Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Are you nuts? Ξηροί καρποί
Ξηροί καρποί

Are you nuts? Ξηροί καρποί

Panagiotis StathoulisBy Panagiotis Stathoulis ΦΑΓΗΤΟ 3 Mins Read

Σε όποιον αρέσουν οι ξηροί καρποί δεν είναι τρελός!!! Ναι, μιλάμε για super food αφού ανταγωνίζονται στην διατροφική αξία τροφές όπως το άπαχο κρέας, τα φρέσκα λαχανικά και το παρθένο ελαιόλαδο.

Αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, φουντούκια είτε πολλοί άλλοι, οι ξηροί καρποί έχουν την τιμητική τους αφού τους καταναλώνουμε κατά κόρον,συνοδεύοντας το ποτό ή το κρασί μας.

Για να καταλάβουμε πόσο «αρέσουν», ο Έλληνας υπολογίζεται ότι καταναλώνει περίπου 15 κιλά ξηρών καρπών κάθε χρόνο. Από αυτά είναι βέβαιο πως μία σημαντική ποσότητα καταναλώνεται ως συνοδευτικό του αλκοόλ.

Όμως πίσω από αυτή την γευστική συνήθεια υπάρχει και κάποια διατροφική εξήγηση;

Κάποιοι πιστεύουν πως οι αλμυροί καρποί αυξάνουν την δίψα, ωθώντας έτσι σε κατανάλωση περισσότερου αλκοόλ. Οι λιγότερο καχύποπτοι πάλι, ελπίζουν πως η αυξημένη πρωτεΐνη θα καθυστερήσει τις συνέπειες της υπερβολικής κατανάλωσης ποτού. Η τελευταία εκδοχή δεν είναι λάθος, υπάρχει όμως και μία πιο επιστημονική εξήγηση.

Όταν μιλάμε για αλκοόλ, όπως η μπύρα και το κρασί, μιλάμε για τανίνες. Οι τανίνες αποτελούν ουσίες φυτικής προέλευσης, από λυκίσκο, σταφύλια και άλλα, οι οποίες προσδίδουν έντονη πικρή γεύση στα ποτά. Ο ανθρώπινος οργανισμός όμως έχει μία έμφυτη αποστροφή στις πικρές γεύσεις, η οποία των προστατεύει από την κατανάλωση τοξικών ουσιών.

Πώς όμως οι πληροφορίες αυτές σχετίζονται με την κατανάλωση ξηρών καρπών μαζί με αλκοόλ; Οι ειδικοί πιστεύουν πως το αλάτι που περιέχουν οι καρποί αυτοί και τα υπόλοιπα αλμυρά σνακ επιτρέπουν στους γευστικούς κάλυκες να διαχειριστούν καλύτερα τους πικρούς παράγοντες με αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε περισσότερο το ποτό μας.

Φυσικά όμως εκτός από τους αλατισμένους καρπούς υπάρχουν και άλλες κατηγορίες που μπορούν να συνοδεύσουν το ποτό. Ποιος άλλωστε δεν έχει δοκιμάσει ωμούς ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα, καρύδια, κολοκυθόσπορο, κουκουναρόσπορο, κάσιους, φιστίκια, μακαντέμια, φουντούκια.

Μπορεί να σας αρέσει:  Salad Cakes - Το Γιαπωνέζικο τρεντ

Εννοείται όμως ότι δεν μπορούμε να παραλείψουμε και την επιλογή των ψημένων ξηρών καρπών, που μπορεί να περιέχουν αλάτι ή και όχι. Τέτοιοι είναι στραγάλια, πασατέμπο, φιστίκια αράπικα.

Η μόδα όμως των ξηρών καρπών επιτάσσει το έτος 2021 να επιλέγουμε και καραμελωμένους.

Τι μπορούμε να επιλέξουμε σε αυτήν την κατηγορία;
Εκπληκτικά φιστίκια καραμελωμένα με μέλι και πασπαλισμένα με σουσάμι, επίσης αμύγδαλα ή κάσιους ή πεκάν αρωματισμένα με βανίλια ή βατόμουρο ή φράουλα.
Όλοι αυτοί οι γλυκοί καρποί είναι απόγονοι της ελληνικής παράδοσης της μάντολας που κατάγεται από τα νησιά του Ιονίου πελάγους αλλά και από τα πατροπαράδοτα λευκά κουφέτα γεμισμένα με κακάο ή φρούτα που τα συναντάμε σε γάμους, τα οποία συμβολίζουν την αγνότητα της νύφης.

Σε κάθε περίπτωση οι ξηροί καρποί αποτελούν πλέον αναπόσπαστο στοιχείο της κουλτούρας μας όταν καταναλώνουμε αλκοόλ. Αυτό που θα ήταν ιδανικό σε ένα σωστά δομημένο μπαρ θα ήταν η πληθώρα επιλογών αλλά και ο σωστός συνδυασμός ποτού και καρπών που θα οδηγεί στην απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΕλληνικές ποικιλίες κρασιού που απειλούνται με εξαφάνιση
Next Article Μαθήματα μάρκετινγκ που μπορούν να μας δώσουν οι δυσαρεστημένοι πελάτες
Panagiotis Stathoulis

Ο Παναγιώτης Σταθούλης είναι εκπαιδευτής ενηλίκων στην σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στον "ΟΜΙΛΟ ΟΜΗΡΟΣ" και δημιουργός του κύκλου σπουδών Bar Management. Επίσης παραδίδει μαθήματα Coaching Bar και είναι εισηγητής διαδικτυακών σεμιναρίων. Τα τελευταία είκοσι έτη έχει εργαστεί σαν στέλεχος στον επισιτιστικό τομέα σε διεθνείς και εγχώριες αλυσίδες ξενοδοχείων με εξειδικευμένο αντικείμενο τη Διοίκηση του Bar και την Εξυπηρέτηση Πελατών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

3 Mins Read

Διαχείριση Vegetarian & Vegan πελατών στα ελληνικά ξενοδοχεία

3 Mins Read

Halal Διατροφή στη Φιλοξενία

3 Mins Read

Pasta alla pescatora, ένα κλασικό ιταλικό πιάτο θαλασσινών

3 Mins Read

Η Κρητική Διατροφή και η Καινοτομία στη Φιλοξενία

4 Mins Read

Η Σημασία του Kosher Menu στις Ελληνικές Ξενοδοχειακές Μονάδες

5 Mins Read

Το Πάσχα στην Ελλάδα είναι μοναδικό

3 Mins Read

Tαξίδι από την Ιταλία στην Αμερική με οδηγό τα ζυμαρικά alfredo

4 Mins Read

Salad Cakes – Το Γιαπωνέζικο τρεντ

6 Mins Read

Τα 10 καλύτερα τυριά στον κόσμο

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Repeaters – Η σκιώδης πλευρά της πιστότητας
  • 6 τύποι πελατών που ευχαρίστως θα έστελνες στον ανταγωνισμό
  • Value for Money στη φιλοξενία
  • Ρόλοι με νόημα. Πρόσληψη με γλώσσα. Βάρδια με μάθηση.
  • Διαχείριση Vegetarian & Vegan πελατών στα ελληνικά ξενοδοχεία
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Repeaters – Η σκιώδης πλευρά της πιστότητας
  • 6 τύποι πελατών που ευχαρίστως θα έστελνες στον ανταγωνισμό
  • Value for Money στη φιλοξενία
  • Ρόλοι με νόημα. Πρόσληψη με γλώσσα. Βάρδια με μάθηση.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.