraskevi Katerini Pale Lager
One Eyed Jack Midnight Circus Gypsy Brewery Athens Pilsner, Red Ale, IPA, Stout
Ora Patraiki Zithopiia IKE Patras Pilsner, IPA, Stout, Weiss
Plastiga Zythopiia Georgios Papadiotis Volos Stout, Strong Ale, Urban Ale, Weiss
Samos Beer Samos Beer Samos Ale
Septem Septem Microbrewery Evia Stout, Red Ale, Pilsner, Pale Ale, Porter and more
Sigri Sigri Brewery Lesvos Red Ale, Blond Ale
Sknipa Standard Microbrewery of Thessaloniki Thessaloniki Pilsner, Stout, IPA, Seasonal, Strong
Solo Solo Brewery Crete, Heraklion Pale Ale, Seasonal, IPA, Porter, Stout and more
Sparta Lakoniki Brewery Sparta Lager
Spira Spira Skopelos Brewers Skopelos Golden Ale, IPA, Dry Stout, Weiss
Stala Epirus Brewery Ltd Ioannina Cream Ale, Pale Ale, Red Ale, IPA, Seasonal
Stilvi Zithopiia Thessalias IKE Karditsa Lager, Stout, Weiss
Theros Solar Microbrewery Xanthi Xanthi Summer Ale, Irish Red Ale, Dunkel
Theta (Θ) Thessaliki Brewery Athens Pilsner, Lager, Premium, Weiss, Seasonal
Touls Brews Touls Brews Patras Pale Ale
VAM Korfi SA Pieria Pislner, Lager
VAP VAP P Kougios SA Rhodes Lager
Volkan Brewery Volkan Brewery Athens Pilsner, Dunkel, Wheat
Voreia Beer Siris Microbrewery EE Serres Pilsner, IPA, Stout, Low Alcohol and more
Wings The Icarian Spirit Microbrewery Ikaria Lager, Pale Ale
Zeos Ζeos Ζithopiia SA Argos Pilsner, Lager, Weiss
Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΜπύρα, ποια είναι τα στάδια παραγωγής της
Next Article Οι προϊστάμενοι πρέπει να είναι “προπονητές” κι όχι κριτές του προσωπικού τους
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι στέλεχος στον κλάδο του F&B με ισχυρό γνωσιακό υπόβαθρο στον τομέα των τροφίμων και ποτών. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση ομάδων, στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO). Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του F&B Management Diploma του IST College. Εργάζεται στο La Marquise Luxury Resort Complex στη Ρόδο ως Food & Beverage Director.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By Vassilios Canellos

Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;

By John Protopapadakis

Angostura – Το ιδιότυπο branding που την ξεχώρισε

By Vassilios Canellos

Food & Beverage Management σπουδές

By Vassilios Canellos

Αποτελεσματική εκπαίδευση των νεαρών

By Hellenic Hotels Team

Απλοί τρόποι οργάνωσης της της κουζίνας

By Vassilios Canellos

Τι είναι το key performance indicator (KPI);

By Vassilios Canellos

Πως ξεχωρίζει ο καλός σερβιτόρος από τη μάζα;

By Vassilios Canellos

Τι είναι η IPA και γιατί αρέσει τόσο πολύ;

By John Protopapadakis

22 πρακτικές μάρκετινγκ για εστιατόρια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση
  • Vinsanto – Ο βασιλιάς των κρασιών της Σαντορίνης
  • Bellini – Πως δημιουργήθηκε;
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση
  • Vinsanto – Ο βασιλιάς των κρασιών της Σαντορίνης
  • Bellini – Πως δημιουργήθηκε;
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.