Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » IPA και APA Ποια η διαφορά ανάμεσα τους;
IPA και APA

IPA και APA Ποια η διαφορά ανάμεσα τους;

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΠΑΡ ΜΠΥΡΑ 3 Mins Read

IPA και APA, ποιες είναι οι διαφορές τους; Οι American Pale Ale (APA) και India Pale Ale (IPA) είναι δύο δημοφιλή είδη μπύρας που μοιράζονται ορισμένες ομοιότητες, αλλά έχουν και διαφορές.

Εδώ είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ των δύο:

Προέλευση:

American Pale Ale (APA): Οι APA προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και θεωρούνται παράγωγο του αγγλικού στυλ Pale Ale. Είναι γνωστές για την ισορροπία τους μεταξύ της γλυκύτητας της βύνης και της πικράδας του λυκίσκου.

India Pale Ale (IPA): Οι IPA έχουν επίσης τις ρίζες τους στην Αγγλία, αλλά απέκτησαν δημοτικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το όνομα “Ινδία” στο IPA προέρχεται από ιστορικές αναφορές βρετανών ζυθοποιών που έστελναν πιο δυνατές και πιο δυνατές μπίρες στην Ινδία κατά τον 18ο αιώνα. Τα αμερικανικά IPA τείνουν να είναι πιο hopp και έχουν πιο έντονο χαρακτήρα hop από τα APA.

Χαρακτήρας του Λυκίσκου:

APA: Οι American Pale Ale έχουν συνήθως αξιοσημείωτη γεύση και άρωμα λυκίσκου, και είναι πιο ισορροπημένες από τις IPA. Ο χαρακτήρας του λυκίσκου περιγράφεται συχνά ως μέτριος, και χρησιμοποιούν Αμερικανικές ποικιλίες λυκίσκου, όπως Cascade, Centennial και Chinook.

IPA: Οι India Pale Ale χαρακτηρίζονται από μια ισχυρή και εξέχουσα παρουσία λυκίσκου. Συχνά έχουν υψηλότερη πικράδα και άρωμα, που μπορεί να κυμαίνεται από λουλουδάτες νότες με εσπεριδοειδή έως άρωμα πεύκου και ρητίνης.

IPA και APA διαφορές

 

Περιεκτικότητα σε αλκοόλ:

APA: Οι APA γενικά έχουν μέτρια περιεκτικότητα σε αλκοόλ, που κυμαίνεται συνήθως από 4,5% έως 6,2% . Είναι πιο προσιτές για πολλούς καταναλωτές μπύρας.

IPA: Οι IPA τείνουν να έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, που συχνά κυμαίνεται από 6,0% έως 7,5% , αν και ορισμένες μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερες σε περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Μπορεί να σας αρέσει:  Τι είναι το Soft opening ενός εστιατορίου;

Προφίλ χρώματος και βύνης:

APA: Οι American Pale Ale έχουν συνήθως πιο ανοιχτό κεχριμπαρένιο έως ανοιχτό χάλκινο χρώμα. Έχουν ένα ισορροπημένο προφίλ βύνης με αισθητή αλλά όχι συντριπτική γλυκύτητα που συμπληρώνει τον λυκίσκο.

IPA: Οι IPA μπορεί να ποικίλλουν σε χρώμα από ανοιχτό χρυσό έως πορτοκαλί ή ακόμα πιο σκούρο. Συχνά έχουν ένα πιο ελαφρύ προφίλ βύνης σε σύγκριση με τις APA, επιτρέποντας στις γεύσεις λυκίσκου να μένουν στο προσκήνιο.

Παραλλαγές:

Τόσο οι APA όσο και οι IPA έχουν διάφορες  παραλλαγές. Για παράδειγμα, υπάρχουν IPA της Δυτικής Ακτής γνωστές για τη διαύγεια και την έντονη πικράδα του λυκίσκου, IPA της Νέας Αγγλίας, με μουντή εμφάνιση και ζουμερό χαρακτήρα λυκίσκου και πολλές άλλες.

Συνοπτικά, οι κύριες διαφορές μεταξύ των American Pale Ales (APAs) και India Pale Ales (IPAs) έγκεινται στον χαρακτήρα λυκίσκου, την περιεκτικότητα σε αλκοόλ, το χρώμα και τα προφίλ βύνης. Οι APA είναι γενικά πιο ισορροπημένες και προσιτές, ενώ οι IPA είναι γνωστές για την έντονη πικράδα του λυκίσκου και την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Ωστόσο, τα όρια μεταξύ τους μπορεί να είναι κάπως ρευστά λόγω των πολλών παραλλαγών που έχουν σε κάθε κατηγορία.

Photos by:
Image by Freepik
Image by fxquadro on Freepik

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΤο Food & Beverage Management
Next Article Νόμος Φθίνουσας Απόδοσης
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου. Έχει παρακολουθήσει το "Psychology Of Leadership Certificate" μέσω του eCornell - Cornell University. Είναι Director of Food & Beverage και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση και εκπαίδευση επαγγελματικών ομάδων και στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO).Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing.Έχει εργασθεί σε μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες καθώς επίσης και σε ανεξάρτητες επισιτιστικές επιχειρήσεις. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του Diploma in Food & Beverage Management του IST College.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

3 Mins Read

Mise en Place σε εστιατόρια & bar

3 Mins Read

Απλοί τρόποι ελέγχου αποθεμάτων σε μικρές επιχειρήσεις Bar

4 Mins Read

Οι πιο σημαντικοί KPI για τον ξενοδοχειακό κλάδο

2 Mins Read

Τι είναι τα Standard Operating Procedures (SOP) και που χρειάζονται

6 Mins Read

SMART Goals – Πως να θέτεις εφικτούς στόχους;

4 Mins Read

Μεγαλύτερη απόδοση του εστιατορίου χωρίς μεγαλύτερο κόστος

9 Mins Read

Τιμολόγηση μενού για εστιατόριο

5 Mins Read

Τι είναι ένα Profit & Loss Statement για το εστιατόριο ή το bar

6 Mins Read

Βήματα και στάδια στην επαγγελματική εξέλιξη του Bar

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
  • Η γλώσσα του σώματος στο τραπέζι
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.