Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Pasta alla pescatora, ένα κλασικό ιταλικό πιάτο θαλασσινών
Pasta alla pescatora

Pasta alla pescatora, ένα κλασικό ιταλικό πιάτο θαλασσινών

George AnastopoulosBy George Anastopoulos WINE PAIRING ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΓΗΤΟ 3 Mins Read

Η pasta alla pescatora είναι ένα κλασικό ιταλικό πιάτο θαλασσινών!! Το όνομα “alla Pescatora“ σημαίνει «του ψαρά» στα ιταλικά. Αυτό το πιάτο προέρχεται κυρίως από τις παράκτιες περιοχές της Ιταλίας, ειδικά γύρω από τη Νάπολη και άλλες περιοχές της Νότιας Ιταλίας, όπου η θάλασσα έχει διαμορφώσει την τοπική κουζίνα καθώς τα θαλασσινά είναι άφθονα.

Πως δημιουργήθηκε η pasta alla pescatora;

Το πιάτο δημιουργήθηκε από ψαράδες οι οποίοι μετά τη δουλειά, μαγείρευαν τα θαλασσινά που περίσσευαν από την ψαριά τους. Τα συνδύαζαν βέβαια με τα αγαπημένα τους ζυμαρικά και συνέθεταν ένα πιάτο γρήγορο, χορταστικό και πολύ γευστικό. Το μείγμα θαλασσινών αποτελούνταν από γαρίδες, μύδια, καλαμάρια και κάποια μικρά ψάρια που ήταν δύσκολο να πουληθούν. Τα υπόλοιπα υλικά που περιέχονται σε αυτό το πιάτο είναι οι ντομάτες, το σκόρδο, ο μαϊντανός και βέβαια το ελαιόλαδο. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η pasta alla pescatora είναι ένα πιάτο που καθρεφτίζει την Μεσογειακή κουζίνα!!

Τα ζυμαρικά που χρησιμοποιούνται συνήθως για να παρασκευάσουμε αυτό το πιάτο είναι τα λιγκουίνι ή τα σπαγγέτι. Τα θαλασσινά μαζί με το σκόρδο σωτάρονται γρήγορα (για να μην στεγνώσουν) και στη συνέχεια η προσθήκη της φρέσκιας ντομάτας δημιουργεί μία γευστικότητα σάλτσα. Το πιάτο ολοκληρώνεται με την προσθήκη φρεσκοκομμένου μαϊντανού και φρεσκοτριμμένου μαύρου πιπεριού.

Υλικά

◉ 400 γρ. σπαγγέτι (ή λινγκουίνι)
◉ 500 γρ. μύδια (καθαρισμένα)
◉ 300 γρ. γαρίδες (καθαρισμένες)
◉ 300 γρ. καλαμάρια (κομμένα σε ροδέλες)
◉ 2 σκελίδες σκόρδο
◉ 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες ή κονκασέ
◉ 50ml λευκό κρασί
◉ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
◉ φρέσκος μαϊντανός
◉ τσίλι (προαιρετικά)
◉ αλάτι
◉ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  2. Ξεπλένουμε τα μύδια και καθαρίζουμε τις γαρίδες και τα καλαμάρια.
  3. Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο βάζουμε μία σκελίδα σκόρδο και στη συνέχεια τα μύδια μέχρι να αρχίσουν να ανοίγουν. Αφότου ανοίξουν τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και κρατάμε τα υγρά τους.
  4. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά και μετά τις αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε μία σκελίδα σκόρδο (και το τσίλι), στη συνέχεια προσθέτουμε τα καλαμάρια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  5. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  6. Στο τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια (μαζί με τα υγρά τους) και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν μαζί με τα θαλασσινά και τη σάλτσα.
  8. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΨεύτικες κριτικές στα ξενοδοχεία, κυνηγοί αποζημιώσεων.
Next Article Dan Price: Ο CEO που έβαλε πρώτα τους ανθρώπους
George Anastopoulos
  • Website
  • Facebook
  • Instagram

O Γεώργιος Αναστόπουλος είναι καθηγητής μαγειρικής τέχνης σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ τα τελευταία 14 χρόνια. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο κλάδο της εστίασης, έχει διατελέσει Chef σε εστιατόρια και catering. Επίσης ασχολείται με το consulting, δημιουργώντας νέα menu σε εστιατόρια ενώ παράλληλα εκπαιδεύει το προσωπικό δίνοντάς του τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Τα τελευταία δύο χρόνια αρθρογραφεί στο site cookfood.gr.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

4 Mins Read

Wine pairing – Τέχνη ή περιορισμός

3 Mins Read

Διαχείριση Vegetarian & Vegan πελατών στα ελληνικά ξενοδοχεία

3 Mins Read

Halal Διατροφή στη Φιλοξενία

3 Mins Read

Η Κρητική Διατροφή και η Καινοτομία στη Φιλοξενία

4 Mins Read

Η Σημασία του Kosher Menu στις Ελληνικές Ξενοδοχειακές Μονάδες

5 Mins Read

Το Πάσχα στην Ελλάδα είναι μοναδικό

3 Mins Read

Tαξίδι από την Ιταλία στην Αμερική με οδηγό τα ζυμαρικά alfredo

3 Mins Read

Ζουμερό πεντανόστιμο burger που δένει το παλιό με το καινούργιο

3 Mins Read

Wine Pairing με λευκό κρασί

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Λάθη των σερβιτόρων, τα 11 πιο συνηθισμένα από αυτά.
  • Επικίνδυνα συστατικά στα ποτά – Μήπως τα περιέχει το αγαπημένο σου;
  • Συμβουλές για να γίνεις ακόμα καλύτερος σερβιτόρος.
  • Wine pairing – Τέχνη ή περιορισμός
  • Customer service Ο δεκάλογος των λαθών
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Λάθη των σερβιτόρων, τα 11 πιο συνηθισμένα από αυτά.
  • Επικίνδυνα συστατικά στα ποτά – Μήπως τα περιέχει το αγαπημένο σου;
  • Συμβουλές για να γίνεις ακόμα καλύτερος σερβιτόρος.
  • Wine pairing – Τέχνη ή περιορισμός
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.