Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Εξαιρετική εξυπηρέτηση για βελτίωση της κερδοφορίας
εξαιρετική εξυπηρέτηση

Εξαιρετική εξυπηρέτηση για βελτίωση της κερδοφορίας

Eva MakriBy Eva Makri ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 4 Mins Read

Η εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών στον άκρως ανταγωνιστικό κόσμο της εστίασης, μπορεί να αποτελέσει τον πιο κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχία και την κερδοφορία ενός εστιατορίου. Παρόλο που η ποιότητα του φαγητού είναι σαφώς πρωτεύουσα, η συνολική εμπειρία του πελάτη είναι αυτή που θα καθορίσει αν θα επιστρέψει στο εστιατόριο και αν θα το συστήσει σε άλλους. 

1. Δημιουργία πιστών πελατών

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της εξαιρετικής εξυπηρέτησης είναι η δημιουργία πιστών πελατών. Οι πελάτες που νιώθουν ότι τους φροντίζουν και τους σέβονται, είναι πιο πιθανό να επιστρέψουν. Αυτό συνεπάγεται μακροπρόθεσμα οφέλη, καθώς ένας πιστός πελάτης κοστίζει λιγότερο για να διατηρηθεί σε σχέση με την απόκτηση ενός νέου. Η εξυπηρέτηση που υπερβαίνει τις προσδοκίες δημιουργεί ισχυρό συναισθηματικό δεσμό, που με τη σειρά του οδηγεί σε επαναλαμβανόμενες επισκέψεις και συστάσεις.

2. Δημιουργία θετικής φήμης και word-of-mouth

Οι ικανοποιημένοι πελάτες είναι η καλύτερη διαφήμιση για ένα εστιατόριο. Εάν η εξυπηρέτηση είναι εξαιρετική, είναι πιο πιθανό να μιλήσουν θετικά για την εμπειρία τους σε φίλους και συγγενείς ή να γράψουν μια καλή κριτική σε πλατφόρμες όπως το TripAdvisor και το Google. Οι καλές κριτικές αυξάνουν την επισκεψιμότητα και δημιουργούν μια εικόνα ποιότητας που μπορεί να προσελκύσει νέο κοινό. Επιπλέον, το λεγόμενο “word-of-mouth” marketing παραμένει ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και προσιτούς τρόπους προώθησης.

3. Αύξηση του μέσου όρου της παραγγελίας

Μια ομάδα καλά εκπαιδευμένων σερβιτόρων μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του μέσου όρου της παραγγελίας, προσφέροντας προϊόντα που οι πελάτες μπορεί να μην σκέφτονταν να αγοράσουν. Με φιλική, αλλά διακριτική προσέγγιση, μπορούν να προτείνουν το κατάλληλο κρασί για το γεύμα ή ένα επιδόρπιο μετά το φαγητό. Αυτές οι στρατηγικές upselling όχι μόνο αυξάνουν τις πωλήσεις, αλλά και βελτιώνουν την εμπειρία του πελάτη, δημιουργώντας την εντύπωση μιας προσεκτικής και εξατομικευμένης εξυπηρέτησης.

Μπορεί να σας αρέσει:  Αν κάνετε λάθος ερωτήσεις, δεν θα πάρετε ποτέ σωστές απαντήσεις

4. Διαχείριση παραπόνων και αρνητικών κριτικών

Η ικανότητα να χειρίζεται σωστά τα παράπονα είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για τη διατήρηση της καλής φήμης ενός εστιατορίου. Κανένα εστιατόριο δεν είναι αλάνθαστο, αλλά η εξαιρετική εξυπηρέτηση επιτρέπει την αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων. Όταν οι πελάτες βλέπουν ότι το εστιατόριο λαμβάνει σοβαρά υπόψη τους τις ανησυχίες τους και προσπαθεί να διορθώσει τυχόν λάθη, συχνά θα είναι πιο ανεκτικοί και μπορεί ακόμη και να επιστρέψουν, διαπιστώνοντας ότι η εμπειρία τους αντιμετωπίζεται με σεβασμό.

5. Διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό

Σε έναν κορεσμένο τομέα όπως η εστίαση, η διαφοροποίηση είναι κλειδί. Πολλά εστιατόρια μπορεί να προσφέρουν καλό φαγητό, αλλά λίγα μπορούν να προσφέρουν μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία εξυπηρέτησης. Ένα εστιατόριο που επικεντρώνεται στην προσωπική επαφή και την εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, μπορεί να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό και να προσελκύσει πελάτες που αναζητούν όχι μόνο καλό φαγητό, αλλά και ένα ολοκληρωμένο πακέτο φιλοξενίας.

6. Μείωση του κόστους μέσα από την εξαιρετική εξυπηρέτηση

Η καλά οργανωμένη εξυπηρέτηση δεν αφορά μόνο την ικανοποίηση του πελάτη, αλλά και την αύξηση της αποδοτικότητας του προσωπικού. Όταν οι διαδικασίες είναι καλά δομημένες και το προσωπικό έχει την κατάλληλη εκπαίδευση, μπορούν να εξυπηρετήσουν περισσότερους πελάτες, να μειώσουν τους χρόνους αναμονής και να ελαχιστοποιήσουν τα λάθη. Αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη ικανοποίηση των πελατών και ταυτόχρονα μειώνει το κόστος που σχετίζεται με χαμένες παραγγελίες ή δυσαρεστημένους πελάτες.

7. Αύξηση των προγραμμάτων loyalty και των προσφορών

Η εξαιρετική εξυπηρέτηση μπορεί να ενισχύσει την επιτυχία των προγραμμάτων επιβράβευσης και των προσφορών που εφαρμόζονται σε ένα εστιατόριο. Όταν οι πελάτες αισθάνονται ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση, είναι πιο πιθανό να εγγραφούν σε προγράμματα επιβράβευσης και να επωφεληθούν από ειδικές προσφορές. Αυτά τα προγράμματα δεν προάγουν μόνο την επαναληψιμότητα των πελατών, αλλά αυξάνουν και τη μέση αξία της παραγγελίας, καθώς οι πελάτες έχουν κίνητρο να επιστρέψουν για να χρησιμοποιήσουν τα κέρδη τους ή να λάβουν περισσότερα οφέλη.

Μπορεί να σας αρέσει:  Λεκτική βία και κακή συμπεριφορά στο εργασιακό περιβάλλον.

Συμπέρασμα

Η εξαιρετική εξυπηρέτηση δεν είναι απλώς μια φιλοφρόνηση από τους πελάτες, αλλά μια θεμελιώδης δέσμη μέτρων που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη κερδοφορία. Με την καλλιέργεια πιστών πελατών, την προώθηση θετικών κριτικών και την ενίσχυση των πωλήσεων μέσω κατάλληλων στρατηγικών, ένα εστιατόριο μπορεί να αναπτυχθεί και να διακριθεί στην αγορά. Η επένδυση στην εκπαίδευση του προσωπικού και στη δημιουργία μιας εμπειρίας φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών είναι μια κίνηση που αποδίδει σημαντικά οικονομικά οφέλη, διασφαλίζοντας παράλληλα τη μακροχρόνια επιτυχία του εστιατορίου.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleFamily Friendly All inclusive Hotels – Τι λατρεύουν οι γονείς;
Next Article Αξιολογήσεις προσωπικού, πως πρέπει να είναι;
Eva Makri
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

H Εύα Μακρή είναι καταξιωμένο στέλεχος του Τουρισμού σε μεγάλη Ξενοδοχειακή αλυσίδα του εξωτερικού. Έχει σπουδές, International Tourism Management από το Glasgow Caledonian University. Εχει πολλά χρόνια προϋπηρεσίας στον χώρο της Εστίασης αλλά και μεγάλη πείρα ευρύτερα στο κομμάτι του Food & Beverage.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

7 Mins Read

Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;

2 Mins Read

Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;

3 Mins Read

Η γλώσσα του σώματος στο τραπέζι

4 Mins Read

Οι Προκλήσεις των εργαζομένων στα ξενοδοχεία

5 Mins Read

Κατηγορίες ανικανοποίητων πελατών

4 Mins Read

Σημάδια που σου λένε να αλλάξεις δουλειά

2 Mins Read

Γιατί οι πελάτες του ξενοδοχείου δεν παραπονούνται;

3 Mins Read

Εταιρικό Branding προσέλκυση επαγγελματιών φιλοξενίας

6 Mins Read

Η κακή διοίκηση αυξάνει το εργατικό κόστος

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
  • Η γλώσσα του σώματος στο τραπέζι
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Διαχείριση Φήμης Ξενοδοχείου στην Ψηφιακή Εποχή
  • Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;
  • Mise en Place σε εστιατόρια & bar
  • Φεύγουν οι πελάτες, τι φταίει;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.