Η πορεία του F&B Manager είναι μια δύσβατη κατεύθυνση. Κατ’ αρχάς για μπορέσει ένας νέος άνθρωπος, να γίνει ένας καταξιωμένος F&B Manager, θα πρέπει κατά τη άποψη μου να ξεκινήσει από τη λάντζα.
Ναι καλά ακούτε, από τη λάντζα! Θα πρέπει να μάθει πρώτα πρώτα πώς λειτουργεί μια επαγγελματική κουζίνα από το σημείο 0 για τουλάχιστον 3 χρόνια. Αυτό θα γίνει περνώντας από όλα τα τμήματα της π.χ. κρύα – ζεστή- κρεοκοπτειο – μπουφέ – πρωινά και όπως ακούσατε και πιο πάνω, από τη λάντζα.
Ή λάντζα συνήθως επιμελείται τη καθαριότητα των τμημάτων της κουζίνας γι αυτό θα πρέπει πρώτα πρώτα να μάθει να καθαρίζει σωστά και σχολαστικά
Έπειτα θα χρειαστεί ένα πέρασμα άλλων 3 ετών από εστιατόρια και μπαρ όπου εκεί θα μάθει πως λειτουργούν αυτά τα τμήματα και θα αποκτήσει φυσικά την επαφή με το πελάτη, το οποίο είναι ένα ακόμα νευραλγικό κομμάτι του F&B
“Καλημέρα σας … Πώς ήταν το πρωινό σας; Υπήρξε κάτι που θα θέλατε και δεν το βρήκατε;”
Έτσι αποκτώντας 6 χρόνια εμπειρίας σε όλα τα τμήματα, κατά την προσωπική μου άποψη, θα μπορούσε αυτός ο νέος να γίνει ένας καλός Sous Maitre και από εκεί να αρχίσει να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας μέχρι το επίπεδο του F&B Manager
ΠΑΝΤΑ όμως, κι εδώ θα πρέπει να το αναφέρω, με τις σωστές βάσεις από καταξιωμένες σχολές τουριστικών σπουδών που υπάρχουν αρκετές σήμερα και κάνουν σοβαρή δουλειά.
Αυτά είχα να μοιραστώ μαζί σας αγαπητοί συνάδελφοι και αναφέρομαι περισσότερο στα νέα παιδιά του κλάδου μας που θα πρέπει πάντα να συμβουλεύουμε και να βοηθάμε .
Article Credits
Η φωτογραφία του άρθρου είναι προέρχεται από το Freepik