Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Μήπως αισθάνεσαι παρατηρητής της ίδιας σου της ζωής;
παρατηρητής της ζωής

Μήπως αισθάνεσαι παρατηρητής της ίδιας σου της ζωής;

Sofia BanagiBy Sofia Banagi ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 3 Mins Read

Πολλές φορές αισθάνεσαι παρατηρητής της ζωής σου, του χρόνου που περνάει και των ονείρων σου. Σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει μια μίζερη, στάσιμη και χωρίς κίνητρα ζωή. Τι είναι αυτό όμως που σε κρατάει σε αυτήν την στάσιμη αλλά οικεία κατάσταση;

Μπορεί να παρατηρείς ότι στην επαγγελματική σου πορεία μένεις στάσιμος, ζηλεύεις τις νίκες των άλλων, οι σχέσεις σου σε προβληματίζουν συνεχώς αλλά δεν κατανοείς τον βαθύτερο λόγο που σε κάνει να μένεις στην ζώνη άνεσης. Σίγουρα το γνώριμο, το παλιό είναι οικείο. Το νέο όμως σε εξιτάρει, σε εξελίσσει και σου δίνει ευκαιρίες να πετύχεις ότι επιθυμείς.

Είναι αλήθεια ότι κανείς δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος και ικανοποιημένος σε μια διαρκή στασιμότητα. Ο φόβος όμως της αποτυχίας και της απόρριψης είναι τόσο μεγάλος που μπορεί να σε καθηλώσει. Ο φόβος της αποτυχίας είναι ένα αρνητικό συναίσθημα που σου δημιουργεί ένα αίσθημα μη επάρκειας για τον ίδιο σου τον εαυτό. Ένα συναίσθημα τόσο άσχημο που πολλές φορές το αγνοείς.

Πώς όμως θα προχωρήσεις παρακάτω αν πρώτα δεν αναγνωρίσεις την κρυφή επιρροή του.
Ποια είναι τα σημάδια ότι έχεις φόβο αποτυχίας;

◉ Επιθυμείς προαγωγή στην εργασία σου αλλά ντρέπεσαι να την ζητήσεις.
◉ Θέλεις να πεις όχι αλλά λες ναι γιατί σκέφτεσαι τι θα πουν οι άλλοι.
◉ Επιθυμείς να δημιουργήσεις μια νέα σχέση αλλά δε τολμάς να φλερτάρεις.
◉ Βάζεις τις ανάγκες σου σε δεύτερη μοίρα. Πόσο ακόμα θα σε αναβάλλεις;
◉ Σαμποτάρεις συνεχώς τον εαυτό σου και ζεις μέσα στο άγχος και την αμφιβολία.
◉ Μιλάς μόνο αρνητικά για τον εαυτό σου, ο εσωτερικός σου κριτής είναι ο καλύτερος σου φίλος.

Μπορεί να σας αρέσει:  Food & Beverage Manager - Ο δεκαθλητής του Ξενοδοχειακού στίβου

Τοξικός φόβος. Ο φόβος αποτυχίας συνήθως είναι χρόνιος και έχει την ρίζα του στα πρώιμα παιδικά χρόνια. Ανακάλυψε την ρίζα του γιατί μόνο τότε θα ελευθερωθείς και το αξίζεις.

Μερικά βήματα για να σε βοηθήσουν να προχωρήσεις ένα βήμα μπροστά.

◉ Αναγνώρισε αυτή την εσωτερική φωνή που σε κρίνει κάθε λεπτό.
◉ Γίνε παρατηρητής όλων των αρνητικών πεποιθήσεων που έχεις για τον εαυτό σου. Πάρε χαρτί και μολύβι και αντικατάστησε το “Δεν είμαι αρκετά καλός” με το “Είμαι πολύ καλός” , “πολύ ικανός” και “τα καταφέρνω πολύ καλά”.
◉ Δώσε δύναμη στις θετικές πεποιθήσεις και στα θετικά σχόλια που σου έχουν πει σε όλη σου την ζωή.
◉ Δοκίμασε κάτι καινούριο. Αυτό μπορεί να είναι ένα άθλημα, ένα ομαδικό σεμινάριο και ότι άλλο εσύ επιθυμείς.
◉ Επιβράβευσε τον εαυτό σου για όλα όσα έχεις καταφέρει. Είναι όλα πολύτιμα και σημαντικά, όλα αυτά σε έκαναν όλα όσα είσαι σήμερα.
◉ Απομάκρυνε τους αρνητικούς ανθρώπους από κοντά σου. Τι έχουν να σου προσφέρουν εκτός από τα απογοητευτικά λόγια τους;
◉ Βρες νέους φίλους, έναν μέντορα, ανθρώπους που θα σε ακούσουν, θα σε πιστέψουν και θα σε ενθαρρύνουν να πας παρακάτω. Εκεί που σου Αξίζει. Είσαι μοναδικός μην αφήνεις τον φόβο να σε κρατάει δέσμιο.
Απελευθερώσου από το να είσαι παρατηρητής της ζωής σου, γιατί μπορείς.

Photos by @drobotdean

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΠως να γίνεις καλύτερος manager
Next Article Οι χαλύβδινες λεπίδες συνθέτουν το Chicken Kottu Roti
Sofia Banagi
  • Website
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

H Σοφία Μπαναγή είναι Life Coach ειδικευμένη στην ανάπτυξη της προσωπικής επωνυμίας (Personal Branding) και της προπονητικής εταιρειών (Corporate Coaching) Αναλαμβάνει ανθρώπους που θέλουν να αναβαθμίσουν την επαγγελματική τους εικόνα αλλά και εταιρείες που επιθυμούν να δημιουργήσουν προγράμματα για υψηλόβαθμα στελέχη ή προσωπικό. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων στο IST College.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

7 Mins Read

Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;

3 Mins Read

Η γλώσσα του σώματος στο τραπέζι

4 Mins Read

Οι Προκλήσεις των εργαζομένων στα ξενοδοχεία

4 Mins Read

Σημάδια που σου λένε να αλλάξεις δουλειά

3 Mins Read

Εταιρικό Branding προσέλκυση επαγγελματιών φιλοξενίας

6 Mins Read

Η κακή διοίκηση αυξάνει το εργατικό κόστος

4 Mins Read

Δεν σας απαντούν οι εταιρείες που στείλατε βιογραφικό; Τι τρέχει;

3 Mins Read

Επένδυσε στον εαυτό σου

5 Mins Read

Πώς να προσελκύσεις καλό προσωπικό στην επιχείρηση;

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
  • Η γλώσσα του σώματος στο τραπέζι
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.