Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Οι Γάλλοι παραγγέλνουν κρασιά από Ελληνική υποθαλάσσια κάβα
krasia-apo-elliniki-ypothalassia-kaba

Οι Γάλλοι παραγγέλνουν κρασιά από Ελληνική υποθαλάσσια κάβα

Hellenic Hotels TeamBy Hellenic Hotels Team ΚΡΑΣΙ 3 Mins Read

Σε υποθαλάσσια κάβα έχει μετατραπεί η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ουρανούπολης και Αμουλιανής».Παραγγελίες Γάλλων γευσιγνωστών προκάλεσαν αίσθηση μετά από απαίτηση να προμηθευτούν ένα ελληνικό κρασί που παράγεται από τις πλέον γνωστές Γαλλικές ποικιλίες , Cabernet Sauvignon και Merlot, όταν μάλιστα γνωρίζουν ότι οι παραγγελίες τους θα φτάσουν σε αυτούς μετά τον Ιούνιο του 2022.

Ο λόγος της επιθυμίας των Γάλλων somelier δεν είναι μόνο για να δοκιμάσουν πως αποδίδουν δυο γαλλικές ποικιλίες στο Ελληνικό *Τερουάρ αλλά για να δοκιμάσουν ένα ξεχωριστό κρασί που έχει την ιδιαιτερότητα να μείνει 12 μήνες στο βυθό της θάλασσας, στα νερά του Αγίου Όρους, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ουρανούπολης και Αμουλιανής».

Στην ετικέτα του κρασιού γράφει: Ieris Oinos, εμφιάλωση 2017. Τόπος του, ο «Ξηροπόταμος» της Ιερισσού Χαλκιδικής, της περιοχής που «βλέπει» από την μία πλευρά τον Ακάνθιο Κόλπο και από την άλλη τον Άθω και τον Κόλπο του Αγίου Όρους.

Εκατοντάδες φιάλες του κρασιού «Ιeris», μαζί μ εναν μικρό αριθμό φιαλών του ροζέ «Αμουλιανή», του ίδιου οινοποιείου, έχουν ποντιστεί τους τελευταίους μήνες σε τρία διαφορετικά σημεία της θαλάσσιας περιοχής, μεταξύ Ουρανούπολης- Αμουλιανής- ορίων του Αγίου Όρους , αποτελώντας την πρώτη υποθαλάσσια κάβα της Χαλκιδικής και του Βορείου Αιγαίου.

«Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο» λέει ο κ Ζαμάνης , διευκρινίζοντας ότι η υποβρύχια κάβα είναι σε τρία επίπεδα κι αφορά το βάθος των νερών. Το πρώτο, με σχετικά μικρό αριθμό φιαλών, βρίσκεται σε έναν ύφαλο μεταξύ Αμουλιανής και Ουρανούπολης, σε βάθος 4 μέτρων.

Αλλά γιατί υποθαλάσσια κάβα; Επειδή εκεί η παλαίωση γίνεται χωρίς οξυγόνο και χωρίς φως, με σταθερή θερμοκρασία για όσο διάστημα απαιτείται
Στον συγκεκριμένο ύφαλο τα μπουκάλια του κρασιού είναι ορατά σε όλους τους τουρίστες που επιλέγουν για την περιήγησή τους στις παραλίες της Ουρανούπολης και της Αμουλιανής με το ειδικό σκάφος που διαθέτει glass bottom (γυάλινο πυθμένα).

Μπορεί να σας αρέσει:  Λευκό κρασί, πώς φτιάχνεται;

υποθαλάσσια κάβα

Στο δεύτερο σημείο σε βάθος 9 μέτρων έχουν ποντιστεί φιάλες μέσα σε έναν σιδερένιο κλωβό. Σ αυτό πριν από λίγες ημέρες δύο δύτες… ανέσυραν ορισμένες φιάλες από τον βυθό για να παρουσιάσουν το περιεχόμενο της κάβας στους δημοσιογράφους που συμμετείχαν στο fam trip που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στο πλαίσιο του 1ου Taste Halkidiki.

Παρόμοιο περιστατικό προέκυψε πριν από μερικά χρόνια μετά την ανακάλυψη ενός ναυαγίου που βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Φινλανδίας περίπου το 1840 ενώ μετέφερε τη σαμπάνια Veuve Clicquot στη Ρωσία. Συνολικά 46 μπουκάλια ανακτήθηκαν άθικτα και αν και παλαιώθηκαν για περισσότερο από έναν αιώνα, είχαν εντυπωσιακή φρεσκάδα, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Το συγκεκριμένο σημείο είναι η χαρά των ερασιτεχνών δυτών καθώς η υποθαλάσσια κάβα βρίσκεται κοντά στα απομεινάρια της βυθισμένης αρχαίας Αμουλιανής και προσφέρει μια εξαιρετική καταδυτική εμπειρία. Για την επιτήρηση του σημείου το οινοποιείο συνεργάζεται με το Καταδυτικό Κέντρο της Ουρανούπολης αλλά και με άλλους φορείς της περιοχής που συμμετέχουν σε δράσεις καταδυτικού τουρισμού.

Πληροφορίες

*Το τερουάρ είναι ένα σύνολο εδαφοκλιματικών παραγόντων και ειδικών χαρακτηριστικών της περιοχής (ανάγλυφο, ρόδο των ανέμων, παρουσία υδάτων, δασών, ηλιακής ακτινοβολίας, χλωρίδας και πανίδας), που καθορίζει τα χαρακτηριστικά ποικιλίας των γεωργικών προϊόντων, κρασιών, καφέ, τσαγιού, ελαιολάδου, τυριών.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΞενοδοχειακές τάσεις που μεταμορφώνουν την εμπειρία των διακοπών
Next Article Πελάτες – Repeaters & Loyals. Υπάρχει διαφορά;
Hellenic Hotels Team
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Το Hellenic Hotels είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που συγκεντρώνει τα καλύτερα άρθρα στον τομέα του τουρισμού. Η ομάδα μας ψάχνει στο διαδίκτυο και μοιράζεται θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα τους αναγνώστες. Επιλέγουμε ιστορίες με αυθεντικότητα και πάθος. Πιστεύουμε στην καλή θέληση πιστεύουμε στους καλούς ανθρώπους και μοιραζόμαστε τις ιστορίες τους, προκειμένου η φωνή τους, να ταξιδέψει ακόμα παραπέρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

8 Mins Read

Ελληνικά επιδόρπια κρασιά που οφείλετε να δοκιμάσετε

3 Mins Read

Wine Pairing με λευκό κρασί

3 Mins Read

Ερυθρή Οινοποίηση

3 Mins Read

Λευκή οινοποίηση

20 Mins Read

10 Ελληνικές ποικιλίες κρασιού που πρέπει να γνωρίζεις

6 Mins Read

Τι να μην κάνεις στην κάρτα των κρασιών

4 Mins Read

Τεχνικές πωλήσεων κρασιού για σερβιτόρους

5 Mins Read

Sangria όλα όσα θα ήθελες να ξέρεις για αυτή.

4 Mins Read

10 Ιταλικά κρασιά που πρέπει να γνωρίζεις

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
  • Η γλώσσα του σώματος στο τραπέζι
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.