Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Bellini – Πως δημιουργήθηκε;
Bellini

Bellini – Πως δημιουργήθηκε;

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ

Το πρώτο Bellini φτιάχτηκε το καλοκαίρι του 1948 από τον Giuseppe Cipriani, ιδρυτή και μπάρμαν του θρυλικού Harry’s Bar στη Βενετία. Στο εμβληματικό μπαρ, που βρίσκεται ακριβώς έξω από το Grand Canal, σύχναζαν άνθρωποι όπως οι Humphrey Bogart, ο Truman Capote και ο Ernest Hemingway.

Αυτοί οι λαμπεροί καλεσμένοι πήγαιναν στο Harry’s Bar για μια συνομιλία με τον Cipriani, τη γαλήνια ατμόσφαιρα του χώρου και το απλό φαγητό και ποτό. Το μενού προερχόταν από εποχιακά προϊόντα που μαζεύονταν στην Ενετική ύπαιθρο. Στην πραγματικότητα, επηρεασμένος από τα αρωματικά λευκά ροδάκινα της περιοχής και το παγκοσμίου φήμης αφρώδες κρασί, ο μπάρμαν δημιούργησε το Bellini.

Η συνταγή του Cipriani απαιτεί να ανακατέψετε απαλά δύο μέρη Prosecco και ένα μέρος πουρέ φρέσκου ροδάκινου, σερβιρισμένα σε ένα παγωμένο flute ποτήρι.

Ο μύθος λέει ότι η χαρακτηριστική απόχρωση του ποτού θύμιζε στον μπάρμαν τους εντυπωσιακούς χρωματικά, πίνακες του Βενετού καλλιτέχνη του 15ου αιώνα Giovani Bellini, εξ ου και το όνομα. Χάρη στους διεθνείς θαμώνες του Cipriani, η είδηση για το δροσιστικό ποτό διαδόθηκε γρήγορα στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και όχι μόνο.

bellini-canella-bottle

Εν τω μεταξύ, ο Luciano Canella είχε ανοίξει το δικό του οινοποιείο Prosecco στους λόφους έξω από τη Βενετία το 1947, μόλις ένα χρόνο πριν από την έναρξη του Bellini. Μετά τη συνταξιοδότηση του Luciano, τα τέσσερα παιδιά του, ανέλαβαν την παραγωγή, συνεχίζοντας να παράγουν το υψηλής ποιότητας αφρώδες κρασί στο παραδοσιακό στυλ του πατέρα τους (το κρασί κέρδισε την πρώτη πιστοποίηση DOCG στην περιοχή!).

Το 1988, η οικογένεια αποφάσισε να δημιουργήσει Μπελίνι σε μπουκάλι! Το έτοιμο Bellini της εταιρείας Canella συνδυάζει το Prosecco του οινοποιείου με τα ώριμα λευκά ροδάκινα που διαλέγονται με το χέρι από τα οικογενειακά περιβόλια και – με μία μοναδική, δική τους πινελιά – λίγες σταγόνες χυμού αγριοβατόμουρου.

Διαβάστε κι αυτό:   Το θρυλικό Zombie Cocktail δια χειρός Donn Beach

Cipriani-Bellini

Αντίστοιχα και η εταιρεία Cipriani ακολούθησε το ίδιο μονοπάτι, φτιάχνοντας την έτοιμη εκδοχή του cocktail Bellini βασισμένο όπως ισχυρίζεται, στην αυθεντική συνταγή του δημιουργού του

bellini
Προτείνεται να μπει σε ποτήρι Flute Cgampagne

 

Cocktail Ιστορίες Προϊόντων
Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΘέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
Next Article Vinsanto – Ο βασιλιάς των κρασιών της Σαντορίνης
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου και του Schweizerische Hotelfachschule Luzern. Κατέχει τίτλο σπουδών "Psychology of Leadership" από το Cornell University. Είναι στέλεχος στον κλάδο του F&B και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση ομάδων, στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO). Έχει εργασθεί σε μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες καθώς επίσης και σε ανεξάρτητες επισιτιστικές επιχειρήσεις. Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του F&B Management Diploma του IST College. Εργάζεται στο La Marquise Luxury Resort Complex στη Ρόδο ως Director of Food & Beverage.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By Vassilios Canellos

Daiquiri – Το ποτό των ορυχείων της Κούβας

By Vassilios Canellos

Singapore Sling – το αυθεντικό

By John Protopapadakis

Angostura – Το ιδιότυπο branding που την ξεχώρισε

By Panagiotis Stathoulis

Μαυροδάφνη – Η πιο μαύρη ρομαντική ιστορία

By Greg Michopoulos

4 από τα πιο πιο αγαπημένα κλασσικά cocktail

By Panagiotis Stathoulis

Οι αλήθειες της πράσινης νεράιδας και τα ψέματα της μπλε αγαύης

By Vassilios Canellos

Μια Margarita και πολλοί μνηστήρες να τη διεκδικούν

By Vassilios Canellos

Το θρυλικό Zombie Cocktail δια χειρός Donn Beach

By Vassilios Canellos

Old Fashioned – το πιο διάσημο ποτό όλων των εποχών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Γιατί είμαστε τόσο κακοί στη διαχείριση παραπόνων;
  • Λευκό κρασί, πώς φτιάχνεται;
  • Μέθοδοι παρασκευής καφέ
  • Πιστοί πελάτες. Όταν παραπονεθούν, φροντίστε να τους ακούσετε.
  • Enipeas Ultra Premium ένας γαστρονομικός θησαυρός

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Γιατί είμαστε τόσο κακοί στη διαχείριση παραπόνων;
  • Λευκό κρασί, πώς φτιάχνεται;
  • Μέθοδοι παρασκευής καφέ
  • Πιστοί πελάτες. Όταν παραπονεθούν, φροντίστε να τους ακούσετε.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.