• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » 5 συμβουλές για έναν καλό espresso
καλός espresso

5 συμβουλές για έναν καλό espresso

Hellenic Hotels TeamBy Hellenic Hotels Team ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ποιος δεν λατρεύει έναν φρέσκο μυρωδάτο και καλό espresso; Ο εσπρέσο παρασκευάζεται όταν οι αλεσμένοι κόκκοι του καφέ συναντούν το βραστό νερό υπό πίεση. Καλή η θεωρία αλλά τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε στην πράξη για να γευτούμε έναν καλό espresso;

Βήμα 1: Ποιότητα των κόκκων καφέ

Όσο καλύτερη είναι η ποιότητα, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα. Μια καλή ποικιλία είναι απαραίτητη για να φτιάξετε έναν υπέροχο καφέ. Γι ‘αυτό, είναι σημαντικό να αναζητήσετε εκλεκτούς κόκκους για τον τέλειο καφέ.

Βήμα 2: Θερμότητα και πίεση

Οι άριστες ποιοτικά ποικιλίες αποτελούνται από έλαια περίπου στο 12%, τα οποία βοηθούν στη σωστή γεύση κάτω από τη σωστή ποσότητα θερμότητας και πίεσης. Η απαιτούμενη θερμοκρασία για σωστή εκχύλιση είναι 92-93°C βαθμούς κάτω από 60 κιλά πίεσης εντός της μηχανής. Η ποιότητα της μηχανής είναι σημαντική για τη σωστή διατήρηση αυτών των παραμέτρων.

Βήμα 3: Το κόψιμο

Όπως μάθαμε, ο καλός espresso χρειάζεται σωστό κόψιμο για να παράγει έντονη γεύση. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πολλοί άνθρωποι προτιμούν τις καφετέριες αντί να κάνουν έναν espresso στο σπίτι καθώς το κόψιμο είναι δύσκολο και γι αυτό συνήθως παίρνουν έτοιμο κομμένο καφέ. Το πολύ ψιλό κόψιμο μπορεί να κάνει τη γεύση πολύ δυνατή και πικρή. Το χοντρό κόψιμο δίνει πολύ ανιαρά γευστικά χαρακτηριστικά. Το ιδανικό κόψιμο για τον καφέ σας είναι αυτό που επιτρέπει να τρέξει η απαιτούμενη ποσότητα του καφέ μέσα σε 25 περίπου δευτερόλεπτα, με μια λεπτή αλλά συνεχόμενη ροή και ένα χρώμα φουντουκιού.

Βήμα 4: Το καϊμάκι

Αν καταφέρετε να εξαγάγετε σωστά τα φυσικά έλαια που βοηθούν στην παραγωγή αφρού στον Espresso θα πάρετε ένα πλούσιο καϊμάκι. Βέβαια αυτό αφορά και την ποικιλία του καφέ, τη θερμοκρασία του νερού, την πίεση που ασκήσατε στο τάμπερ και το μέγεθος του κοψίματος.

Βήμα 5: Ζεσταίνετε το φλυτζάνι σας

Τέλος, αφήσαμε ένα από τα υποτιμημένα σημεία που κάνει μια σημαντική διαφορά. Η θέρμανση του φλυτζανιού θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη θερμοκρασία όταν το espresso βγει από τη μηχανή. Το κρύο φλυτζάνι δημιουργεί μια ανισορροπία μεταξύ του τοιχώματος και του καφέ και μειώνει την αρτιότητα της γεύσης.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΚατηγορίες ανικανοποίητων πελατών
Next Article Μια άριστη πρακτική εξυπηρέτησης
Hellenic Hotels Team
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Το Hellenic Hotels είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που συγκεντρώνει τα καλύτερα άρθρα στον τομέα του τουρισμού. Η ομάδα μας ψάχνει στο διαδίκτυο και μοιράζεται θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα τους αναγνώστες. Επιλέγουμε ιστορίες με αυθεντικότητα και πάθος. Πιστεύουμε στην καλή θέληση πιστεύουμε στους καλούς ανθρώπους και μοιραζόμαστε τις ιστορίες τους, προκειμένου η φωνή τους, να ταξιδέψει ακόμα παραπέρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By Vassilios Canellos

Ιστοσελίδα Ξενοδοχείου Πως πρέπει να είναι;

By Greg Michopoulos

Τρόποι και στυλ διοίκησης

By Vassilios Canellos

Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;

By Vassilios Canellos

Food & Beverage Management σπουδές

By Vassilios Canellos

Αποτελεσματική εκπαίδευση των νεαρών

By Hellenic Hotels Team

Απλοί τρόποι οργάνωσης της της κουζίνας

By Vassilios Canellos

Τι είναι το key performance indicator (KPI);

By Vassilios Canellos

Πως ξεχωρίζει ο καλός σερβιτόρος από τη μάζα;

By John Protopapadakis

22 πρακτικές μάρκετινγκ για εστιατόρια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Ιστοσελίδα Ξενοδοχείου Πως πρέπει να είναι;
  • Γιατί οι πελάτες γίνονται συχνά παράλογοι
  • Private dining – Τι είναι;
  • Πως να μειώσω το άγχος;
  • Η δέσμευση των εργαζομένων επηρεάζει την εταιρεία

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Ιστοσελίδα Ξενοδοχείου Πως πρέπει να είναι;
  • Γιατί οι πελάτες γίνονται συχνά παράλογοι
  • Private dining – Τι είναι;
  • Πως να μειώσω το άγχος;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.