• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter LinkedIn
Facebook Twitter Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Cubanos ένα σάντουιτς κάπου ανάμεσα στην Κούβα και στη Φλόριντα
Cubanos σάντουιτς

Cubanos ένα σάντουιτς κάπου ανάμεσα στην Κούβα και στη Φλόριντα

George AnastopoulosBy George Anastopoulos WINE PAIRING

Όπως πολλά διάσημα πιάτα, έτσι και το Cubanos σάντουιτς, έχει μία μεγάλη ιστορία να το ακολουθεί αλλά ένα ομιχλώδες τοπίο όσον αφορά την προέλευσή του.

Το Cubanos είναι ένα σάντουιτς του οποίου η ιστορία βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην Κούβα και στη Φλόριντα σύμφωνα με τον ιστορικό Loy Glenn Westfall, ο οποίος δηλώνει πως το σάντουιτς γεννήθηκε στην Κούβα και τελειοποιήθηκε στη Φλόριντα.

Στα τέλη του 1800 και στις αρχές του 1900, τα ταξίδια μεταξύ Κούβας και Φλόριντα ήταν συχνά και εύκολα. Οι Κουβανοί ταξίδευαν συχνά εκεί είτε για δουλειά είτε για ευχαρίστηση όπως επίσης πολλές φορές και για επίσκεψη οικογενειακού τύπου. Λόγω λοιπόν των συνεχόμενων μετακινήσεων, όπου σε μεγάλο βαθμό γίνονταν χωρίς έγγραφα κίνησης ανθρώπων, πολιτισμού και ιδεών, είναι αδύνατο να πούμε ακριβώς πότε ή που προέκυψε το κουβανικό σάντουιτς.

H Τάμπα και η Φλόριντα θεωρούν οτι τα δικά τους Cubanos είναι τα καλύτερα !
Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ποιες πόλεις το τελειοποίησαν και πιστεύουν αμφότερες ότι φτιάχνουν τα καλύτερα cubanos. Αυτές είναι το Μαϊάμι και η Τάμπα. Και οι δύο ανήκουν στην πολιτεία της Φλόριντα. Οι δύο πόλεις φτιάχνουν το cubanos του με μία μικρή διαφορά και αυτή έχει να κάνει με την περιοχή της Τάμπα όπου προσθέτουν επιπλέον σαλάμι. Η Τάμπα πιστεύει ότι το σαλάμι προσθέτει ένα ακόμη στρώμα αλμύρας στο σάντουιτς κάνοντάς το ανώτερο σε σχέση με αυτό του Μαϊάμι. Βέβαια η πλευρά του Μαϊάμι πιστεύει ότι το δικό της είναι το καλύτερο.

Το cubanos αποτελείται από ψητό μαριναρισμένο χοιρινό (Mojo marinated pork), πίκλες, ελβετικό τυρί, ζαμπόν και το διάσημο κουβανέζικο ψωμί το οποίο είναι ελαφρώς γλυκό, μαλακό αλλά ταυτόχρονα και ψωμί με κρούστα.

Υλικά για το Cubanos σάντουιτς

2 τεμ. κουβανέζικα ψωμάκια (εναλλακτικά 2 ψωμάκια για σάντουιτς)
4 φέτες mojo pork (μαριναρισμένο χοιρινό)
2 λεπτές φέτες ζαμπόν
2 λεπτές φέτες ελβετικό τυρί
20γρ. βούτυρο λιωμένο
4 αγγουράκια (πίκλα) κομμένα σε φέτες
20γρ. μουστάρδα

Μέθοδος παρασκευής του Cubanos σάντουιτς

◈ Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τις φέτες ζαμπόν. Το μαγειρεύουμε και από τις δύο πλευρές. Κόβουμε σε φέτες το ψημένο χοιρινό και το ζεσταίνουμε και αυτό σε ένα τηγάνι.

◈ Ανοίγουμε τα κουβανέζικα ψωμάκια και τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι με βούτυρο. Θέλουμε να ροδίσουν.

◈ Στη συνέχεια τοποθετούμε στο κάτω μέρος του ψωμιού το χοιρινό, το ζαμπόν, το τυρί και το τουρσί. Απλώνουμε στο άλλο ψωμάκι την μουστάρδα και κλείνουμε το σάντουιτς.

◈ Σε ένα τηγάνι βάζουμε βούτυρο και τοποθετούμε το σάντουιτς. Βάζουμε μία λαδόκολλα από πάνω και προσθέτουμε ένα βαρύ αντικείμενο ώστε να το πιέζει καλά.

◈ Μετά από 3 λεπτά γυρίζουμε το σάντουιτς και ξαναβάζουμε από πάνω το βαρύ αντικείμενο. Αφήνουμε να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

◈ Μόλις βγάλουμε το σάντουιτς, το αφήνουμε για ένα λεπτό να ‘’σταθεί’’ και στη συνέχεια το κόβουμε στη μέση. Τα Cubanos σερβίρονται συνήθως με πίκλες και πατατάκια.

Με τι κρασί ταιριάζει;

Λευκό: Riesling ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5
Λευκό: Sauvignon Blanc⭐⭐⭐⭐ 4,5
Ερυθρό: Cabernet Sauvignon ⭐⭐⭐⭐ 4/5

Κρασί της επιλογής μας γι αυτή τη συνταγή

Riesling-Urziger-Wurzgarten

RIESLING URZIGER WURZGARTEN GG 2019 – DR. LOOSEN

Το Dr. Loosen Urziger Wurzgarten Riesling 2019 έχει απαλό λεμονί χρώμα και μεθυστική μύτη, με αρώματα lime, βερίκοκου, mango, λεμονιού, passion fruit, ζύμης, γκρέιπφρουτ, λεμονανθών και κερήθρας. Νύξεις ορυκτότητας και ζύμης συμπληρώνουν το ιδιαίτερο μπουκέτο.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα και κοφτερή οξύτητα. Ζουμερά εσπεριδοειδή όπως λεμόνι, lime και κίτρο μπλέκονται με ανανά, βερίκοκο, ροδάκινο, κερήθρα, λεμονανθούς και γιασεμί σε φόντο διάχυτης ορυκτότητας.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΤι είναι Soft Skills και ποια τα οφέλη τους;
Next Article Εστιατόρια και ξενοδοχεία λαμβάνουν μέτρα για τους αγενείς πελάτες
George Anastopoulos
  • Website
  • Facebook
  • Instagram

O Γεώργιος Αναστόπουλος είναι καθηγητής μαγειρικής τέχνης σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ τα τελευταία 14 χρόνια. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο κλάδο της εστίασης, έχει διατελέσει Chef σε εστιατόρια και catering. Επίσης ασχολείται με το consulting, δημιουργώντας νέα menu σε εστιατόρια ενώ παράλληλα εκπαιδεύει το προσωπικό δίνοντάς του τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Τα τελευταία δύο χρόνια αρθρογραφεί στο site cookfood.gr.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By George Anastopoulos

Salteñas το εθνικό πιάτο της Βολιβίας

By George Anastopoulos

Leche frita το τυπικό γλυκό της Βόρειας Ισπανίας

By George Anastopoulos

Κις Λορέν, η πιο γνωστή τάρτα του κόσμου

By George Anastopoulos

Mochi, το δημοφιλές Ιαπωνικό επιδόρπιο

By George Anastopoulos

Φαλάφελ, μία ιστορία 1000 χρόνων!!

By George Anastopoulos

Chorrillana, το απόλυτο φαγητό της Χιλής

By Vassilios Canellos

Wine pairing – Προσθέτει αξία σε ένα γεύμα ή το περιορίζει;

By George Anastopoulos

Ένα αστείο ήταν η αφορμή για να γεννηθεί το casados

By George Anastopoulos

Croque monsieur το πιάτο που κοσμεί τα μπιστρό του Παρισιού και όχι μόνο!!!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
  • Restaurant Captain Job Description

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.