Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » IPA και APA Ποια η διαφορά ανάμεσα τους;
IPA και APA

IPA και APA Ποια η διαφορά ανάμεσα τους;

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

IPA και APA, ποιες είναι οι διαφορές τους; Οι American Pale Ale (APA) και India Pale Ale (IPA) είναι δύο δημοφιλή είδη μπύρας που μοιράζονται ορισμένες ομοιότητες, αλλά έχουν και διαφορές.

Εδώ είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ των δύο:

Προέλευση:

American Pale Ale (APA): Οι APA προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και θεωρούνται παράγωγο του αγγλικού στυλ Pale Ale. Είναι γνωστές για την ισορροπία τους μεταξύ της γλυκύτητας της βύνης και της πικράδας του λυκίσκου.

India Pale Ale (IPA): Οι IPA έχουν επίσης τις ρίζες τους στην Αγγλία, αλλά απέκτησαν δημοτικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το όνομα “Ινδία” στο IPA προέρχεται από ιστορικές αναφορές βρετανών ζυθοποιών που έστελναν πιο δυνατές και πιο δυνατές μπίρες στην Ινδία κατά τον 18ο αιώνα. Τα αμερικανικά IPA τείνουν να είναι πιο hopp και έχουν πιο έντονο χαρακτήρα hop από τα APA.

Χαρακτήρας του Λυκίσκου:

APA: Οι American Pale Ale έχουν συνήθως αξιοσημείωτη γεύση και άρωμα λυκίσκου, και είναι πιο ισορροπημένες από τις IPA. Ο χαρακτήρας του λυκίσκου περιγράφεται συχνά ως μέτριος, και χρησιμοποιούν Αμερικανικές ποικιλίες λυκίσκου, όπως Cascade, Centennial και Chinook.

IPA: Οι India Pale Ale χαρακτηρίζονται από μια ισχυρή και εξέχουσα παρουσία λυκίσκου. Συχνά έχουν υψηλότερη πικράδα και άρωμα, που μπορεί να κυμαίνεται από λουλουδάτες νότες με εσπεριδοειδή έως άρωμα πεύκου και ρητίνης.

IPA και APA διαφορές

 

Περιεκτικότητα σε αλκοόλ:

APA: Οι APA γενικά έχουν μέτρια περιεκτικότητα σε αλκοόλ, που κυμαίνεται συνήθως από 4,5% έως 6,2% . Είναι πιο προσιτές για πολλούς καταναλωτές μπύρας.

IPA: Οι IPA τείνουν να έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, που συχνά κυμαίνεται από 6,0% έως 7,5% , αν και ορισμένες μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερες σε περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Διαβάστε κι αυτό:   Σαμπάνια, ένα ποτό συνώνυμο του κύρους και της γιορτής

Προφίλ χρώματος και βύνης:

APA: Οι American Pale Ale έχουν συνήθως πιο ανοιχτό κεχριμπαρένιο έως ανοιχτό χάλκινο χρώμα. Έχουν ένα ισορροπημένο προφίλ βύνης με αισθητή αλλά όχι συντριπτική γλυκύτητα που συμπληρώνει τον λυκίσκο.

IPA: Οι IPA μπορεί να ποικίλλουν σε χρώμα από ανοιχτό χρυσό έως πορτοκαλί ή ακόμα πιο σκούρο. Συχνά έχουν ένα πιο ελαφρύ προφίλ βύνης σε σύγκριση με τις APA, επιτρέποντας στις γεύσεις λυκίσκου να μένουν στο προσκήνιο.

Παραλλαγές:

Τόσο οι APA όσο και οι IPA έχουν διάφορες  παραλλαγές. Για παράδειγμα, υπάρχουν IPA της Δυτικής Ακτής γνωστές για τη διαύγεια και την έντονη πικράδα του λυκίσκου, IPA της Νέας Αγγλίας, με μουντή εμφάνιση και ζουμερό χαρακτήρα λυκίσκου και πολλές άλλες.

Συνοπτικά, οι κύριες διαφορές μεταξύ των American Pale Ales (APAs) και India Pale Ales (IPAs) έγκεινται στον χαρακτήρα λυκίσκου, την περιεκτικότητα σε αλκοόλ, το χρώμα και τα προφίλ βύνης. Οι APA είναι γενικά πιο ισορροπημένες και προσιτές, ενώ οι IPA είναι γνωστές για την έντονη πικράδα του λυκίσκου και την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Ωστόσο, τα όρια μεταξύ τους μπορεί να είναι κάπως ρευστά λόγω των πολλών παραλλαγών που έχουν σε κάθε κατηγορία.

Photos by:
Image by Freepik
Image by fxquadro on Freepik

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΤο Food & Beverage Management
Next Article Νόμος Φθίνουσας Απόδοσης
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου και του Schweizerische Hotelfachschule Luzern. Κατέχει τίτλο σπουδών "Psychology of Leadership" από το Cornell University. Είναι στέλεχος στον κλάδο του F&B και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση ομάδων, στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO). Έχει εργασθεί σε μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες καθώς επίσης και σε ανεξάρτητες επισιτιστικές επιχειρήσεις. Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του F&B Management Diploma του IST College. Εργάζεται στο La Marquise Luxury Resort Complex στη Ρόδο ως Director of Food & Beverage.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By Hellenic Hotels Team

Λευκό κρασί, πώς φτιάχνεται;

By Eva Makri

Ρούμι – Μια πρόποση στο πνεύμα της Καραϊβικής

By Vassilios Canellos

Single Malt Whisky – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

By Vera Tsolaridou

Γιατί η μάθηση και η ανάπτυξη είναι ευθύνη του καθενός;

By Vassilios Canellos

Οι μπύρες και το ταίριασμα τους με το φαγητό.

By Vassilios Canellos

Menu engineering – πώληση βάσει ψυχολογίας

By Vassilios Canellos

Ανάθεση καθηκόντων – Συμβουλές για καλύτερη λειτουργία

By Vassilios Canellos

Το Food & Beverage Management

By Vassilios Canellos

Ιστοσελίδα Ξενοδοχείου Πως πρέπει να είναι;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Γιατί είμαστε τόσο κακοί στη διαχείριση παραπόνων;
  • Λευκό κρασί, πώς φτιάχνεται;
  • Μέθοδοι παρασκευής καφέ
  • Πιστοί πελάτες. Όταν παραπονεθούν, φροντίστε να τους ακούσετε.
  • Enipeas Ultra Premium ένας γαστρονομικός θησαυρός

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Γιατί είμαστε τόσο κακοί στη διαχείριση παραπόνων;
  • Λευκό κρασί, πώς φτιάχνεται;
  • Μέθοδοι παρασκευής καφέ
  • Πιστοί πελάτες. Όταν παραπονεθούν, φροντίστε να τους ακούσετε.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.