Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Bellini – Πως δημιουργήθηκε;
Bellini

Bellini – Πως δημιουργήθηκε;

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ 2 Mins Read

Το πρώτο Bellini φτιάχτηκε το καλοκαίρι του 1948 από τον Giuseppe Cipriani, ιδρυτή και μπάρμαν του θρυλικού Harry’s Bar στη Βενετία. Στο εμβληματικό μπαρ, που βρίσκεται ακριβώς έξω από το Grand Canal, σύχναζαν άνθρωποι όπως οι Humphrey Bogart, ο Truman Capote και ο Ernest Hemingway.

Αυτοί οι λαμπεροί καλεσμένοι πήγαιναν στο Harry’s Bar για μια συνομιλία με τον Cipriani, τη γαλήνια ατμόσφαιρα του χώρου και το απλό φαγητό και ποτό. Το μενού προερχόταν από εποχιακά προϊόντα που μαζεύονταν στην Ενετική ύπαιθρο. Στην πραγματικότητα, επηρεασμένος από τα αρωματικά λευκά ροδάκινα της περιοχής και το παγκοσμίου φήμης αφρώδες κρασί, ο μπάρμαν δημιούργησε το Bellini.

Η συνταγή του Cipriani απαιτεί να ανακατέψετε απαλά δύο μέρη Prosecco και ένα μέρος πουρέ φρέσκου ροδάκινου, σερβιρισμένα σε ένα παγωμένο flute ποτήρι.

Ο μύθος λέει ότι η χαρακτηριστική απόχρωση του ποτού θύμιζε στον μπάρμαν τους εντυπωσιακούς χρωματικά, πίνακες του Βενετού καλλιτέχνη του 15ου αιώνα Giovani Bellini, εξ ου και το όνομα. Χάρη στους διεθνείς θαμώνες του Cipriani, η είδηση για το δροσιστικό ποτό διαδόθηκε γρήγορα στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και όχι μόνο.

bellini-canella-bottle

Εν τω μεταξύ, ο Luciano Canella είχε ανοίξει το δικό του οινοποιείο Prosecco στους λόφους έξω από τη Βενετία το 1947, μόλις ένα χρόνο πριν από την έναρξη του Bellini. Μετά τη συνταξιοδότηση του Luciano, τα τέσσερα παιδιά του, ανέλαβαν την παραγωγή, συνεχίζοντας να παράγουν το υψηλής ποιότητας αφρώδες κρασί στο παραδοσιακό στυλ του πατέρα τους (το κρασί κέρδισε την πρώτη πιστοποίηση DOCG στην περιοχή!).

Το 1988, η οικογένεια αποφάσισε να δημιουργήσει Μπελίνι σε μπουκάλι! Το έτοιμο Bellini της εταιρείας Canella συνδυάζει το Prosecco του οινοποιείου με τα ώριμα λευκά ροδάκινα που διαλέγονται με το χέρι από τα οικογενειακά περιβόλια και – με μία μοναδική, δική τους πινελιά – λίγες σταγόνες χυμού αγριοβατόμουρου.

Μπορεί να σας αρέσει:  Singapore Sling - το αυθεντικό

Cipriani-Bellini

Αντίστοιχα και η εταιρεία Cipriani ακολούθησε το ίδιο μονοπάτι, φτιάχνοντας την έτοιμη εκδοχή του cocktail Bellini βασισμένο όπως ισχυρίζεται, στην αυθεντική συνταγή του δημιουργού του

bellini
Προτείνεται να μπει σε ποτήρι Flute Cgampagne

 

Cocktail Ιστορίες Προϊόντων
Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΘέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
Next Article Vinsanto – Ο βασιλιάς των κρασιών της Σαντορίνης
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου. Έχει παρακολουθήσει το "Psychology Of Leadership" μέσω του eCornell - Cornell University. Διαθέτει ακαδημαϊκό τίτλο στο Food & Beverage Management αλλά και στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing. Είναι Director of Food & Beverage και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση και εκπαίδευση επαγγελματικών ομάδων, στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων HACCP & ISO. Έχει συμμετάσχει στην ομάδα εισηγητών του Diploma in Food & Beverage Management του IST College. Έχει εργασθεί και συνεχίζει να εργάζεται σε μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

2 Mins Read

Mai Tai original από τον Trader Vic

2 Mins Read

Tequila Seltzer, το καλοκαιρινό έπος

3 Mins Read

Daiquiri – Το ποτό των ορυχείων της Κούβας

2 Mins Read

Singapore Sling – το αυθεντικό

2 Mins Read

Angostura – Το ιδιότυπο branding που την ξεχώρισε

2 Mins Read

Μαυροδάφνη – Η πιο μαύρη ρομαντική ιστορία

4 Mins Read

4 από τα πιο πιο αγαπημένα κλασσικά cocktail

4 Mins Read

Οι αλήθειες της πράσινης νεράιδας και τα ψέματα της μπλε αγαύης

4 Mins Read

Μια Margarita και πολλοί μνηστήρες να τη διεκδικούν

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Fish and Chips please! Οι Βρετανοί τουρίστες απαιτούν Αγγλική κουζίνα.
  • Είναι ώρα να κάνεις το personal rebranding σου
  • Πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώνει ένας μάνατζερ/ιδιοκτήτης στους πελάτες;
  • Η ομαδική εργασία χτίζεται δεν γεννιέται
  • Ηγεσία και παρακαταθήκη, εσείς για τι θέλετε να σας θυμούνται
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Fish and Chips please! Οι Βρετανοί τουρίστες απαιτούν Αγγλική κουζίνα.
  • Είναι ώρα να κάνεις το personal rebranding σου
  • Πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώνει ένας μάνατζερ/ιδιοκτήτης στους πελάτες;
  • Η ομαδική εργασία χτίζεται δεν γεννιέται
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.