Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Τα κομμάτια του πάζλ
πάζλ

Τα κομμάτια του πάζλ

Manos VardoulakisBy Manos Vardoulakis ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 2 Mins Read

Τα κομμάτια του πάζλ μιας υπόθεσης που περνάει απαρατήρητη. Στο προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο η πορεία του f&b manager σας ανέφερα κάποια σημεία κλειδιά της εν λόγω πορείας. Σήμερα θα αναλύσω αυτή τη πορεία περισσότερο, περιγράφοντας ειδικότερα κάποιες διαδικασίες.

Αρχίζοντας λοιπόν, θα πρέπει να εντάξει στις εμπειρίες του ο κάθε φιλόδοξος νέος τα παρακάτω:

Aπό τη λειτουργία της κουζίνας θα πρέπει να μάθει τα εξής :

  • Καθαριότητα (σχολαστικά),βάσει προτύπων hazard analysis control critical point( HACCP )
  • Σύνθεση εδεσμάτων
  • Κοστολόγηση
  • Μεριδοποίηση
  • Διαχείριση παραγγελιών
  • Συντήρηση μηχανημάτων κουζίνας (βάσει manual)
  • Αλλεργιογόνα προϊόντα
  • Κατανομή και ανάθεση αρμοδιοτήτων για τη ομαλή λειτουργία της ομάδας

Έπειτα θα περάσει από το εστιατόριο και το μπαρ όπου εκεί θα πρέπει να γίνει γνώστης των παρακάτω:

  • Ευπρεπής παρουσία (καθαριότητα περιποίηση )
  • Ευγένεια χαμόγελο καθημερινός χαιρετισμός και καλωσόρισμα πελατών στη σάλα κατά προτίμηση στηn ελληνική γλώσσα
  • Σωστή στάση κατά τη παραγγελιοληψία και σωστή στάση κατά το σερβίρισμα κρασιού καφέ νερού κλπ
  • Συνεχής προσπάθεια προώθησης πιάτων ημέρας , προσφορών, μενού κλπ
  • Απόκτηση βασικής γνώσης κρασιών
  • Γνώση του σωστού τρόπου Debarassage (απόσυρση σκευών)

Πάντα μα πάντα να γίνεται ερώτηση:
“ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΣΑΣ; ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ;” και κατά τον χαιρετισμό να ευχαριστήσει τον πελάτη για την παρουσία του εκεί.

Στο μπαρ θα μάθει τα μυστικά του καφέ, καθώς και κάποια κοκτέιλ και θα αποκτήσει βασικές γνώσεις ποτών και αφεψημάτων. Θα μάθει επίσης να είναι διακριτικός και ευγενής

Πάντα όμως, όπως ανέφερα και παραπάνω δεν θα πρέπει να παραλείπει, με χαμόγελο, να ρωτάει για τις υπηρεσίες του τμήματος και να ευχαριστεί το πελάτη για τη παρουσία του εκεί.

Μπορεί να σας αρέσει:  Ρόλοι με νόημα. Πρόσληψη με γλώσσα. Βάρδια με μάθηση.

Καθώς λοιπόν ένας νέος επαγγελματίας του χώρου, έχει περάσει 6-8 χρόνια στα παραπάνω τμήματα, αποκτώντας τις εμπειρίες που προανέφερα, θεωρώ πως θα έχει αποκτήσει γνώσεις και εμπειρία ώστε να τον εμπιστευτεί κανείς για μια ηγετική θέση, ώστε και αυτός με τη σειρά του να αρχίσει να ανεβαίνει τη σκάλα της ιεραρχίας

Φυσικά, θα το λέω συνέχεια έχοντας απαραίτητα την ανάλογη τουριστική παιδεία που ευτυχώς στη χώρα μας παρέχεται από αξιόλογες σχολές.

Δυσκολίες θα υπάρχουν πάντα, και το πάζλ θα συνθέτεται με κόπο. Μη σταματάτε να κυνηγάτε τα όνειρα σας

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΗ πορεία του F&B Manager
Next Article Τα 11+1 πιο δημοφιλή παράπονα στα ξενοδοχεία
Manos Vardoulakis
  • LinkedIn

O Μάνος Βαρδουλάκης είναι έμπειρος F&B Manager με 20ετή εμπειρία σε επισιτιστικά τμήματα ξενοδοχείων και οργάνωση εστιατορίων. Διαθέτει πανεπιστημιακές σπουδές στον τουρισμό και εκπαίδευση στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού. Την τρέχουσα περίοδο διατελεί ως F&B Manager σε Ξενοδοχειακές μονάδες 4* & 5* στην Ελληνική επικράτεια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

5 Mins Read

Ο σερβιτόρος είναι ο μαχητής του εστιατορίου

5 Mins Read

Ρόλοι με νόημα. Πρόσληψη με γλώσσα. Βάρδια με μάθηση.

5 Mins Read

Προσωπικό χωρίς δεξιότητες. Ο φαύλος κύκλος της μετριότητας

3 Mins Read

Dan Price: Ο CEO που έβαλε πρώτα τους ανθρώπους

5 Mins Read

Είναι ώρα να κάνεις το personal rebranding σου

4 Mins Read

Η ομαδική εργασία χτίζεται δεν γεννιέται

7 Mins Read

Γιατί οι υπάλληλοι μεταπηδούν αλλού τόσο εύκολα;

3 Mins Read

Η γλώσσα του σώματος στο τραπέζι

4 Mins Read

Οι Προκλήσεις των εργαζομένων στα ξενοδοχεία

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Ο σερβιτόρος είναι ο μαχητής του εστιατορίου
  • Repeaters – Η σκιώδης πλευρά της πιστότητας
  • 6 τύποι πελατών που ευχαρίστως θα έστελνες στον ανταγωνισμό
  • Value for Money στη φιλοξενία
  • Ρόλοι με νόημα. Πρόσληψη με γλώσσα. Βάρδια με μάθηση.
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Ο σερβιτόρος είναι ο μαχητής του εστιατορίου
  • Repeaters – Η σκιώδης πλευρά της πιστότητας
  • 6 τύποι πελατών που ευχαρίστως θα έστελνες στον ανταγωνισμό
  • Value for Money στη φιλοξενία
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.